שלומות לכל הקוראים שמצטרפים לקבוצה של אלה שהבינו. מה הכוונה? ובכן, בחלק א' של הכתבה הזו טענתי שעולם המטיילים מתחלק לשניים; מצד אחד - אלה שלא מבזבזים אנרגיה וכסף על איפה ישנים כי "גם ככה זה רק כדי לשים את הראש"'. מצד שני - אלה שהבינו את החיים!

אז אני חוזרת: ברוכים הבאים לקהילה של אלה שהבינו, ומאחר וגדלנו במספרים אני כאן בשנית כדי להמשיך ולהציע לכם מקומות לינה נוספים בישראל, שיהפכו לחלק מהחוויה המתוכננת בטיול הבא שלכם. כי אם אתם כבר משלמים למה שלא תרוויחו מזה חוויה נוספת?

הפעם אנחנו מתחילים בדרום ועולים צפונה, ואני ממליצה לכם לקרוא בעיון, לבחון לעומק ולסמן לכם במפה, לסיבוב הבא, כי מי יודע מה יוליד יום?

מצוקי דרגות (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

שימו לב! גם הפעם, הדיווח הוא אותנטי לחלוטין, בהמשך לחוויה האישית שלי (כאורחת משלמת).

מומלץ להציץ בהיילייטס בדף האינסטגרם שלי לעוד פרטים על מקומות לינה מיוחדים בישראל. 

לפני שמתחילים רק שימו לב לא לפספס, בתחתית הכתבה את השלבים שלי לבניית מסלול טיול בן 24 עד 168 שעות. ואם תלחצו כאן, תוכלו לקפוץ ישר לשלבים הללו, אבל אז תפספסו את ההמלצות על מקומות הלינה השווים. הבחירה בידכם.

>> עשה לכם חשק? יש לנו עוד 12 המלצות למקומות אירוח לא פחות מיוחדים

1. NOW VX

אילת

נאו (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
נאו (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: הריעו הריעו, כי הנה נפתח לו מלון בוטיק באילת, 19 חדרים, 2 בריכות אחת מחוממת בחורף כאילו שיש חורף באילת.

אווירה כללית: כשכל האורחים מעל גיל 18 והעיצוב בוהו שיק, אתם נשאבים לרילקס מסוג חדש ואין ספק שמובטחת  חופשה מושלמת במיוחד כשיש מסעדת שף צמודה בניצוחו של בר ישראלי שחותר לכוכב מישלן.

מדד הקצ'ינג: ₪₪₪ 

לאתר המקום


2. חוות זית המדבר

שדה בוקר

חוות זית במדבר (צילום: איתמר גרינברג)
צילום: איתמר גרינברג
חוות זית במדבר (צילום: אור רב צרפתי)
צילום: אור רב צרפתי

ייחודיות מתפרצת: מרבדים מדבריים ותפאורת כפר אינדיאני של עולם אחר, פרטיות קסומה עם גישה לגב מים מחוממים, ואתם אשכרה ישנים באוהל טיפי! מי ידע?

אווירה כללית: מרגיש שנכון להגיע לשם רכובים על סוס. מדובר בחוויית אירוח מדברית אמיתית עם תשומת לב לפרטים הקטנים, בניצוחה של אישה אחת עם שם מיוחד שמחוברת לטבע- ומרגישים את זה.

מדד הקצ'ינג: ₪₪ 

לאתר המקום


3. סלינה רמון

מצפה רמון

סלינה (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
סלינה (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: 20 אוהלי גלמפינג פוטוגניים מבפנים ומבחוץ לצד אוהל בדואי גדול, בוהו שיק בתוך המכתש. חוויה שלמה של אירוח עם צוות דינמי שמכיר כל סלע אבן ומסלול בגזרה.

אווירה כללית: בריחה אל הטבע הבראשיתי, שמאפשר להציץ דרך אחד הטלסקופים ולתפוס כוכב נופל. אם אתם ברי מזל זאת אומרת.

מדד הקצ'ינג: ₪ / ₪₪₪  

לאתר המקום


4. חוות נאות

רמת נגב

חוות נאות (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
חוות נאות (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: מדבר טבעי ותאורת חווה עדינה שמתמזגת עם אור הירח והכוכבים, כשמסביב בקתות בצבעי אדמה או, אם תעדיפו, מערום של צינורות לינה מוטרפים.

אווירה כללית: ביקור בתוך חלומם של לאה וגדי נחימוב, שהוליד פינת חמד מזמינה במובלעת שסביבה גבעות חשופות ומצוקים טבעיים של רמת נגב, עם בונוס של גבינות שחובצים במקום.

מדד הקצ'ינג: ₪ / ₪₪₪  

לאתר המקום


5. מצוקי דרגות

ים המלח

מצוקי דרגות (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
מצוקי דרגות (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: המקום היחיד בו אפשר להיות ממש גבוה, במקום הנמוך בעולם. בקתות עץ מקסימות מול נופו המרהיב של ים המלח, עם גישה לבר בועט.

אווירה כללית: כזו שמתפשרת רק כשסביבכם, ב- 360 מעלות, מרחבים פתוחים של אוויר נקי, ים נוצץ והרים עוצרי נשימה.

