הישראלי שהיה עד לירי בכיכר בקרקוב: "פתאום התחלתי לשמוע יריות, הבת שלי לא הפסיקה לבכות"
שלומי, תושב כפר סבא, שטס לחופשה יחד עם משפחתו בקרקוב, היה עד לרגעי האימה הערב כשהיורה הרג שישה בני אדם ופצע עשרה: "היו אנשים שהמשיכו להיות בתוך החנות בגלל שהם פחדו, לקח זמן לכולם להבין מה קורה פה, זה היה מפחיד"

שישה בני אדם נורו למוות היום (שבת) בכיכר השוק המרכזית של קרקוב, ולפחות עשרה נוספים נפצעו מהירי. כוחות הביטחון שהוזעקו למקום נטרלו את היורה, אזרח פולני, שמניעיו טרם פורסמו.
שלומי, תושב כפר סבא, שטס לחופשה יחד עם משפחתו בקרקוב, היה עד לרגעי האימה הערב. "אני הייתי בכיכר המרכזית והמתנתי לאשתי ולבתי שהיו בסניף של זארה, ופתאום התחלתי לשמוע יריות", הוא מספר בשיחה עם mako. "ישר רצתי לתוך החנות כדי להיות איתן. בתי הייתה מאוד מפוחדת ולא הפסיקה לבכות, התיירים והמקומיים צעקו".
כעבור כמה דקות, הוא יצא מהסניף לאחר שהיורה נוטרל על ידי כוחות הביטחון. "היו אנשים שהמשיכו להיות בתוך החנות בגלל שהם פחדו, לקח זמן לכולם להבין מה קורה פה, זה היה מפחיד", מוסיף שלומי.
בתיעודים שהופצו ברשתות החברתיות ניתן לראות את המפגע כשהוא יורה באקדח מרכבו בעת נסיעה. מאחוריו נוסעת ניידת משטרה. לפי דיווחים בפולין, היורה נעצר בזמן שניסה להימלט. לפי הודעת המשטרה, "היורה השתמש בנשק צבאי ארוך והיה לבוש בסגנון צבאי".
