עכשיו כשהשטפונות מאחורינו, גבי המים עוד מלאים והטמפרטורה נהדרת, מתקיימים התנאים המושלמים ליהנות מטיול קלאסי ומספק במדבר יהודה. 

ווייז: בריכת צפירה

אזור בארץ: מדבר יהודה (חצי שעה מערד)

אורך המסלול: 11 ק"מ, כולל ברכת צפירה.

סימון שבילים: אדום, כחול, ירוק, שחור וירוק לחניה (לברכת צפירה יש להמשיך מדרך הג'פים בסימון כחול וירוק)

עונה מומלצת: חורף, אביב

זמן הליכה משוער: 5-6 שעות.

דרגת קושי: בינוני/קשה.

חניון ברכת צפירה (צילום: ארז דגן)
חניון ברכת צפירה | צילום: ארז דגן
ברכת צפירה (צילום: ארז דגן)
הדרך לברכת צפירה | צילום: ארז דגן

מפה (צילום: ארז דגן)
מסלול הטיול | צילום: ארז דגן
ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", המנגיש טיולים ואטרקציות לכל מי שמעוניין לצאת החוצה ולעשות הפסקה מהנטפליקס. להמלצות נוספות עקבו אחריו גם בפייסבוק ובאינסטגרם     

איך מטיילים ומה רואים?

יוצאים מחניון ברכת צפירה לדרך ג'יפים שסימונה אדום, ונמצאת בחלק המערבי של החניון. יש לשים לב לא להתחיל בסימון הירוק, כמו רוב המטיילים שהולכים לברכת צפירה. ההליכה בדרך הזו די משעממת ונמשכת כ-2.5 ק"מ, עד שרואים את הר שפיצי מולנו, זהו הר צפירה. ממש לידו תזהו סימון כחול בצד ימין ואז תתחילו לרדת כ-2.5 ק"מ ביובלי הרבים של נחל צאלים, עד לחלקו העליון של נחל צאלים.

הכיף של הטיול מתחיל ברגע שתראו סימון ירוק בתוך נחל צאלים ובו תפנו ימינה. ההליכה בנחל מקסימה ומכילה עשרות גבים מלאים במים, סיכוי גבוה שגם אתם לא תדעו לאיזה גב כדאי להיכנס, כי כולם מרשימים וחלקם אף עמוקים בתקופה זו.

לאחר שתטבלו במים תמשיכו עם הנחל בסימון הירוק ובאחד הקטעים תדרשו לרדת לנחל בקטע מאתגר מאוד, שאני ממליץ לעבור אותו בזהירות יתרה, גם אם זה יקח לכם כמה דקות. אח״כ תמשיכו בנחל לעוד כמה גבים, עד שהנחל יפתח לרווחה ותגיעו לצומת עם דרך ג׳יפים שסימונה שחור.

פריחה של נוריות (צילום: ארז דגן)
פריחה של נוריות בדרך | צילום: ארז דגן
הגבים הראשונים (צילום: ארז דגן)
הגבים הראשונים | צילום: ארז דגן

הגבים הראשונים (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

עכשיו תשאלו את עצמכם מה אתם רוצים לעשות:

  1. לפנות ימינה ולצעוד בשביל בסימון שחור ואז ירוק עד החניה (1 ק"מ).
  2. להעפיל לאחת התצפיות היפות, אך גם המסוכנות בארץ, בטיפוס קצר שיהיה ממש מולכם ולרדת במעל ל- 20 ידיות אחיזה, שלא תתאים לרוב האנשים בשל סיכונה הרב (יש לקרוא למטה למה מסוכן שם).

למה מסוכן בברכת צפירה?

מדובר על ירידה במצוק של עשרות מטרים, שמחייבת לאחוז במעל ל- 20 ידיות אחיזה ובסוף גם חייבים לשחות, כדי להגיע לבריכה ולתצפית על נחל צאלים. אני לא ממליץ להגיע עם ילדים. כשהייתי שם השבוע, העדפתי להשאיר את משפחתי בצומת השבילים למטה ולא לסכן אותם.

ברכת צפירה (צילום: ארז דגן)
ירידה תלולה עם יתדות | צילום: ארז דגן

ברכת צפירה (צילום: ארז דגן)
צילום: ארז דגן

דרכי קיצור בטיול:

  1. ברכת צפירה: כדי להעפיל לתצפית שצופה על נחל צאלים, יש לצעוד מהחניון בסימון ירוק במגמת ירידה ואז לדלג לשחור, עד שתגיעו לצומת שבילים עם סימון כחול. בסימון הכחול יש לטפס לכיוון בריכת צפירה בטיפוס קצר מאוד, שלאחריו תהיה לכם את אחת הירידות הכי מסוכנות בארץ.
  2. הליכה ישירות לגבים: מחניון הלילה תרדו עם הסימון הירוק, תעברו לשחור וכשתגיעו לנחל צאלים פנו שמאלה בסימון הירוק ובנחל תצעדו כ-2-4 ק"מ עד הגבים העמוקים יותר ואז תחזרו באותה הדרך.

מה עוד חשוב לדעת?

  1. מומלץ להגיע בסופ"ש בשל פריצות לרכבים, שמתרחשות יותר באמצע שבוע (לא נתון רשמי).
  2. אפשר גם לחנות בכפר הנוקדים ולהגיע עם מטיילים כמוכם לתחילת המסלול בחניון הלילה.
  3. המסלול לוקח כמעט יום שלם ולא מומלץ לצאת אליו אחרי השעה 10:00.
  4. לא מומלץ לעשות את המסלול המלא בקיץ.
  5. אין להיכנס לנחל צאלים, כשקיימת סכנת שטפונות בנחלי מדבר יהודה.

 

ארז דגן - טייל ויזם, הקים את אתר הטיולים "ארץ דגן", המנגיש טיולים ואטרקציות לכל מי שמעוניין לצאת החוצה ולעשות הפסקה מהנטפליקס. להמלצות נוספות עקבו אחריו גם בפייסבוק ובאינסטגרם