אם חם בטבריה, אז בצפת לוהט בצהרי יום שישי. אחרי שלושה סיבובים עם הרכב בין שני הרים ירוקים, ומסעדה שנסגרה בדיוק כשנכנסנו, הגענו במקרה לחנות פלאפל בכיכר עתיקה. הזמנו חמש מנות של פלאפל חם, צ'יפס גדול ומיץ רימונים סחוט והתיישבנו על כיסאות כתר פלסטיק להסדיר נשימה. האמת גם הגוף שלי כבר היה סחוט. קרינה של 800 מטר מעל פני הים סחטה ממני פלגים של זיעה.

 

אבל נהניתי מכל רגע. מונית שירות עוצרת מולנו, עשר בנות אולפנה פורקות ממנה, נרגשות וחמודות, ממהרות לאסוף את המזוודות שלהן ולהיבלע בסמטאות הצרות והמצוירות. איזה כיף שאנחנו לא ממהרים לשום מקום. בשעה שלוש רוב העסקים במרכז המסחרי כמעט סיימו את העבודה, אנשים עוד עושים הכנות אחרונות לשבת, וכל מה שאנחנו צריכים עכשיו זה פלאפל מנחם ומשב רוח צפתי.

בירת תיירות (צילום: trabantos, shutterstock)
אווירת החופשה הרגועה מתחילה ברחובות צפת ובאנשים שבה | צילום: trabantos, shutterstock

מוכר הפלאפל הוא אולי האיש הכי נחמד ביקום. יש לו שוליה שאחראי על המשקאות ואין לו שיניים אבל הוא לבבי באופן קיצוני ואמיתי כל כך, שלנפש לא נותר אלא להשתומם ולתהות. האם יש קסם בצפת? בהחלט כן. בכמויות.

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by וילה גליליי (@villa_galilee)

 

המקום

מלון וילה גליליי הוקם בתחילת המאה שעברה על הר כנען בצפת הוותיקה. מבנה אבן עתיק ורומנטי שמשקיף על נוף פתוח ומרחבים מיוערים, בהם רכס מירון ממערב, הכנרת מדרום ויער בירייה מצפון. הכניסה למלון דרך בוסתן יפהפה ופורח הבנוי על טרסות, ושביל מתעקל במעלה מוביל למבנה בן שתי קומות, אשר נבנה ב-1913. את המלון הקים בן ציון ברוכשטיין, יליד צפת שחבר ליואל ברשד, מחלוצי היישוב. יחד הם יסדו את אגודת "בוני בתים" בצפת לשמירת הבעלות היהודית על הר כנען. ברוכשטיין בנה שני בתים אחד מהם הוא מלון "עדן", לימים וילה גליליי. המלון נוהל על ידי בנו, שלמה, אך כל בני המשפחה לקחו חלק באחזקתו. קומת המרתף של המלון שימשה כסדנה לעבודות העץ של ברוכשטיין שהיה גם נגר-אמן ויצר להנאתו חלק מרהיטי המלון.

בתחילת שנות ה-2000 רכשו את הנכס רחל ובני סיון, זוג צרפתי שעלה ארצה וחלם להקים מלון בוטיק בישראל. זו היתה אהבה ממבט ראשון. הם תכננו מחדש, שיפצו ועיצבו, הוסיפו חדרים, ריהוט מצרפת השתלב עם רהיטיו של בן ציון, ולבסוף שינו את השם לוילה גליליי. לפני כארבע שנים רכשו את המלון שני אנשי עסקים מנתניה, ובמהלך תקופות היובש של הקורונה השקיעו משאבים רבים בשיפוץ וחידוש המקום.

מלון בוטיק - וילה גליליי בלילה (צילום: אלעד שריג)
צילום: אלעד שריג
וילה גליליי (צילום: וילה גליליי)
צילום: וילה גליליי
וילה גליליי, ספא (צילום: וילה גליליי)
צילום: וילה גליליי

וילה גליליי- מלון בטיק וספא- עיצוב צרפתי קלאסי (צילום: אלעד שריג)
הרגשה של בית בכפר. וילה גליליי | צילום: אלעד שריג

במלון 23 חדרים בגדלים שונים, מתחם ספא חדש, בריכה כיפית, סאונה וג’קוזי. הלובי ביתי ומזמין עם פינות ישיבה מרוחוות ונוחות, פריטי ריהוט מעץ עתיק שמזכירים שאטו בפרובנס וטקסטילים שמכניסים חום. במרכז הלובי שולחן עגול רחב חיכה לנו עם כיבוד ושתייה.

החדר

החדר המשפחתי שקיבלנו הוא למעשה בית שנבנה לצורכי מגורים של הבעלים הקודמים, והוסב לאחרונה לחדרי אירוח משפחתיים. היתרון: החדר מאוד מרווח והקומה השנייה מוקדשת להורים, יש שם מיטה רחבה ונוחה, חדר רחצה ופינת ישיבה עם נוף יפהפה לעמק. בקומת הכניסה חיכתה לילדים ספה נפתחת מוצעת ומיטת ברזל יחידה, גם בקומת הכניסה חדר רחצה מרווח, פינת קפה ומקרר. כמו כן, מהחדר יש יציאה למרפסת נעימה וג'קוזי שהילדים שמחו למלא. החדר נמצא בקרבת הבריכה מה שהופך אותו אידיאלי למשפחה. ואילו היו מקפידים יותר על ניקיונו לפני בואנו הוא לגמרי חדר מושלם.

וילה גליליי (צילום: Booking.com)
צילום: Booking.com

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by וילה גליליי (@villa_galilee)

 

מה אוכלים?

