55 שנים עבורו מאז עמד ד"ר ירוס על אחת מהנקודות הכי מרהיבות במורדות המזרחיים של הר כנען, צפה אל הכנרת מימין ואל ימת החולה משמאל, ושלף בהתלהבות "מצפה הימים" - השם שהיה הכי מתבקש לקרוא לחוות הבריאות והטיפולים שהגה, יזם והקים בדיוק באותה הנקודה. מאז הימה הביצתית בעמק יובשה, מפלס הכנרת עלה, ירד ושוב עלה, ואדמת הכבול הבוערת הפכה כר פורה לשדות ולמטעים הפרוסים מטה כשטיח יפה ומרגש. עם השנים הנוף התמלא בהרבה נקודות אדומות של גגות רעפים של בתים, קיבוצים ומושבים, אותם חוצה כביש אחד ארוך, ארוך, שמחבר בין הנקודה הכי צפונית להכי דרומית בארץ.  

שישה עשורים אחרי והחווה נטועה עמוק באדמה, מוקפת ב-150 דונם של בוסתנים, גן ירק, ערוגות תבלינים, עדרי צאן ובקר שרועים באחו, ותרנגולות חופש שמשוטטות ומקרקרות בין הלול לדיר, וממשיכה את המורשת של ד"ר ירוס (אריך יעקב ירוסלבסקי), שעל פי תורתו ותפיסתו ההוליסטית הונחו היסודות למקום, שלימים נודע כספא העברי הראשון. עכשיו כבר לא מדובר במקום הבראה לאורחים סגפנים או חולים שבאים לסדרת טיפולים, לנשום אויר צח ולהבריא עצמם ממיני תחלואים, אלא בהיכל פינוקים נחשק וממותג, שהפך לשם קוד לחופשה גלילית אולטימטיבית ולסמן הימיני לכל מלונות הספא שבאו אחריו.

מצפה הימים (צילום: לינוי ודרור)
צילום: לינוי ודרור
מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

העיצוב – אלוהים נמצא בפרטים הקטנים

לפני כארבע שנים המלון החליף ידיים אבל נשאר נאמן לחזונו ושמר על האופי, התוכן והאוטנטיות ההיסטוריה שלו. הוא נרכש על ידי רשת ישרוטל (תג המחיר היה 97 מיליון שקלים, אם זה ממש מעניין אתכם), שסגרה אותו לשנה וחצי של שיפוצים ומתיחת פנים בעלות של 80 מיליון שקלים, ובכך הצטרף, כמתבקש, לקבוצת ה-Exclusive Collection של מלונות הרשת.

טרם השיפוץ המלון נשא אופי של אחוזה גלילית, כפרית, חמימה, והרמונט הכללי הפך אותה למלון במלוא מובן המילה – מודרני, אלגנטי ויוקרתי שמדבר בשפה הישרוטלית, ואומר חשיבה והקפדה על כל הפרטים המאפיינים את מלונות הרשת. השיפוץ כלל את השטחים הציבוריים - הלובי, הספרייה, אולמות הכנסים, מתחם הספא, הבריכה המקורה, החדרים והסוויטות, שעברו עיצוב חדש. העיצוב הוא מעט אקלקטי, מנהל דיאלוג עם הסביבה, ומשלב עץ טבעי עם מתכת שחורה, ריהוט מודרני לצד 'פיסים' של רהיטים עתיקים, שנשמרו מהגרסה הקודמת, נשלחו לטורקיה ועברו שיפוץ על ידי מומחים לרסטורציה.

מצפה הימים (צילום: לינוי ודרור)
צילום: לינוי ודרור

מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

115 החדרים והסוויטות פזורים במספר מבנים, מוקפים בטבע ועצים עבותים. כל החדרים, כמעט, צמודי מרפסת שמשקיפה לגנים או לנוף, והם מרווחים, יפים ועם חשיבה על כל הפרטים הנוחים והמפנקים – מיטת קינג סייז', מצעי כותנה צחורים, מגבות עבות במיוחד, חלוקים ונעליים תואמות, קוסמטיקה ממותגת, מכונת אספרסו, טלוויזיה חכמה מרובת אינצ'ים, פינת ישיבה ושולחן אוכל קטן. גולת הכותרת היא הסוויטה הנשיאותית - 90 מ"ר של סלון, חדר שינה, חדר רחצה גדול ומרפסות פנורמיות שסובבות את כולה, כולל דק לשיזוף מושלם. זאת ועוד, באם אתם בעלי כרטיס אשראי עם פס רחב במיוחד, לכו ישר על הוילה הנשיאותית, המבודדת, המתפרשת על 100 מ"ר וכוללת גם גינה פרטית עם האט טאב ודק אופנתי.

