ביום רביעי, כל הישראלים (מבלבד מעטים שנשארו בחו"ל בתקופה הזו) עשו את החג בביתם, עם המשפחה הגרעינית. זה היה סדר פסח שכנראה לא נשכח עוד הרבה זמן

בדרך כלל, בדיוק בתקופה הזו, המסורת של המוני ישראלים היא לצאת מעבדות לחירות ולטוס במהלך החג או חול המועד לחופשות שונות מסביב לעולם. השנה, בעקבות נגיף הקורונה, כל הטיסות בוטלו, נתב"ג הושבת וכולם כאמור נשארו בבתים. 

ואיפה רוב הישראלים היו אמורים להיות ממש עכשיו? היעדים המובילים היו צריכים להיות איסטנבול וניו יורק. בזמן שהתפוח הגדול הוא יעד מבוקש בכל פסח, בגלל שהחופשה הארוכה מאפשרת לנצל כמו שצריך את הטיסה הארוכה, איסטנבול היתה הפתעה והיא הפכה ליעד מבוקש בעקבות התפשטות הקורונה בסין, שכבר החלה בחודש ינואר והצליחה להשפיע על ההזמנות של הישראלים שוויתרו על תאילנד ויפן. 

פסל החירות בניו יורק (צילום: Sean Pavone, shutterstock)
יעד מבוקש בכל פסח. ניו יורק | צילום: Sean Pavone, shutterstock

יעדים מבוקשים נוספים לחג השנה היו אתונה, סלוניקי, בוקרשט, מונטנגרו ובטומי. המשותף לכולם הוא המרחק הקרוב והעובדה שבחודש ינואר, חודש מרכזי בו לא מעט מזמינים את חופשת הפסח, למקומות הללו לא הגיעה עדיין הקורונה, בניגוד ליעדי המזרח, והיה נראה שהנגיף הוא משהו שלא שייך לאירופה.

"ללא ספק התפשטות נגיף הקורונה והבהלה התקשורתית בקרב הציבור  מביאה לשינוי מפת הביקושים והמחירים לפסח הקרוב", אמר בזמנו זיו רוזן, מנכ"ל גוליבר, לפני שהכל נעצר לגמרי. "קיימת מגמה ברורה של הסטת ביקושים מיעדים במזרח הרחוק ליעדים קרובים", אמרה תמר גרזון, מנכ"לית טרווליסט.

מהתבוננות ביעדים המבוקשים ב-2019 ו-2018, ניתן לראות שיעדים כמו לונדון, אמסטרדם, טנריף, פראג ואפילו הונג קונג, בנוסף לניו יורק ותאילנד הם בראש הרשימה לחג. 

קוסמוי (צילום:  pitsch22, shutterstock)
אם הקורונה תעבור בקרוב, בפסח הבא נחזור לתאילנד. קוסמוי | צילום: pitsch22, shutterstock

ולאן נטוס בפסח הבא? על פי מספר מומחים, הכל תלוי עד כמה מהר תעבור הקורנה. אם זה יקרה בקרוב, סביר שעד הפסח הבא כבר נשכח הכל ונחזור לטוס גם לתאילנד, יפן ואפילו לסין ו-ווהאן, שתהפוך ליעד מסקרן. אם הקורונה תעבור עוד הרבה זמן, סביר שהיעדים שיככבו יהיו קרובים וכאלה שהיו יחסית "נקיים" מקורונה, כמו יוון ומדינות שונות במזרח אירופה