רשת מלונות היוקרה סיקס-סנסס (Six Senses) החלה את דרכה ב-1995, עם ריזורט אחד וחזון גדול. כיום מפעילה הרשת למעלה מעשרים מלונות יוקרתיים במיוחד, בנוסף לאוסף אתרי ספא, כשכולם חולקים סט ערכים עם דגש על בריאות, קיימות, איכות הסביבה, חיבור האורח למקום, אוכל אורגני ועוד. סיקס-סנסס היא למעשה אחת מרשתות המלונות הראשונות להוביל טרנד עולמי של ׳מלונות ירוקים׳ שתפס תאוצה ויצר מהפכה קטנה בענף המלונאות. מרבית מלונות הרשת הם יוצאי-דופן בסביבתם ויוקרתיים בצורה מפליאה, והם כולם ריזורטים למעט שלושה מלונות עירוניים שהם בגדר ניסוי של הרשת (שניים בסינגפור ואחד באיסטנבול).

>>הכתבה פורסה במקור בבלוג FlyingOut

לכן, הופתעתי כששמעתי לראשונה שהמלון היוקרתי שנבנה באזור שחרות, לא רחוק מאילת, ינוהל ע״י רשת סיקס-סנסס. צעד כזה שם את ישראל על מפת מלונות היוקרה העולמית והמלון עתיד למשוך לארץ תיירים עם כיסים עמוקים במיוחד. זה גם הבהיר לי כמה גבוה סטנדרט הבנייה.

סיקס סנסס שחרות (צילום: Six Senses)
סטנדט בנייה גבוה | צילום: Six Senses

לשמחתי הזדמן לי לצאת לסיור פרטי באתרי הבנייה של שני מלונות בדרום הארץ כשאחד מהם הוא המלון בשחרות. זה היה אי שם בנובמבר כשעוד לא ידענו על הקורונה ונדמה היה שהמלון ייפתח לקראת פסח. מה שראיתי באותו סיור היה מרשים ואני משוכנע שאין מלון בישראל שתוכנן ונבנה עם סטנדרטים כ״כ גבוהים ותוך השקעה כספית כ״כ גבוהה.

המלון המבודד שוכן על הר הצופה מרחוק על הערבה והרי אדום. פחות או יותר בקו הרוחב של קיבוץ יוטבתה (ממזרח) ושל בסיס חיל האוויר עובדה (ממערב). כדי להגיע למלון יש לנסוע ברכב כ-3.5 שעות מת״א/ירושלים וכ-45 דקות משדה התעופה רמון. זה בהחלט מיקום ייחודי ומנותק. לצד המלון, מתחת לגבעה, נבנה מרכז למטיילים המציע אטרקציות מקומיות ורשות שמורות הטבע והגנים אף ביקשה להקים בו תחנה משלה. מרבית מבני המלון נבנו באמצעות חומרים שהוצאו מתוך ההר ותוך שמירה מוקפדת על הנוף המדברי, כשהמלון עצמו כמעט מתחבא לו בתוך ההר. 

סיקס סנסס שחרות (צילום: Six Senses)
המלון מתמזג עם ההר | צילום: Six Senses

פתיחה מתוכננת: ה1- לספטמבר 2020

כאמור, המלון תוכנן להיפתח במאי או ביוני. אבל אז הקורונה נתנה דעתה והמועד הזה נדחה. כעת המלון מאפשר הזמנת חדרים החל מה1- לספטמבר והתעריף הגמיש הרגיל (BFR) מתחיל מ-900 יורו ללילה. לכבוד הפתיחה מוצע כעת גם תעריף מוזל וגמיש המקנה הנחה של על ה-BFR. אלו התעריפים היחידים שמוצעים בינתיים ושניהם כוללים ארוחת בוקר. המחיר באתר הבינלאומי - IHG, הקבוצה לה שייכת הרשת, אינו כולל מע״מ ואורחים ישראלים יצטרכו להוסיף מע״מ שממנו פטורים התיירים.

המלון לא מציע חדרים, כביכול, אלא סוויטות בלבד. זו לא טעות אלא מציאות. אפילו הסוויטה הבסיסית של המלון היא פינוק אמיתי עם שטח של כמעט 50 מ״ר ומרפסת. ההבדלים העיקריים בין הסוויטות הם הנוף (פתוח לכיוון הערבה או אחורי לכיוון ההר) והבריכה החיצונית (כשברוב הסוויטות אין בריכה). סוויטות משודרגות, עם נוף ו/או עם בריכה, עולות כמה מאות דולרים יותר לכל לילה לעומת הסוויטה הבסיסית. בעיניי כדאי בהחלט לבחור בסוויטה עם נוף לערבה.

סיקס סנסס שחרות (צילום: Six Senses)
גם הסוויטה הבסיסית מאוד מרשימה | צילום: Six Senses

מי שתקציבו גמיש, ומוכן להשקיע כמה עשרות אלפי ש״ח לכל לילה, יכול להזמין את הסוויטה הגדולה ביותר במלון הכוללת כ-300 מ״ר של שטח בנוי (עם שלושה חדרי שינה), כ-350 מ״ר של מרפסות וגינות ובריכה בשטח של כ-70 מ״ר. זו כנראה תהיה אחת הסוויטות הגדולות בישראל והיא נמצאת באזור מבודד של מתחם המלון כך שהפרטיות מובטחת.

FlyingOut הוא הבלוג המוביל בתחומו בישראל וחבר ברשת הבלוגים הבינ"ל BoardingArea. הבלוג מתמקד בנושאים של תעופה, מועדוני לקוחות לנוסעים תכופים, מחלקות עסקים, מלונות יוקרה וטרוול-האקינג. זהו ביתם הישראלי של הנוסעים התכופים וכל מי שמעוניין ללמד כיצד לטייל חכם יותר.