בחופשת הפסח כשכולם מחפשים מקומות בלי אנשים, תשמחו לדעת שיש בריכות נסתרות שגם המקומיים שפגשתי לא הכירו. שתי הבריכות הכי שוות בצפון נמצאות על שביל הליכה מוכר, אך למרות זאת אלפי מטיילים שעוברים ליד מפספסים אותן. תמשיכו לקרוא ותוודאו שלכם זה לא יקרה.

ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", מוציא טיולי לוקיישנים למקומות נסתרים בארץ. לעדכונים בזמן אמת, אתם מוזמנים לעקוב בעמודי האינסטגרם והפייסבוק של ארז

גב שונדי

הנחל הכי גדול בגליל העליון המזרחי נקרא נחל דישון, ועכשיו הוא זורם בעצמה שלא ראיתי כבר הרבה שנים. מימיו של הנחל מגיעים ממעיינות עין אביב ועין דישון והם צלולים ונעימים.

שמה של הבריכה היפה ביותר בנחל הוא גב שונדי, והיא נמצאת במעלה הנחל בפינה נסתרת שרוב המטיילים מפספסים. אז בדיוק בשביל זה נסעתי לשם, מצאתי את הבריכה הזו ומיד אני מסביר איך מגיעים ולמי זה מתאים.

 

גב שונדי (צילום: ארז דגן)
מימיו של הנחל מגיעים ממעיינות עין אביב ועין דישון והם צלולים ונעימים | צילום: ארז דגן

איך מטיילים

אחרי שחניתם בגשר עלמה, חצו את הכביש בזהירות ולכו על שביל ג'יפים רחב המסומן באדום בכיוון הנגדי לזרם הנחל. אחרי 10 דקות הליכה מגיעים למים המרעננים של הנחל, וככל שתמשיכו פנימה תגיעו לעוד בריכות גדולות שנמצאות ממש בדרך שלכם.

אחרי עוד 10 דקות מגיעים לבריכה רדודה ורחבה, שבה אפשר ללכת במים ולעצור בה לפיקניק מוצל. גב שונדי נקרא על שמו של מושב דישון שנמצא מעל הנחל, ואם תגידו הרבה פעמים דישון דישון דישון דישון, תבינו את הקשר לשונדי.

אז כדי להגיע לגב שונדי, תצטרכו ללכת עוד 20 דקות וכדי שלא תפספסו את המקום, כמו שרבים פספסו, שימו לב לדרכי ההגעה: מהחניה הולכים 40 דקות נגד כיוון הזרם, חוצים 2 נחלים עד שמגיעים לעיקול חד שמאלה.   כאשר בקצה המצוק תראו בצד ימין גדר ומולה סלע ענק ומשונן - זה המקום לעצור ולרדת מטה לגבים היפים של הנחל. עומקם של הגבים בין 1-2 מטר, יש ג׳קוזי טבעי ששוצף מעוצמת המפל ולכן יש להיזהר עם ילדים. החזרה לרכב באותה דרך.

גב שונדי (צילום: ארז דגן)
גדר ומולה סלע ענק ומשונן - זה המקום לעצור ולרדת מטה לגבים | צילום: ארז דגן
גב שונדי (צילום: ארז דגן)
ג׳קוזי טבעי ששוצף מעוצמת המפל | צילום: ארז דגן

 

גב שונדי (צילום: ארז דגן)
אחרי 10 דקות הליכה מגיעים למים המרעננים של הנחל | צילום: ארז דגן

דרכי הגעה ופרטים נוספים

רושמים בוויז גשר עלמה (886) - מחנים בחניה מסודרת ליד שלט "נחל דישון"

משך זמן הליכה 40 דקות לגב שונדי (אחרי 10 דק מגיעים למים)

סימון שבילים אדום (דרך ג׳יפים ברורה)

*מי שיש לו ג׳יפ יכול להגיע עד לגב ללא הליכה.

*בנחל דישון יהיה עליכם לחצות נחל פעמיים, אז היערכו לכך מראש עם סנדלים או נעלי הליכה שיכולים להירטב.

בריכת הטורקיז של עין עמוד

את נחל עמוד שאורכו 25 ק"מ אנחנו מכירים מהטיולים השנתיים, בהם הלכנו שעות בשביל כדי לראות קצת מים. אז תשמחו לקרוא שלא חייבים ללכת הרבה בשביל בריכה מהממת שמתאימה לכל המשפחה.

עין עמוד (צילום: ארז דגן)
לא חייבים ללכת הרבה בשביל בריכה מהממת שמתאימה לכל המשפחה | צילום: ארז דגן

איך מטיילים

כדי להגיע לתחילת המסלול יש להגיע מכיוון מערב הכנרת, סמוך לקיבוץ חוקוק, ולחנות את הרכב סמוך לגשר שעובר מעל הנחל, שם תראו שלט "נחל עמוד תחתון" וסימון שבילים שחור. ההליכה בנחל היא לכיוון צפון, נגד כיון הזרם, אך תחילה תצטרכו לעבור מעבר בקר שנמצא בין החניה לבין הנחל. אחרי שעברתם אותו התקדמו צפונה (ימינה) בשביל מסודר, עד שתראו מולכם עמוד סלע ענק, שעל שמו נקרא נחל עמוד.

 עין עמוד (צילום: ארז דגן)
הסלע הענק שעל שמו נקרא נחל עמוד | צילום: ארז דגן

במהלך ההליכה יהיה עליכם לחצות את הנחל פעמיים, אך אם תלכו לאט ובזהירות, לא תרטבו (וגם אם כן, זה חלק מהחוויה בטיול בנחל). אז למה רוב האנשים מפספסים? הבריכה של עין עמוד נמצאת בדיוק מול הסלע הענקי, אך שביל ההליכה עובר בקצה המערבי של הנחל ומי שעובר שם לא רואה את הבריכה, אז שימו לב לדגשים שלי כדי שלא תפספסו:

ברגע שתראו את העמוד הענק, עצרו וחפשו את הבריכה בקצה המזרחי (הימני) של הנחל. כשתמצאו, תראו שהמעיין נובע מתחת לסלע, ובימים אלו יש זרימה חזקה של מים לבריכת הטורקיז הרדודה. הבריכה של עין עמוד רדודה ומושלמת לביקור במהלך חופשת הפסח.

אם תרצו אפשר להמשיך עם הנחל למעלה לחניה של צומת קדרים, או לעשות את הכיוון ההפוך. אך אם אתם מחפשים מקור מים בלי הרבה הליכה, זה המקום.

עין עמוד (צילום: ארז דגן)
בימים אלו יש זרימה חזקה של מים לבריכת הטורקיז הרדודה | צילום: ארז דגן
 עין עמוד (צילום: ארז דגן)
הבריכה של עין עמוד רדודה ומושלמת לביקור במהלך חופשת הפסח | צילום: ארז דגן

דרכי הגעה ופרטים נוספים

רושמים בוויז נחל עמוד תחתון  (8077)

משך זמן הליכה 10 דקות 

סימון שבילים שחור, חינם