מדד הקצ'ינג: ₪ / ₪₪₪  

לאתר המקום


6. הפוסט

ירושלים

פוסט (צילום: באדיבות הפוסט)
צילום: באדיבות הפוסט
פוסט (צילום: אסף ארנרייך ורומי דרך)
צילום: אסף ארנרייך ורומי דרך

ייחודיות מתפרצת: בקומה העליונה של בית הדואר ההיסטורי במיקום הכי מרכזי בירושלים, גסטהאוס אורבני מסוגנן וחדשני וכל זה במחירי LOW COST בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.

אווירה כללית: זה כמו קהל של אנשים, שהמודל הופך אותם לקהילה מגובשת, אז הם מתחילים לקרא אחד לשני "אחי" וזה מדליק.

מדד הקצ'ינג: ₪ / ₪₪ 

לאתר המקום


7. זמארין

זכרון יעקב 

זמארין (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
חדר במלון זמארין (צילום: ליאור שניידר)
חדר במלון זמארין | צילום: ליאור שניידר

ייחודיות מתפרצת: ממוקם במבנה טמפלרי קלאסי משוחזר במיקום מעולה בקצה המדרחוב המפורסם של המושבה, מלון בוטיק שנותן כבוד למורשת של רוטשילד וליין מקומי משובח.

אווירה כללית: זה כמו מסע בזמן, אבל לעתיד טוב יותר, מסוגנן ומהודק, מהסוג שמציע לך כוס יין, ללא תחתית, תחת סוכת הגפנים או ליד עץ התות שנטע הברון בעצמו. סיפור אמיתי.

מדד הקצ'ינג: ₪₪ / ₪₪₪  

לאתר המקום


8. שומאכר

חיפה

מלון שומאכר (צילום: אסף ארנרייך)
צילום: אסף ארנרייך
שומכר (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצתמבנה טמפלרי משוחזר לצד מבנה חדשני, ארכיטקטורה היסטורית לצד נגיעות מרהיבות של אמנות גרפיטי. מלון בוטיק למבוגרים שרוצים לצ'פר את עצמם עם כוס יין ברופטופ מול הגנים הבהאיים.

אווירה כללית: של נווה מדבר עירוני, כזה שמשלב בין עיצוב מוקפד לשירות אדיב, אווירה אינטימית ועדיין רק פסיעה מלב המושבה הגרמנית.

מדד הקצ'ינג: ₪₪ / ₪₪₪

לאתר המקום


9. חמדתיה

אילניה סג'רה 

חמדתיה (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
חמדתיה (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: מעבר לחומת אבן בת 100 שנה בבית שנבנה ב1923, תמצאו עיצוב רומנטי שמרגיש כמו מסע אל ימי החלוצים 2.0, מושלם לזוגות או למשפחות של עד 15 איש.

אווירה כללית: טוסקנה בגליל התחתון בתוך חווה בת ארבעה דונם, פינות גלויות ונסתרות, כרם ענבים וחוות ירק בגישת "מהאדמה לשולחן", נגיעות לקשורי כפריות שגורמות לך להרגיש בריאה יותר.

מדד הקצ'ינג: ₪₪₪ / ₪₪₪₪

לאתר המקום


10. דיה גסטהאוס

יישוב גיתה, הגליל המערבי 

דאיה (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב
דאיה (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: שתי בקתות אירוח שנבנו מתוך דרך חיים, מעוצבות ומאובזרות בפשטות, מכבדות את האדם והאדמה בניהן אזור משותף עם האט טאב, סאונה, פינת מדורה ובריכה קרה.

אווירה כללית: שביל בריחה למי שמעריך חיבור נקי, שקט ופשוט לטבע ולשמירה עליו. אחת הבקתות, חממת זכוכית מרהיבה, נמצאת בלב החורש וללא חשמל. כיפאק הי, ובהצלחה.

מדד הקצ'ינג: ₪₪₪ 

לאתר המקום


11. וילה גליליי

צפת

וילה גליליי כניסה (צילום: וילה גליליי)
צילום: וילה גליליי
וילה גלילי (צילום: ליאת כהן רביב)
צילום: ליאת כהן רביב

ייחודיות מתפרצת: בסוף דרך סלולה במעלה הגבעה, בבית שנבנה בשנות ה-20 של המאה הקודמת (במטרה לשמור את הבעלות היהודית על הר כנען), נשאת לה אחוזה בניחוח צרפתי.

אווירה כללית: כזאת שיש רק במלון בוטיק גלילי עם ספא יוקרתי ומסעדת שף, שהבעלים שלו הם אספני ריהוט אירופאי עתיק, וכל זה בראש הר צפוני עם אוויר משכר.