הקולינריה – צמחונית, גלילית, ים תיכונית

הגישה הקולינרית של המלון היא Farm to table שמתבסס על משק אוטרקי-אורגני, ואומר כזה המספק לעצמו את כל חומרי הגלם והפרודוקטים שגדלים ומייצרים בחווה – ירקות ועשבי תיבול שנשלפים בכל בוקר מהערוגות, פירות שנקטפים מעצי הבוסתן, ביצים שנאספו טריות-טריות מהלול, בשר שמגיע מעדרי הצאן והבקר, כך גם החלב שנחלב פעמים ביום ועובר היישר למחלבה הצמודה. במחלבה מגבנים מבחר גבינות רכות וקשות שמככבות בארוחות הבוקר והערב, וכך גם המאפים ולחמי המחמצת שמגיעים חמים מהמאפייה והקונדיטוריה, הממוקמות בסמוך ללובי.

האוכל המוגש בחדר האוכל הוא צמחוני, וכולל גם דגים, ועל בניית התפריטים אחראי השף ארז קומרובסקי, שהביא איתו את עושר הטעמים של המרחב הגלילי, הן בשל מיקום המלון והן בשל אופי המטבח הפרטי שלו, המזוהה גם עם המטבח הערבי, המקומי. הבופה קורס מעומס, מבחר, מגוון וטריות, ותשכחו מקורונה כי ההגשה חזרה להיות עצמית, אז יאללה, תעמיסו ותנו למצפון לנוח כי מדובר הרי באוכל עם דגש בריאותי.

מסעדת גריל עץ (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
הקונדיטוריה (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מסעדת גריל עץ מצפה הימים  (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח"צ)
מסעדת גריל עץ מצפה הימים | צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

ואם אתם דווקא בעניין של בשר בארוחת הערב, תוכלו לצאת מהלובי ובמרחק צעד וחצי תקדם אתכם "גריל עץ" – מסעדת בשרים, שפתוחה גם לסועדים מבחוץ, ואם אתם באזור תכניסו אותה לרשימת החובה כי מעבר להיותה טובה ומומלצת, היא הכי Value for money. מרכז העניין במסעדה הם שולחן עמוס בירקות אורגניים וטאבון ממנו נשלפות כמעט כל המנות. התפריט קטן ומצומצם – שש ראשונות, שש עיקריות ו-3-4 קינוחים, אבל כל אחת מהן בול בפוני, גדולות ומתומחרות בהוגנות ביחס לנדיבותן. הסגנון האוכל הוא גלילי-ערבי-ים תיכוני, ובין הראשונות סיגרים טלה עם טחינה וחריף אש, ספיחה במילוי בשר טלה, עגבניות צלויות, פיסטוקים ורוטב רימונים, ומסבחה ופלאפל, כן, חומוס ופלאפל במסעדת שף, אבל תסמכו על קומרובסקי והחומוס שלו כי אין הרבה כאלה. ההיי לייט הוא הכבד הקצוץ, וגם אם אתם לא מחובבי הכבד תשכחו מזה מיד. כאן הכבד צלוי על הגריל, כתוש גס עם בצל שרוף ומוגש בקערת אבן עם צנימי ברוסקטה. להתמכר. בעיקריות יש דג, עוף, מנת קישואים צמחונית, שיפודי ירקות ונתחי אנטריקוט ופילה עגל, מעולים, משופדים על ענפי זית ונצלים בטאבון. המסעדה כשרה ולכן הקינוחים מאתגרים, אבל טובים. במומלצים כנפה עם קרם פיסטוק שמחליף את הגבינה, ומלבי עם סירופ ומרמלדת תפוז.