חדר האוכל במלון אינטימי ויש לו מרפסת קטנטנה וקסומה בה אפשר לאכול ארוחת בוקר. במקום הוקמה לפני כשלושה חודשים מסעדת שף גלילית בשם סומאק (sumac) בהובלת השף גדי אולשנסקי וביעוץ קולינארי וליווי של דניאל שליט. במקום מגוון מנות כשרות על טהרת חומרי גלם המיוצרים בגליל. בארוחת שישי נהנינו בין יתר המנות מדג ברוטב עגבניות חריף, מרק בצל מתקתק ומבחר סלטים וממרחים. בארוחת הבוקר חיכו לנו שקשוקה פיקנטית, גבינות גליליות קשות ומשובחות, לחמים מעולים שנאפים במאפיית הבולנז'רי בעיר, ירקות וממרחים ומלצרית צעירה ונמרצת ששימחה את הילדים בשוקו מפנק. 

וילה גליליי, ארוחת בוקר (צילום: וילה גליליי)
צילום: וילה גליליי

וילה גליליי, לחמים בולנז'ירי (צילום: וילה גליליי)
לחמים של מאפיית בולנז'רי בעיר | צילום: וילה גליליי

מה עושים?

מומלץ להתחיל בכלום. אפשר לעשות כלום בשקט באחת מפינות החמד בבוסתן או כלום עם ערק בבריכה הכיפית שטובלת בחורשה. אפשר לעשות כלום מול שקיעה על ציון הרשב"י, וכלום מתגלגל במורד הרחובות או בטיפוס במעלה הדרך, וכשתסיימו לעשות כלום אז אל תוותרו על צפת האחרת. זו של הסמטאות והחנויות והאנשים הלבביים והפתוחים, שמצאו את אלוהים אבל לא משנה להם את מי אתה מחפש אם בכלל.

אל תוותרו על הסיור הקולינרי של בית אסנט – מרכז תרבותי להרצאות וסיורים בעיר. ותדרשו לקבל את ארבל, מדריך נעים הליכות ובעל ידע ועומק רבים, שהוביל אותנו בדרך יפהפייה בין שלל עסקים מקומיים ומגוונים, ובעיקר דרך לבבות וחיים של אנשים. טעמנו וויסקי מקומי מחנות שנחפרה והתגלו בה מרתפים עתיקים, טעמנו מהטוסט לחוח הצפתי הממכר של רונן ג'רופי, שמכין את הקפה קר הכי טעים בזכות ההל. לגמנו יין ביקב הבוטיק של בני הזוג משה וקרן אלון ברובע הספרדי וקינחנו בטירמיסו ולחם מחמצת מצוין לריבה של הבולנז'רי, מסעדת שף חלבית עם שלל מנות מגוונות של השף נועם בכר גם עליו הקורונה הביאה טוויסט בעלילה. איך שהווירוס נחת, נעם הבין מה קורה, ארז את משפחתו וטיפס יותר מאלף מטר, מאילת - לצפת.

וילה גליליי סיור אסנט - 1 (צילום: נועה גולדשטיין)
השף נעם כהן | צילום: נועה גולדשטיין

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by וילה גליליי (@villa_galilee)

 

את הדברים הכי טובים שומרים לסוף, ותודה לארבל שפתח לנו את הווריד הזה: יש בצפת חומוס נדיר, כזה ששווה לעלות אליו לפנות צהריים ולחזור בערב לילדים. קוראים לו החומוס של שלומי, והוא מגיש חומוס נקי ומעולה לצד חומוס עם המון תוספות מעניינות: שעועית עם אורז ועגבניות, בשר ועוד.

לשלומי, איך לא, יש סיפור משוגע. איך יצא בשאלה ואז חזר בתשובה ואיך התגלגל מהר אחד ב-2002 להר אחר ב-2004. אבל כדי לשמוע אותו תצטרכו להצפין ולשבת איתו לכמה דקות, וליהנות, מלבד החומוס, גם מהחיוך המרוח מאוזן לאוזן.

ועם כבר ירושלים וצפת, ברחוב ירושלים 28 בעיר ישנה חנות ספרים משומשים מהממת, מגוונת, וזולה יחסית. סוכנות נדב שמה. והבעלים, ניחשתם נכון, איש שמח ולבבי.

ולדרך הביתה מומלץ בחום להצטייד בגבינות של מחלבת קדוש בצפת, שם יקבלו אתכם בשמחה ויכינו לכם קפה שחור מתוק, יגישו לכם טעימות של גבינות מעולות, ויספרו לכם את הסיפור המעניין של המחלבה ושל המשפחה שבניה דור שביעי בעיר. לחובבי הגאודה נסו את המעושנת, גבינת הצ'דר והשמנת וכמובן הגבינה הצפתית המקורית, שמתברר שהיא בכלל קשה ומלוחה יותר.

וילה גליליי סיור אסנט - 2 (צילום: נועה גולדשטיין)
חומוס ששווה ביקור | צילום: נועה גולדשטיין

מחיר ללילה במלון וילה גליליי

החל מ-1,100 שקלים ללילה באמצע שבוע.

בשורה התחתונה

צפת היפנטה אותנו בפינות חמד שלא הכרנו ואנחנו כבר מתכננים את הגיחה הבאה. נהנינו מאוד מהשהות במלון וילה גליליי, מהחום, מהשירות המשפחתי, מהעובדים, שבדיוק כמו בחוץ, היו אדיבים וחייכנים וסבלנים לכל בקשה.

מלון בוטיק וספא וילה גליליי, רחוב הגדוד השלישי 106, צפת. לפרטים והזמנות: 04-6999563 או באתר

* הכתבת הייתה אורחת המלון