מדד הקצ'ינג: ₪₪ / ₪₪₪ 

לאתר המקום


12. המרפסת

מטולה 

המרפסת (צילום: בן פרשיץ North israel guider)
צילום: בן פרשיץ North israel guider
המרפסת (צילום: מרים ואן לאר)
צילום: מרים ואן לאר

ייחודיות מתפרצת: שלושה חדרי אירוח מהודקים עם מרפסת הנוף הצפונית ביותר בישראל, לא סתם מרפסת כי אם סוכת המציל של עמק החולה. ככל הנראה מדובר בצימרים עם המנהלת הצעירה בארץ: בת 17 שעושה עבודה מצוינת ונותנת הנחות מוגזמות למטיילים צעירים.

אווירה כללית: אירוח אישי ומשפחתי (16+), כזה שמקובל במרחבים הכפריים של אירופה, רק בעברית צחה וציונות מתפרצת.

מדד הקצ'ינג: ₪₪ 

>> עשה לכם חשק? יש לנו עוד 12 המלצות למקומות אירוח לא פחות מיוחדים


בשורה התחתונה: טיפים לבניית מסלול

הבטחתי לחלוק אתכם טיפים לבניית מסלול טיול של 24 עד 168 שעות ובכלל - באופן עצמוני. אז הינה שישה שלבים של טיילת ותיקה עם רקורד של מעל ל-90 מדינות בעולם, והלוואי שיותר מאיתנו יטיילו נכון בעולם:

  1. לאן? שלב ראשון מתבקש: בחירת יעד (כאמור, רלוונטי גם אם בארץ! בוודאי אם בחו"ל)
  2. לכמה זמן? בחירת משך זמן בהתאם לאפשרות/מגבלות לוח הזמנים שלכם 
  3. מה מעניין שם?
    השלב החשוב הזה מתחלק לשניים: החלק הראשון - מבצעים סימון ראשוני של מוקדי עניין על גוגל מפות, לא לצמצם, להיפך - להתפרע ולסמן את כללללל המקומות שהיינו רוצים לבקר בהם. מילות חיפוש שאני משתמשת בהן: אטרקציות / תצפית / מפל / מסלול טבע / פארק לאומי / מוזיאון. אני עוברת על ההצעות שקופצות ואת כל מה שמתאים לי אני מסמנת על המפה. שימו לב, לרשותכם סמנים מגוונים: דגל, כוכב או לב ואפשרות לבניית רשימה ממוקדת.  

    החלק השני - כעת, כשיש לנו תחושה ראשונית לגבי המקום והאפשרויות שלנו, נכון להציץ ברשת, לאתר כתבות ממוקדות עם המלצות של אנשים שכבר היו ושסגנון הטיילות שלהם מדבר אליכם. כמו כן שווה להציץ באינסטגרם של מטיילים שאתם מעריכים ולחפש היילייט של האזור/עיר/מדינה. כדי לקצר לכם תהליך, להלן החשבונות שאני ממליצה עליהם, מדובר בטיילים מקצוענים בארץ ובעולם:

    בישראל ובעולם: אוהד הנווד, לונלי פלג, עמית בחובר, עמית ומיכל, טרוול-לירי, יואב אלעד

    בעיקר בישראל: המדריך לצפון ישראל, ארז דגן , מטיילים מצייצים, מטיילים בארץ, מאפו, מאמו, איתי ארליך, רום ואלן, אוהדוונצ'ר.

    מטיילים עם ילדים: רונית יינון, חול כשר, דנה גלבוע, טרוול טולה, הילה מור אלון, אור זאנוהבורבאים.

    ועבדכם הנאמן: ליאת כהן רביב
    סלינה (צילום: ליאת כהן רביב)
    עבדכם הנאמן | צילום: ליאת כהן רביב

  4. מה המסלול? בשלב זה יש מולכם מפה מלאה סימונים (בהתאם לסעיפים 1-3), זה הזמן ל׳שרטוט׳ ראשוני של מסלול כללי, ממש קו דמיוני רצוי שעובר בין נקודת ההתחלה לנקודת הסיום. כמות הסימונים וסדר העדיפויות האישי יעזור לכם להחליט כמה ימים/לילות יש להתעכב בכל אזור/עיר. 
  5. איפה ישנים? כעת כשיש מסלול כללי עוברים לחיפוש של מקומות לינה מתאימים לאורך המסלול האידיאלי. 

    גם פה יש מילות חיפוש שאני נעזרת בהן: unique/ Boutique/ גלאמפינג / hut / B&B. לחלופין מחפשת שמות של רשתות שאני אוהבת ושיש להם נציגויות בערים/מדינות שונות. 
  6. מה אוכלים? בשום אופן לא לטעות ולהחליט: "נמצא משהו כשנגיע", אוי ואבוי, מאסלו לא יסלח לכם! תשקיעו עוד כמה דקות במחקרון קצרצר וסימון מפה של מסעדות מקומיות/ ייחודיות/ תרבותיות בסמיכות למסלול. גם בשלב זה אני ממליצה על שימוש בהמלצות של טיילים שאתם מעריכים ושיטוט מהיר בעמודי אוכל רלוונטיים באינסטגרם, כי אין כמו מראה עיניים. 

וזהו, אורזים ויוצאים.

אם אתם רוצים עוד מידע על מקומות לינה מומלצים בארץ אתם מוזמנים לסיבוב באיסטגרם של ליאת. ואל תתביישו לפנות ולשאול שאלות