החלום של ליאור צברי (30) שפתח את קבוצת הפייסבוק "סחבוק - טיסות זולות", זה לשנות את הרגלי הטיסה שלנו. "תקשיב לי טוב, אנחנו היום בשנת 2018 ואנשים עדיין מפחדים להזמין טיסות באינטרנט בצורה עצמאית. מפחדים לשלוף כרטיס אשראי" הוא טוען. "אני לא מדבר איתך על אנשים מבוגרים כמו שנהוג לחשוב, אלא בני 25".

>>לעוד עדכונים היכנסו לעמוד הפייסבוק של mako חופש 

זה לא סוד שמחירי הטיסות הפכו להיות היום נמוכים מתמיד. זה גם לא סוד שהישראלים מנצלים את המצב הזה ויוצאים לחו"ל יותר מאי פעם. הנתונים מראים שכ-3.8 מיליון ישראלים עברו בנתב"ג בשנה האחרונה כשכל אחד מהם טס בממוצע שתי פעמים. ככה זה כשיותר יקר להישאר בארץ. ולמרות כל הנתונים הללו, צברי טוען שאנחנו לא עושים את זה נכון. וחבל שנצא פראיירים.

"אפשר לטוס לחו"ל בצורה אחרת. כל מה שצריך לעשות זה להיות רגועים. אם תשאל אותי, לדעתי כ-50 אחוזים ממי שטס לחו"ל לא עושה מינימום מאמץ למצוא ולהוזיל לעצמו את הכרטיס. או שאנשים מתעצלים לעבוד רגע, או שפשוט, כמו שאמרתי, יש חסמים. לאנשים קשה להאמין שלבד הם יכולים למצוא דילים מטורפים".

ולך יש את סוד הקסם?
"אני לא יותר חכם מאף אחד, אני פשוט בודק. בגיל 27 טסתי לטיול ארוך בהודו ומאז זה היה סיפור אהבה. מה שגיליתי באותו טיול למזרח, כשהתחלתי לחפש את הטיסות, זה שאני משלב די טוב את היכולות שלי כאיש מחשבים ויכולות המרקטינג שלי. כלומר, האינטרנט זה מקום שהוא לא זר לי, וראיתי שעם קצת השקעה וחיפוש אני מוצא מחירים שאף סוכן מכירות או אתר מכירות לא הצליחו להתקרב אליהם. תוסיף לזה את העובדה שאני בנאדם שיודע להתמצא לא רע במקומות שהוא מגיע אליהם, וזה פשוט נתן לי את ההרגשה שאני יכול לעשות הכל. כל מה שצריך זו סוללה בסלולארי".

"מאותו הרגע התחלתי לסגור טיסות בקצב. גיליתי שאני ממשיך למצוא דילים שאף אחד לא הצליח למצוא לי וסיפרתי על זה לחברים. הבנתי שי לי משהו ביד והחלטתי לעלות פוסט קטן עם כמה טיפים, ומפה לשם, פתחתי קבוצה ותוך חצי שנה יש בה מעל 50 אלף חברים". 

ומה המטרה של הקבוצה הזו?
"כרגע, כל מה שמעניין אותי זה ליצור קהילה חזקה ולשפר לאנשים את החוויה שלהם בחו"ל. אני לא מכניס כסף בכלל. אתה לא מבין כמה אנשים ממש צריכים את השירות הזה. ככל שהזמן עובר, אני מגלה שעוד ועוד אנשים פשוט לא יודעים לכרטס בצורה עצמאית והם נעזרים באנשים חיצוניים וכמובן משלמים יותר".

כי לא לכולם זה בא טבעי
"ברור. זה אומר להתעסק עם אתרים מחו"ל, צריך לקרוא באנגלית, לפעמים מדובר באותיות קטנות. יש פעמים שגם צריך לשלוח מייל, לא הכל ורוד, אבל זה אפשרי וחבל שאנשים לא ינצלו את מה שמגיע להם".

לוח טיסות (צילום: Ekaterina Pokrovsky, shutterstock)
למצוא טיסה זולה דורש מאמץ אבל אפשרי | צילום: Ekaterina Pokrovsky, shutterstock

נו, אז איך מנצלים את מה שמגיע?
"יש היום כלים באתרי השוואות המחירים שהמטרה שלהם זה לעזור לנו למצוא את המחיר הכי זול ליעד שבחרנו. למשל, לבדוק בחודש מסוים באיזה יום הכי זול לטוס ולחזור. לא צריך לעבור יום יום. יש גם חברות תעופה שאומרות לך כמה ימים לפני הטיסה לכל יעד שווה לך להזמין את הכרטיס כדי שהוא יהיה הכי זול".

עוד דבר חשוב זה להיות גמישים ביום הטיסה וכך תוכלו להוריד עלויות. אל תקחו חופש ואז תחפשו, אלא להיפך, תקחו את החופש שלכם מהעבודה לפי הימים המשתלמים של הטיסות. זה טריק כל כך פשוט, אבל אף אחד לא עושה אותו.

