בימים שבהם מזג האוויר סגרירי והקורונה משתוללת בשיא העוצמה, מתחם האירוח אוליאה בראש פינה הוא המקום המושלם לברוח אליו. במרחק שעה וחצי נסיעה מתל אביב, מצאתי את עצמי בכפר נופש פסטורלי מוקף בעצי זית ומבודד לחלוטין מדאגות היום-יום, שבינינו - קשה עד בלתי אפשרי לחמוק מהן בשנתיים האחרונות, או בכלל.

היזמים שהקימו את אוליאה בחרו לשים דגש על שתי נקודות מרכזיות: ניקיון ושירות. כבן אדם סטרילי ויש שיגידו מיזופוב, אוליאה בהחלט עמד ביעד הראשון בהצלחה - הן במרחבים החיצונים והן בחדרים עצמם. באשר לשירות, מקבלת הפנים החמה והחייכנית בצ'ק אין ועד לרגע שהיה צריך להגיד שלום, צוות המתחם היה דרוך, מסביר פנים וידידותי מאוד, יחס אישי שבוודאי קשה למצוא באתרי הנופש הגדולים והשבעים באיזור. בין אם תגיעו למקום עם המשפחה המורחבת או בן/בת הזוג כדי להסתגר ולהתפנק לכמה ימים, או בשביל שתהיה לכם "תחנת עגינה" בזמן שאתם מטיילים בצפון היפה - אוליאה תדע להתאים את עצמה אליכם ולצרכים שלכם.

אוליאה ראש פינה (צילום: אסף דרורי)
הוט טאב מפנק שהיה לנו קשה לצאת ממנו. מתחם האירוח אוליאה | צילום: אסף דרורי

המקום

בין שבילי הגישה שמתפתלים בין גינות התבלינים הריחניות, עצי הזית ויחידות האירוח הקסומות, תמצאו בריכה מחוממת - אבל באמת, לא כזאת שתצטננו בגללה אחר כך, הוט טאב מפנק שכל כך נעים להיכנס אליו ובלתי אפשרי כמעט לצאת ממנו ומטבח חיצוני מאובזר לחלוטין שיעמוד לשימושכם החופשי לאורך ימי האירוח.

מה במטבח? כל מה שדרוש כדי שתוכלו להכין בעצמכם ארוחות מושקעות לבני המשפחה ולחברים. שלושה מקררים גדולים, משטחי עבודה רחבים, שלושה מנגלים - שניים על הגז ואחד גריל פחמים, פלנצ'ה, כיריים, טאבון גדול לפיצות ולמאפים ועוד. אתם רק תביאו את חומרי הגלם ותרימו לכם מיני מסעדה שלא תבייש את "המטבח המנצח".

אוליאה ראש פינה (צילום: אסף דרורי)
מטבח מאובזר לשימוש חופשי בימי השהות. נצלו אותו | צילום: אסף דרורי

החדר

במתחם שבע יחידות אירוח מרווחות ונקיות, שחלקן מותאמות לבעלי מוגבלויות. בין היחידות: ארבעה חדרים זוגיים ושתי יחידות משפחתיות, שבכל אחת מהן שני חדרי שינה. ביחידה כזאת יכולים לנפוש עד שישה אורחים. בחדר מטבחון מאובזר עם מכונת אספרסו, חדר רחצה עם מקלחת ענקית, אינטרנט, טלוויזיה, מרפסת עם פינת ישיבה פרטית וגולת הכותרות - המיטה, עם מזרן כל כך מפנק ונוח שנפלתי לשינה עמוקה בתוך פחות מדקה.

אם תגיעו למתחם עם משפחה גדולה או קבוצת חברים, שווה לשכור את הווילה שנמצאת בקומה העליונה של המתחם וצופה על נוף פסטורלי. הווילה מתפרסת על פני 320 מ"ר ויכולה לארח עד 14 איש. בווילה ארבעה חדרים זוגיים, שני חדרי רחצה, מטבח גדול ומאובזר וסלון רחב עם טלוויזיה ענקית.

אוליאה ראש פינה (צילום: אורן עמוס)
הסלון המרווח בווילה המפוארת שבמתחם | צילום: אורן עמוס

מה עושים?

מעבר לאתרים הפופולריים בגליל ובגולן, אוליאה מציעה חבילות נופש שכוללות אטרקציות בצפון במחיר משולב. אחת המומלצות שבהן זה טיולי ג'יפים אותם עורכת חברת "בדרך הצבי" בהובלת יואב עוזיאל, המדריך-נהג שמכיר את האיזור כמו את כף ידו ולא יחמיץ אף הזדמנות לסיפור מרתק ומצחיק. את הטיולים ניתן לערוך בג'יפים פתוחים או ממוזגים, בכל שעה: מהבוקר ועד לסיורי הלילה. במסגרת הטיולים אפשר לבקר ביערות, נחלים, מעיינות, בריכות נסתרות ופינות חמד באיזור, ולקנח עם תה צמחים ופירות העונה.

