mako

סער ונטלי מבקרים במבשלת בירה

איך מייצרים בירה, מה בדיוק קורה במבשלה והאם אפשר לעשות את זה לבד בבית? סער שיינפיין ונטלי עטיה מבקרים במבשלת הבוטיק של בירה אלכסנדר ולומדים הכל על המשקה האהוב. גאווה ישראלית

רונה סרור
יום חדש
פורסם:
הקישור הועתק

הישראלי הממוצע צורך רק 13 ליטר בירה בשנה - זאת לעומת חברו האירופאי שצורך 150 ליטר. עם זאת, עדיין יש דרישה בארץ לבירה איכותית ומקורית. זה בדיוק מה שעושים במבשלת בירה אלכסנדר שבעמק חפר.

בירה מייצרים מארבעה רכיבים: מים, לתת, כשות ושמרים, ומה שקובע את סגנון הבירה, טעמה וריחה הוא סוג כל אחד מהמרכיבים, המינון שלהם ותהליך הייצור השונה. סער שיינפיין ונטלי עטיה מבקרים במבשלה ולומדים על תהליך יצירת הבירה - מתחילתו ועד סופו - צפו בכתבה ותקבלו גם מספר טיפים לייצור בירה ביתית.

- למבשלת אלכסנדר מרכז מבקרים אשר פתוח לקהל הרחב, ובתיאום מראש ישמחו גם לערוך סיור טעימות.