ביעד עצמו תורידו את מפת המקום אליו אתם מגיעים למכשיר הסלולארי. אנשים עדיין לא יודעים שאם מורידים גוגל מפס, היא פועלת גם אוף ליין. ברגע שתעשו את זה, אתם פשוט יכולים להגיע לכל מקום ביעד שלכם בקלות ומהירות. זה משדרג את הטיול. אל תפחדו להיעזר באפליקציות. יש היום אפליקצייה להכל: להמלצות, למסעדות, מה שרק תרצו. הטריקים הקטנים האלה משנים המון, ואנשים פשוט לא מכירים אותם".  

תן לי דוגמה לדילים מטורפים שהצלחת לסגור לעצמך
"יצא לי לטוס למילאנו עם מלון ורכב יוקרה ב-870 שקלים. ברלין ב-600 שקלים. סגרתי דיל הכל כלול לפאפאוס ב-270 שקלים. אני חייב להמליץ על פאפוס - חופשה שלמה עם רכב, בריכות טבעיות ופינוקים, בגרושים".

"שוק התעופה הוא כמו שוק הסלולר"

את קבוצת הפייסבוק הקים ליאור כאמור לפני חצי שנה בלבד וכיום הוא משתף פעולה עם ארבעה חברים נוספים. כולם עושים זאת בהתנדבות מלאה. "היום מנהלים את הקבוצה חמישה אנשים: חבר מהעבודה, חבר מהצבא, חבר מהטיול, בת הזוג שלי ואני. לכל אחד יש נישה משלו. אחד נותן טיפים, שניים פשוט יודעים לחפש ולמצוא טיסות ומפרסמים את זה בקבוצה, כמו שאני עושה וגם בת הזוג שלי הצטרפה לאחרונה. היא הייתה דיילת והיא יודעת לתת טיפים טובים. כל פעם שיש למישהו משהו לשתף הוא מעדכן את כולם. מדובר באנשים שהג'וק שלהם זה למצוא טיסות זולות".

נמל התעופה בן גוריון (צילום: Elena Dijour, Shutterstock)
תהיו גמישים בתאריכים. שדה התעופה בן גוריון | צילום: Elena Dijour, Shutterstock

איפה תהיו עוד שנה מהיום?
"נהיה חברת התיירות המצליחה בישראל. אני לא צוחק. החלום שלי זה להוביל את התחום. אני יודע שנכנסתי אליו די במקרה, אבל מכאן אני רוצה להמשיך ולצמוח. הפנטזיה זה שכמה שיותר אנשים יטוסו לחו"ל בזול ובצורה חכמה. שאנשים יטיילו כאילו הם מקומיים".

אתה חושב שגם בשנת 2025 אנשים עדיין יצטרכו עזרה?
"אני בטוח שכן. הטכנולוגיה והממשקים תמיד ישתכללו וישתנו ואנשים יפחדו או לא ידעו איך להתנהל איתם. המטרה שלי זה תמיד לדעת מה הדרך הנכונה להתנהל בתוך כל השינויים הללו. וחוץ מזה, אנחנו רוצים לגדול בעוד כל מיני דברים, לא רק במציאת טיסות. אנחנו עובדים למשל על פרויקט דיילות שנותנת טיפים על יעדים בחו"ל בלייב. יש לנו רצון לכל מיני שיתופי פעולה ובעתיד נענה לאנשים על שאלות אישיות וניתן עזרה פרטנית במה שצריך (כיום עושים זאת פעם בשבוע). השמיים הם הגבול. כרגע היעד הבא שלנו הוא לגדול ל-70 אלף עוקבים. כל דבר בעיתו".

אפשר גם לדבר על כסף?
"בטח. גם זה יגיע, אבל עוד לא. זה לא מה שמוביל אותי".

ומה לדעתך יקרה בעולם התעופה בעתיד?
"מחירי הטיסות ימשיכו לרדת. אין ויכוח. זה כמו בשוק הסלולר. תמיד יהיו שינויים, תמיד יהיו הסכמים חדשים ותחרויות ותמיד יהיו שיכלולים שיורידו מחירים".

5 טיפים שיעזרו לכם למצוא טיסות זולות:

  • להיות גמישים בתאריכים.
  • תמיד להשוות בין 2/3 אתרים.
  • להשתמש בכלים מתקדמים (בדומה לדף של סקייסקנר שמלמד אותך מתי הכי שווה לכרטס ליעד שתרצה).
  • להפסיק לפחד. אנשים מכל העולם משתמשים באתרים בדיוק כמוכם, אין לאף אחד מטרה לגנוב מכם. 
  • להיעזר בקבוצה - סחבוק - טיסות זולות.

>> לאתר סחבוק