הפעילות -  עינוגים, פינוקים וטיולים נינוחים

מרכז העניינים של המלון הם מתחם הספא, הבריכה המקורה, המוקפת חלונות הפונים לנוף ואח מבוערת לימים הקרים, והג'קוזי הגדול, המבעבע במרפסת, שחולש על הפנורמה מפסגת החרמון ועד לכנרת.

ואם לא די לכם באלה, מהידועות הוא שהאזור שופע נחלים, מעיינות, יערות, מסלולי טיול, אתרי היסטוריה ומורשת (בצפת ובראש פינה, למשל), יקבים, מסעדות ושלל אטרקציות מפתות, אבל בואו, אם הגעתם עד הלום, ואתם בחופשה זוגית, רומנטית, רגועה, אין סיבה שתתחילו להתרוצץ מחוץ לשערי המלון, אלא אם אתם מתארחים ליותר מיומיים-שלושה ומיציתם את מה שהוא מציע. מחוץ לסוויטה יחכו לכם הטבע והיופי במרחק נגיעה, והם יספקו את כל מה שאתם צריכים, כולל שופינג!

מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו
מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

מצפה הימים (צילום: אריאלה אפללו)
צילום: אריאלה אפללו

כל שעה של היום מזמינה לטיול קליל בין שבילי היער, הגנים, פלגי המים, המפלונים, בריכות הדגים והברווזים ופינות הישיבה המוצלות, לבין חצר המשק עם הליכה בין המטעים, הבוסתן התלמודי וערוגות התבלינים והירקות, ביקור אצל הפרות הדשנות, והכוכב הג'ינגי - פר ההרבעה המקומי, ומעקב אחר החליבה, הכרות עם עדר הצאן שרועה באחו ומבט מרחיב לב ונפש אל רכס הרי הגולן, הגליל ומורדות ראש פינה הגולשים לעמק. ואם תרצו קצת יותר פרטים והסברים על המשק תוכלו להצטרף לסיור המודרך בחווה, במהלכו תכירו את חיק הטבע המקומי, את החי והצומח ואת נקודות התצפית הסודיות, המרשימות.

ויש גם קולטורה

בין עינוגי הגוף בספא ושיעורי היוגה, הפילטיס, ועוד כאלה מן, תוכלו לקבל גם קולטורה לנפש בתערוכה "נוף וקדושה", המוצגת בשטחי המלון ומציגה עבודות מקוריות של אמנים ישראלים עכשוויים; בלאונ'ג עם הספרייה; במגוון הרצאות, הופעות, סדנאות וערבי ספרות, וכן במפגש אישי עם אמנים – קרמיקאים, פסלים, ציירים ותכשיטנים, שמציגים את עבודותיהם במתחם הגלריות הממוקם בבית האבן שבגינה. חלק מהאמנים עובדים בסטודיו הצמוד לגלריה, בהם הצורף מקס רוזנטל, שמציג את תכשיטיו הייחודיים, מספר על תהליך העבודה ועל הסיפור מאחורי כל תכשיט, ואם תרצו תוכלו להצטרף אליו לסדנת צורפות.

וגם שופינג!

זוכרים שאמרנו שיש גם שופינג בסוף המסלול? אז קבלו את חנות המלון (שפתוחה גם למי שאינו אורח) בה אפשר לרכוש מכל טוב היבול האורגני והתוצרת הטריה של המשק, המיוצרת בכל יום. תוכלו לרכוש סלסילת קש ולארוז לתוכה מבחר גבינות ויוגורטים מחלב בקר ועיזים, כדורי לבנה בצנצנת, זיתים, שמן זית, לחמי מחמצת, עוגות, עוגיות, קרקרים כוסמין, ריבות, טחינה וחליטות תה, וכן גם מפות, כלי קרמיקה ועד לסבונים בעבודת יד שמיוצרים במפעל בוטיק מקומי.

 


מחיר: 1,634 שקלים ללילה לזוג באמצ"ש, ו-5,054 שקלים לשני לילות בסופ"ש.

לעוד פרטים: באתר המלון

 *הכתבת היתה אורחת של המלון