מלון ענבל בירושלים (צילום: דניאל לילה, גלובס)
תמורה מצוינת לכסף. מלון ענבל בירושלים | צילום: דניאל לילה, גלובס
ממש בטבורה של ירושלים המתעוררת, עם מלונות יוקרה חדשים ומתחדשים, ניצב כבר שלושים שנה מלון ענבל. הוא אינו ממותג כמו הוולדורף אסטוריה ההולך ונבנה, ואינו מפלרטט כמו ממילא של אקירוב; אבל גם הוא מוגדר בחמישה כוכבים, בדרכו היציבה והסולידית. עם זאת, כנראה בשל רוחות התחרות המנשבות בבירה, נערך בו לאחרונה שיפוץ נרחב.

השיפוץ כלל מתיחת פנים ללובי, עם קירות זכוכית שנכנסים פנימה מתוך חצר המלון ויוצרים פינות ישיבה אינטימיות; שדרוג של חדרי האמבטיה; ועיצוב מחדש של חדרי האקסקלוסיב שבקומה השמינית, שהם גדולים יותר מחדרים סטנדרטיים. עכשיו הם זכו לווילונות, לשטיחים, לתאורה ועוד.

לא אלגנטי, אך אינטימי ונעים

למלון נקודות חוזק רבות, אך גם נקודות חולשה. החצר הפנימית, שמעוצבת באווירה ירושלמית עם אבנים מסותתות ועם צמחייה עשירה, כמו גם הנוף לעיר העתיקה וגלריית האמנות הקטנה, הם מנקודות החוזק של המלון. ואולם, להבדיל ממלונות חמישה כוכבים מהז'אנר המתוחכם יותר, שבהם כל מנורה בלובי וכל שולחן קפה נבחרו בפינצטה, מלון ענבל עדיין מזכיר מלונות ותיקים יותר. כך למשל, חדר האוכל, שהוא בדרך כלל נקודת תורפה של מלונות, אינו מצליח לספק חוויה יוקרתית או אפילו נעימה. חלל ענק, עם ערימות של אוכל שמוגש בסגנון בופה ועם אקוסטיקה גרועה, מזכירים ארוחה בחדר אוכל קיבוצי. גם סידור הישיבה בלובי הוא אלגנטי פחות, ומציע ישיבה משותפת עם אינטימיות מועטה. הספא בהחלט עומד בסטנדרט הגבוה שקיים כיום בבתי מלון בעלי חמישה כוכבים ומעלה, הוא אינטימי ונעים, ומציע מגוון רחב של עיסויים וטיפולים.

בשורה התחתונה, ובשקלול כל הפרמטרים, מלון ענבל מעניק תמורה מצוינת לכסף. הוא אמנם לא ניצב בשורה אחת עם המלונות הסופר מפוארים האחרים, אך הוא גם לא גובה את אותם מחירים, ומבחינת איכות השירות הוא אינו נופל מהם.

מחירים:

1,090 שקלים ללילה באמצע ובסוף השבוע, על בסיס לינה וארוחת בוקר. תוספת לחצי פנסיון: 300 שקלים לאדם.

>> חופשה ליד הכנרת: ביקרנו בכפר הנופש מעגן עדן