באמצע המדבר: מתחם נופש חדש יקום בקרוב (צילום: הדמיה - ארז לוטן)
גלמפינג באגם ירוחם | צילום: הדמיה - ארז לוטן

טרנד הגלמפינג, אוהלי היוקרה, אשר תופס תאוצה בארץ ובעולם, מגיע גם למדבר. בצל משבר הקורונה שפגע אנושות בתיירות בארץ ובעולם, בירוחם הודיעו על הקמת חניון לילה באגם ירוחם בהשקעה של כ-16 מיליון שקלים. 

המתחם, שישתרע על פני שטח של כ-18.5 דונם, יכלול בקתות אירוח בסטנדרט גבוה, חניון לקרוואנים, אוהלי קבע ללינת קבוצות, אוהלי גלמפינג ואזור לקמפינג חופשי עם אוהלים פרטיים.

הפרויקט נמצא בשלבי תכנון מתקדם ובשבועות הקרובים יחלו העבודות בשטח, כאשר הצפי לסיום הוא אפריל 2021. את הפרויקט יתקצבו בין השאר, משרד התיירות, משרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, משרד החקלאות, משרד הפנים ושותפים בו גם קק"ל ורשות ניקוז ונחלים שקמה בשור. בפארק קיימות כבר היום טיילות הליכה ואופניים, אזורי פיקניק, מזח, מתקני ספורט ופנאי, מתחם הדרכה, שירותים ציבוריים ועוד.

ירוחם נמצאת על ציר המכתשים וממוקמת בין מכתש לאגם. באזור שמורות טבע רבות, ביניהן הר אבנון, החולות הצבעוניים, עין ירקעם, נחל חתירה, מיצד ירוחם, נחל שועלים, שמורת אירוס ירוחם, שמורת החלמוניות ועוד.

באמצע המדבר: מתחם נופש חדש יקום בקרוב (צילום: ארז לוטן)
גלמפינג באגם ירוחם | צילום: ארז לוטן

ראש המועצה המקומית ירוחם, טל אוחנה, ציינה כי: "זוהי בדיוק העת לחזק את התיירות ולהשקיע בפיתוח מוצרי תיירות, שיתנו מענה על צורכי צו השעה עבור המטיילים הישראלים ובעתיד גם מהעולם, ובמקביל יספקו מקומות עבודה נוספים לתושבי ירוחם. פיתוח תחום התיירות הוא אחד מעמודי התווך בכלכלה המקומית ואנו משקיעים רבות בתיירות בשנים האחרונות. לשמחתי התוצאות כבר נראות בשטח".

בשנים האחרונות תחום התיירות בירוחם התפתח מאוד, כאשר היום יש בעיירה מעל 50 תיירנים וכמעט 200 חדרי אירוח, שנותנים שירות ליותר מ-300,000 תיירים הפוקדים אותה מדי שנה, כך לפי נתוני המועצה המקומית.

המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל, השקיע בפרויקט הקמת חניון הלילה בירוחם 4 מיליון שקלים. אריאל משעל, מנכ”ל המשרד מסר: “הפרויקטים והמיזמים הייחודיים שמקדם המשרד לפיתוח הפריפריה, הנגב והגליל ברשויות המקומיות צפויים להגדיל את ההכנסות לרשויות, לחסוך בהוצאותיהן ולהיטיב עם התושבים. רשויות מקומיות רבות התחילו פרויקט מסוים שנעצר בשל קושי כלכלי. מעבודת שטח של המשרד מול הרשויות המקומיות בנגב, בגליל ובפריפריה החברתית עלה כי קיימים חסמים כלכלים לקידום פרויקטים למען התושבים על כן, יזמנו מהלך להתרת אותם ‘חסמים כלכליים’ וזאת, במטרה לחזק כלכלית את הרשויות המקומיות”.