חלק מההוויה של להיות ישראלי זה לחשוב לעצמך בכל קיץ מחדש 'מה צריך יותר משמש, ים ואבטיח', נכון? אז תנו לי לומר לכם - מסתבר שצריך הרבה יותר מזה ופשוט לא ידעתם.
 
קודם כל, בואו נדבר על הים - אין לי מושג למה אנחנו עדיין מבזבזים סופ"שים על חופים במרכז, איפה שכל גרגיר חול, טיפת מים ושמשמייה עולים כמו משכנתא, במקום להזיז את עצמנו נסיעה לא קשה מדי לחופים הבאמת מדהימים שלנו שנמצאים ב... ים המלח! אשכרה יש במרחק יריקה מאיתנו מקום שמאות אלפי תיירים בעולם מפנטזים להגיע אליו, אבל אנחנו פשוט נשארים אדישים אליו ולא פוקדים אותו מספיק - וזה בדיוק מה שעשיתי כשהגעתי למלון מילוס ים המלח החדש.

המקום

ים המלח תמיד נתפס בעיני כעולם ספא מפנק. הכל שם מרגיש טוב ובריא ומחדש אנרגיות ועל הטהרה הזו בדיוק נבנה מלון מילוס. המבנה עצמו הוא הכי קרוב לים שאפשר והוא בנוי ככה שברגע שנכנסים אליו רואים הצצה לחלק התחתון של המלון - שהוא בריכה חיצונית וחדרי ספא, ועוד הצצה לקומה העליונה הפתוחה שממנה רואים את הים. זו סינרגיה מושלמת בין החוץ לפנים.
 
האווירה במלון היא לחלוטין אווירה ים תיכונית יוונית והיא מתבטאת בצבעים הכחולים-לבנים, ערימות של תמונות מאיי יוון, המוזיקה שמושמעת במסדרונות ואפילו בבקבוק האוזו הקטן שקיבלנו בחדר - מתנה מושלמת לאורחים שמכתיבה את הטון ומראה את ההשקעה בפרטים הקטנים. מורגש שהושקעה מחשבה רבה בעיצוב ותכנון המלון, עליהם אמונים פייגין אדריכלים ומורל חורמרו. למלון 162 חדרים בסך הכל, 20 מתוכם עם בריכות פרטיות. 
 
מילוס ים המלח (צילום: אסף פינצוק)
מלון באווירה ים תיכונית | צילום: אסף פינצוק
 
ים המלח (צילום: תומר מרקו)
162 חדרים על הים | צילום: תומר מרקו

החדר

אנחנו ישנו בחדר עם דק ובריכה פרטית ואין אף סופרלטיב בשפה העברית שיכול לתאר את רגע ה"וואו" שחווים ברגע שנכנסים לחדר הזה. גולת הכותרת בחדר היא כמובן הבריכה, שגדולה מספיק בשביל שאשכרה תוכלו לשחות בה טיפה ולא רק לטבול את הגוף במים. בחדר יש עוד כמה דברים בסיסיים שהצליחו לשדרג, כמו ערכת קפה ותה מושקעת באמת, טלוויזיה גדולה ואמבטיה בעיצוב מודרני שהיא עמוקה ורחבה כדי להתאים באופן מושלם לשניים ונמצאת בחדר רחצה עצום - בו גם תמצאו שלל סבונים מחברת "אהבה". הדבר המגניב באמת הוא שהמראה הענקית בחדר הרחצה יכולה להפוך בלחיצת כפתור לזכוכית שקופה, מה שמחבר בין חדר הרחצה בקו ישר לנוף המפרסת, ממנו רואים את הים. ים המלח נמצא באמבטיה שלכם ויותר קסום מזה אין.
 
אנחנו הרגשנו שהחדר הזה מתאים בעיקר לזוגות, אבל כשהסתובבנו במלון דווקא נתקלנו בעיקר במשפחות, אז נראה שיש מספיק חדרים שעונים על צרכים שונים של האורחים.
 
מילוס ים המלח (צילום: אסף פינצוק)
חדרים בעיצוב נקי | צילום: אסף פינצוק
 
ים המלח (צילום: תומר מרקו)
הבריכה הפרטית היא השוס האמיתי | צילום: תומר מרקו

מה עושים?

מטרים ספורים מהמלון תמצאו את הקניון החדש שנפתח ובדיוק כמו באילת - הוא ללא מע"מ. באופן אישי לא מצאתי שם יותר מדי מה לעשות כי באמת מדובר בקניון שומם שיש בו ערבוב מוזר בין מותגי יוקרה מוגזמים למעט רשתות אופנה זולות, אבל עדיין ייכתן שיהיה שווה לכם את הקפיצה.
 
המובן מאליו שאתם כן חייבים לעשות הוא לצוף בים המלח - אליו יש לכם גישה ישירה בחוף הפרטי והשקט של המלון. קחו בחשבון שכרגע המים רותחים ולא מדובר בהגזמה. אם תצלחו את שפת הים ותיכנסו קצת עמוק יותר, המים יהיו במעט קרים יותר אך עדיין חמים מאוד, אבל זה לגמרי שווה את זה. אם תרצו, תוכלו גם לרכוש מהמלון שקית בוץ בתשלום של 45 שקלים ולהתמרח בחוף.
 
