אחרי כחצי שנה שבה כל מי שטס לחו"ל היה חייב בבידוד של 14 ימים ברגע שנחת בארץ, היום השמיים נפתחים וניתן יהיה לטוס ליוון, בולגריה וקרואטיה שמוכנות לקבל את התיירים מישראל ללא בבידוד (בהצגת בדיקת קורונה שלילית שנעשתה 72 שעות לפני הנחיתה) ועוד 16 מדינות ירוקות שכל מי שחוזר מהן לא יהיה מחויב בבידוד בארץ, אך כרגע הן לא מוכנות לקבל תיירים בעלי דרכון ישראלי. 

לרגל המאורע המשמח, בדקנו לאן טסו הכי הרבה ישראלים בתקופת הקורונה וזה מה שגילינו:

  1. חודשי מרץ- יולי השנה היו הגרועים בתולדות נתב"ג. מלחמות, מבצעים ומשברים כלכליים לא גרמו לפגיעה גדולה כמו שגרמה הקורונה בכמות הנוסעים שנחתו והמריאו מנתב"ג ואליו.

    בסך הכל, בין החודשים אפריל-יולי (כולל) השנה, שהיו שיא משבר הקורונה, טסו ונחתו בישראל 135 אלף בני אדם לעומת כ-10 מיליון נוסעים באותם חודשים בשנה שעברה. ירידה דרמטית של מאות אחוזים.
  2. ארה"ב, או ליתר דיוק ניו-יורק, היא היעד המבוקש על ידי הישראלים גם בהמראות וגם בנחיתות בתקופת הקורונה. בין אפריל-ליולי טסו לארה"ב ונחתו ממנה כ-45 אלף נוסעים.
    יונייטד איירליינס (צילום: Ronnie Chua, shutterstock)
    מטוס של יונייטד איירלייס | צילום: Ronnie Chua, shutterstock
  3. במקום השני נמצאת בריטניה, אחריה צרפת, קנדה, אתיופיה וגרמניה.
  4. הערים הכי מבוקשות לטיסה בקרב הישראלים הן: ניו-יורק, לונדון, פריז, טורונטו, אדיס אבבה, מינסק, איסטנבול (יעד חדש שהחל לפעול בחודש יולי וזוכה לביקוש גדול מאוד בקרב הישראלים שמחפשים חופשה במדינה ללא דרישות של בידוד ובדיקות קורונה), בודפשט, מינכן, פרקנפורט, וינה, קייב ויוסטון.
  5. חברת התעופה שטסה הכי הרבה לישראל היא יונייטד איירליינס האמריקאית, אחריה טורקיש איירליינס, לופטהנזה, בילווייה (בלארוס) שלא הפסיקה לטוס במשך כל חודשי הקורונה וגם כיום, אייר פראנס, וויז אייר, איזי ג'ט, רינאייר דלתא אייר ליינס, סוויס' פגסוס וישראייר.
  6. ההמראות והנחיתות של מטוסים מארה"ב תופסת כרבע מכלל פעילות השדה.
  7. בחודש יולי, שנחשב לחזק ביותר בטיסות ביחד עם אוגוסט, עברו בנתב"ג 86,477 נוסעי בלבד לעומת 2.5 מיליון ביולי של השנה שעברה.
    קורונה בישראל (צילום: יונתן זינדל, AFP)
    רוב הזמן נתב"ג היה שומם | צילום: יונתן זינדל, AFP
  8. מכל חברות התעופה הישראליות, ישראייר היא החברה היחידה שהטיסה נוסעים במהלך כל החודשים הללו כולל טיסות חילוץ וטיסות פנים לאילת. 

    "לכל אורך התקופה ישראייר המשיכה לטוס בעיקר בטיסות חילוץ של ישראליים מיעדים באירופה וגם בטיסות פנים לאילת", הסביר גורם בנתב"ג, "יש עלייה בביקוש של ישראליים בטיסות לאילת בחודש האחרון בעיקר. רואים את זה בנתונים 22 אלף טסו בחודש יולי. הישראליים מעדיפים לטוס ברוגע ובלי לחץ וחום כבד כדי לחופשה באילת. לפעמים זה יותר זול ויותר משתלם".
  9. אחד הנתונים המעניינים של חודש יולי נוגע לטיסות של מיליונרים ישראלים במטוסים פרטיים מנתב"ג לחו"ל. היעדים אליהם המריאו המטוסים הפרטיים הם קלאבים יוקרתיים בטורקיה, יוון וקפריסין, כשרוב הנוסעים הם בעלי דרכונים זרים, מה שאיפשר להם להיכנס למדינות בחו"ל מבלי להיכנס לבידוד.
    היעד שכבש את המיליונרים (צילום: mariakraynova, Shutterstock)
    מלון בטורקיה. יעד מועדף על העשירים בארץ | צילום: mariakraynova, Shutterstock
    לימוזינות חונות ליד מטוס פרטי - Scott Gries (צילום: Scott Gries, GettyImages IL)
    מטוס פרטי לפני ההמראה | צילום: Scott Gries, GettyImages IL
  10. בחודש יולי היו 435 טיסות במטוסים פרטיים מנתב"ג ליעדים ברחבי אירופה, לעומת 664 אותו חודש אשתקד. אמנם המספר הזנה יותר נמוך אך היחס לעומת הטיסות הרגילות הוא הרבה יותר גבוה. באפריל מאי ויוני יחד טסו פחות בטיסות פרטיות לעומת הכמות שטסו בחודש יולי בלבד.