לנופשים שחצו את גיל 18 מומלץ לנסוע לסיור וטעימות יין ביקב אסף. מדובר ביקב משפחתי שמייצר כ-60,000 בקבוקי יין בשנה. מרכז המבקרים ביקב הוקם במבנה בזלת היסטורי שהורחב ושופץ על ידי בני המשפחה. במהלך הסיור, שאורכו כשעה, מבקרים בחדרי היצור ויישון היין, טועמים חמישה סוגי יינות שונים ויש גם אפשרות ליהנות בחצר היקב מתפריט אוכל ויינות רחב. הסיור מתאפשר בימים ראשון עד חמישי בין השעות 11:00 ל-16:00.

יקב אסף, קדמת צבי  (צילום: יקב אסף)
יקב אסף | צילום: יקב אסף

מה אוכלים?

את הטיול פתחנו בארוחה טעימה במיוחד במסעדת אלטה שיושבת ממש על שפת הכנרת. תושבים ונופשים מכל האזור שטים עד אליה בסירותיהם, עוגנים בחוף שלדג ונהנים מתפריט דגים ופירות ים מובחרים וטריים מאגן הים התיכון.

הנופים - נופי הכנרת והגולן עוצרי הנשימה. חומרי הגלם - כולם מקומיים, בין אם הדגים, הפירות, הירקות ועשבי התיבול. למסעדה תפריט יין ייחודי המתבסס על יבואני בוטיק של יינות מרחבי אגן הים התיכון, אותו בנה סומלייה עומרי יצחק.

>> למעיינות חמים מומלצים ברמת הגולן

שף המסעדה, אור קקון בן ה-26 שבישל בעבר במסעדות בקבוצת שגב, מציע לסועדים מנות דגים ופירות ים טריים, אבל גם נתחי בשר משובחים למי שפחות מתחברים לדגים (מודה באשמה). הירידה לפרטים הקטנים מורגשת היטב: מתצורת ההגשה, דרך התפריט העשיר ועד החותמת האישית של השף שמתבטאת בכל מנה ומנה. התפריט באלטה עונתי ומשתנה בהתאם לעונת השנה ולחומרי הגלם הטריים מהשווקים בטבריה ובצפון. במסעדה תפריט ערב ותפריט צהריים עסקי בימי חול. מומלץ בחום.

מסעדת אלטה (צילום: עמית אהרונסון)
על שפת ים כנרת. מסעדת אלטה | צילום: עמית אהרונסון

בערב חיכתה לנו ארוחת ערב מפוארת בחוץ, אותה הכינה השפית ומספרת הסיפורים נסיבה סמארה. סמארה היא דמות מוכרת בבוקעתא ובכפרי הדרוזים בצפון, בזכות כישורי הבישול המדהימים שלה ששמם יצא למרחוק. מסעדת הבית שלה, "אצל נסיבה", היא מוקד עלייה לרגל לאוהבי האוכל הדרוזי המסורתי. מכאן, אגב, ההגעה לחרמון כבר ממש קצרה.

>> לעוד המלצות חורפיות מושלמות

מה בתפריט? על קצה המזלג: סינייה קבב בשר עגל, ממולאים עלי כרוב ועלי גפן העשויים במלאכת יד אומן, קובה, קובנייה ירך עגל ומנות צמחוניות נהדרות כמו סלט עולש, פטוש ופטאיר עם תרד או זעתר. לסיום - קינוח אגוזים מיוחד שמתכונו נשמר בסוד.

 

כמה זה עולה?

חדרים זוגיים: בין 650 שקלים באמצע השבוע ל-850 שקלים בסוף השבוע.
יחידות משפחתיות: בין 1,100 שקלים באמצע השבוע ל-1,400 שקלים בסוף השבוע.
וילה: מ-2,500 שקלים באמצע השבוע ל-3,500 שקלים בסוף השבוע.

המחירים אינם כוללים ארוחת בוקר, אותה אפשר להזמין עד למתחם בשיתוף קפה לנדוור (יש אופציה טבעונית). העלות: 80 שקלים לאדם.

בשורה התחתונה

פינה חמה, נעימה ונקייה לברוח אליה בימי הקורונה והחורף עם כל המשפחה.

אוליאה, התמרים 18, ראש פינה. להזמנות: 053-3650028 או באתר