מילוס ים המלח (צילום: אסף פינצוק)
אוזו לאורחים וחוף פרטי צמוד | צילום: אסף פינצוק
  
לאלו מכם שפחות מתחברים לים החם כרגע - אל תדאגו, במלון עצמו יש לא מעט מתקנים: אלה שבכלל לא בקטע של פינוקי הגוף יכולים ללכת לחדר הגיימינג, שם תמצאו הרבה עמדות פלייסטיישן 4 ואפילו פינה לילדים וחדר כושר מצויד ומאובזר בכל מה שצריך, כולל בקבוקי מים קרים. מחוץ למלון יש לכם עמדת אופניים שאתם יכולים לקחת כדי לדווש ולטייל קצת באזור. אלה שיודעים דווקא מה טוב להם וכן רוצים להמשיך להתפנק, יכולים להינות מהבריכה החיצונית וגם מבריכות גופרית ומלח מקורות שלכל אורח במלון יש גישה אליהן. ממש ליד אלה נמצאים גם ג'קוזי, חמאם, סאונה יבשה וסאונה רטובה. 
 
מי מכם שרוצה אקסטרה פינוק, מומלץ שישריין בתוספת תשלום טיפול ספא באחד מ-9 חדרי הטיפולים שבמלון. אני עברתי עיסוי שוודי בשילוב אבנים חמות עם שמן דקלים שהיה פשוט מושלם והרגיע אותי בדיוק בזמן לארוחת הערב. 
 
ים המלח (צילום: תומר מרקו)
אפשר לבלות במלון ואפשר לצאת לחוף הפרטי | צילום: תומר מרקו
ים המלח (צילום: תומר מרקו)
חייבים לקפוץ לים המלח | צילום: תומר מרקו

מה אוכלים?

אפרופו ארוחת ערב - כשאתם משלמים על חדר במלון אתם יכולים להחליט אם לכלול בהזמנה ארוחת בוקר בלבד או להוסיף לזה ארוחת ערב. חדר האוכל קטן יחסית אך כאמור במלון יש רק 162 חדרים, מה שאומר שלא תרגישו עומס.
 
כמו בכל מלון, חלק מהמנות היו סתמיות ופשוט לא התאימו למקום שבו תחלופת האורחים קטנה מדי - מה שגורם למשל למצב שבו מייבשים מנות של דגים שעומדות זמן רב מדי תחת מנורה חמה. אבל רוב האוכל שהוגש בארוחת הערב באמת היה טעים ומיוחד, גם בסגנון ובטעם וגם בעיצוב. מידות העשייה של הבשרים היו מצוינות, כמו גם ממרחים עם שילובי רטבים מפתיעים לעתים שהכינו במקום, כמו קרם בטטות עם רוטב חמוציות וקרם חצילים על האש.
 
עוד הוגשו לחמים טריים מצוינים, שלל סלטים וירקות עם מבחר גדול של רטבים וקינוחים שהפתיעו לטובה. במיוחד בלטו קינוחי המוס שלחלוטין אפשר היה לטעות ולחשוב שמדובר במאכל חלבי.
 
בארוחת הבוקר יש פחות הברקות ושילובי טעמים מפתיעים מארוחת הערב, אך עדיין מדובר בעמדות מפנקות מאוד. הטובה שבהן היא עמדת המוזלי, בה תמצאו המון תוספות כיפיות ליוגורט שלכם ואפילו חלת דבש טרייה. חוץ מזה תוכלו למצוא שם שוקו ומיץ, סלטים, ירקות וממרחים, לחמים, מאפים מעולים (אל תוותרו על הרוגעלך עם החלווה והקרואסונים במילוי שוקולד), שקשוקות, עמדת הכנת ביצים, פיצה ועוד מאכלים חמים. לסיום תוכלו להפתנק עם פירות טריים שנחתכים במקום או לטעום ממגוון העוגות שמוצעות. בואו נאמר שאחרי ארוחת הבוקר הזו לא הייתי מסוגלת לאכול כלום עד יום המחרת.
 
ים המלח (צילום: תומר מרקו)
שילובי טעמים מפתיעים | צילום: תומר מרקו
 

מחירים

אירוח באמצע השבוע לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר - החל מ-950 שקלים.

אירוח בסוף השבוע לזוג על בסיס לינה וארוחת בוקר - החל מ-1,305 שקלים (מינימום 2 לילות).

השורה התחתונה

מצד אחד כמו כל חופשה בארץ, מדובר בהוצאה גדולה. מצד שני, בניגוד להרבה מלונות אחרים בארץ אין כאן הרבה תוספות תשלום על מתקני המלון ומראש אתם נהנים כמעט מכל מה שיש למקום להציע (ויש לא מעט), לכן מרגיש שיש תמורה למחיר.
 
כן חשוב לציין שלמרות שהרגשנו שמדובר בצוות חם ואדיב, ניכר שהמלון עדיין ממש בראשית תפעולו, כך שלמשל אפשר להסתובב במלון ופתאום להיתקל בחדר מחסן פתוח לרווחה ללא השגחה, או להרגיש שיש אנשי צוות צעירים מאוד, שעדיין לא בדיוק מבינים ויודעים את העבודה כמו שצריך. זה קצת נוגד את אווירת היוקרה של המלון, אך לא מדובר במשהו שיפגום לכם בחוויה.
 
 
מלון מילוס, ים המלח. להזמנות: 03-5197112 או באתר.
 
* הכתבת היתה אורחת המקום