לאור הנתונים המעודדים והירידה בתחלואת הקורונה, הודיע ראש הממשלה נפתלי בנט בתחילת השבוע (א') על הקלות, חלקן גם נוגעות לעולם התיירות והתעופה. כזכור, כבר ב-1 במרץ, תותר כניסתם של התיירים הזרים לישראל, כשעליהם לבצע שתי בדיקות PCR, לפני העלייה למטוס ובנחיתה, כשהדבר נכון הן למחוסנים והן לאלו שאינם מחוסנים. 

אך ההקלות תורמות לא רק לתיירים הזרים, אלא גם לישראלים המעוניינים לטוס לחו"ל. בתוך כך, תבוטל הדרישה לבצע בדיקת אנטיגן טרם העלייה למטוס במדינה ממנה חוזרים, כאשר ייאלצו לבצע בדיקת PCR, עם הנחיתה בנתב"ג. תבוטל גם חובת הבידוד לישראלים שאינם מחוסנים, בכפוף לתוצאה שלילית בבדיקת ה-PCR בנתב"ג.

"אנחנו רואים ירידה עקבית בנתוני התחלואה, ולכן זה הזמן לפתוח בהדרגה את מה שהיינו הראשונים בעולם לסגור. צריכה להיות התאמה בין המדדים שלנו והמצב בשטח, לבין מה שאנחנו מקרינים לציבור ומצפים ממנו. כדי לשמור על אמון הציבור ולוודא שאזרחי ישראל מיישמים את ההנחיות וההחלטה שהממשלה מקבלת, צריך לפתוח כשהמצב משתפר - והוא משתפר משמעותית", אמר ראש הממשלה בנט בתחילת השבוע.

>> רוצים לטייל בחו"ל? הכנסו למדריך היעדים של mako

בעקבות הקלות אלו, ישראלים רבים כבר מתכוננים את הטיסה הבאה, בין אם לחופשת הפסח הקרובה ובין אם לקיץ. חלק מאותם אנשים לא טסו מאז פרוץ המגיפה לפני כשנתיים, וכעת מצפים בכיליון עיניים לקראת הטיסה.

"ההתרגשות בשמים" אומרת אפרת אלבכר מראשון לציון, שלא טסה כבר למעלה משנתיים. אפרת צפויה לטוס בקרוב אחרי שמפרוץ מגפת הקורונה עדיין לא ראתה את אולם ההמראות בשדה התעופה בן גוריון. "מה זה לא טסתי, בקושי יצאתי מהבית לשום מקום בגלל הקורונה. הכל הפחיד אותי. אבל היום שאני מחוסנת שלוש פעמים ומחלימה מהאומיקרון, אני לאט לאט מבינה שהקורונה כאן ותישאר. אין ברירה הגיע הזמן ללמוד לחיות לצד הקורונה. אני טסה לאיסטנבול עם אחותי לזמן איכות, קיבלתי את הטיסה כמתנת יום הולדת".

אפרת אלבכר (צילום: באדיבות המצולם)
בקושי יצאה מהבית בגלל הקורונה. אפרת אלבכר | צילום: באדיבות המצולם

אפרת לא לבד, ישראלים רבים מצטרפים לחגיגה והטיסות הקרובות מתחילות להתמלא במהירות רבה. "אין מילים להסביר את ההתרגשות. אולי סוף סוף יחזירו לי את החיים הקודמים שלי" אומר רון קשת, אשר טס בפעם האחרונה בדצמבר 2019. "כמנהגי מדי שנה, ובדרך כלל למעלה מפעם בשנה, ביקרתי בעיר החיפושיות ליברפול בצפון אנגליה. שבוע ימים של בילויים מועדוני מוזיקה וכמובן משחקי כדורגל. מי היה מאמין שמאז 108 שבועות, שהם למעלה משנתיים, לא אבקר בבית השני שלי.

"זה היה מקום המפלט שלי מתקופות עבודה נחוצות. בכל פעם שהתחלתי לחשוב על טיסה בשנתיים פלוס האלו, צץ משהו וזה לא קרה. לפני כחודשיים החלטתי שיהיה מה שלא יהיה, עבר מספיק זמן. כמובן שיעד הנסיעה הראשון הוא היכן שהייתי בפעם האחרונה - ליברפול. בקרוב אהיה על טיסה שתסתיים במלון הקבוע שלי בפאב הקבוע שלי. אוי כמה שאני מחכה".

רון קשת באיצטדיון (צילום: באדיבות המצולם)
חוזר לבית השני שלו - ליברפול. רון קשת | צילום: באדיבות המצולם

אל תחושות אלו מצטרפת אנה מסיקה מאשקלון, שרצתה לטוס גם היא אך חששה. "לא טסתי עד עכשיו כי פחדתי להידבק בכלל ובמדינה זרה במיוחד. פחדתי מלהסתבך עם ההנחיות שהשתנו כל כך מהר, שגם עלולות להשתנות בזמן השהייה בחול.

"אני טסה בעוד שבועיים עם חברות לרומא, ושבועיים אחר כך עם בעלי ושתי הבנות והתינוק שלנו לבודפשט. אנחנו ממש מתרגשים, במיוחד הבנות. בשנתיים וחצי האחרונות לא יצאנו לשום נופש גם לא בארץ בגלל החשש להידבק. עם מסיכות, ושמירת מרחק, ושמירה על היגיינת הידיים כל הזמן. אבל כן הגיע הזמן לשוב ולחיות", אומרת אנה.

אנה מסיקה (צילום: באדיבות המצולם)
טסה בעוד שבועיים עם חברות לרומא. אנה מסיקה | צילום: באדיבות המצולם

בניגוד אליהם, היו כאלו שכן תכננו לטוס, קנו כרטיסי טיסה אך בעקבות השינויים הרבים, בחופשה לא התרחשה. "היינו צריכים לטוס בקיץ לקוסטה ריקה. קנינו הכל בזמן עוד כשהיא הייתה ירוקה, אבל שלושה שבועות לפני הטיסה היא הפכה להיות אדומה. כל הזמן השתנו החוקים והצבעים במדינות שונות חיסונים אבל עכשיו יש הקלות אז אפשר לטוס", מספרת סיון בן אהרון מערד.

סיון בן אהרון (צילום: באדיבות המצולם)
טיסות קודמות בוטלו, אבל עכשיו עם בבקלות היא מתכוון לטוס. סיון בן אהרון | צילום: באדיבות המצולם

בדומה לסיון, גם מיכל המתגוררת בירושלים, ניסתה לטוס מספר פעמים, אך עם ילדים קטנים והקושי מבידודים -היא החליטה לוותר. כעת כשההקלות ייכנסו לתוקף, מיכל ומשפחתה כבר מתכוננים לטיסה: "אנחנו מתרגשים נורא לקראת הנסיעה, סוף כול סוף אנחנו ניסע לדובאי עם כל המשפחה. בתקופת הקורונה לא טסנו בגלל ההגבלות, אפילו התבטלו לנו שתי טיסות, ובאחת הפעמים המלון סירב להחזיר לנו את התשלום. אבל צריך להסתכל קדימה ולהבין שאין ברירה, החיים ממשיכים, ואנחנו רואים את האור שבקצה המנהרה".