mako
פרסומת

מילת הקסם: ירוק

קשה שלא להפסיק להגיד את זה אבל החורף זו התקופה הכי יפה לבקר באזור בית לחם הגלילית המוריקה ושופעת פינות החמד. היינו בצימר "קסם המגע" ומצאנו מסאז' מעולה ונוף הורס, וגם חזרנו הביתה עם מתכון. ביקורת

קליה מור
mako חופש
פורסם:
ג'קוזי פרטי ברגעי קסם - קסם המגע בית לחם הגלילית
הג'קוזי הפרטי במרפסת החדר. פונה לירוק | צילום: אפרת כפרי
הקישור הועתק

אף פעם לא הייתי בצימר. לא נעים להודות, אבל חופשה שלא כוללת נסיעה לנמל התעופה בן גוריון והחתמת דרכונים נראית לי לוקה בחסר. ולא שאני לא אוהבת לטייל גם בארץ, אבל הכל כל כך קרוב, שכבר יותר הגיוני לחזור הביתה, למקום שבו אני יודעת שהמצעים מלוכלכים רק בגללי. אז כן, היו מקרים של איזה כנס בבית מלון, או הרבה חברים במאהל במדבר, אבל צימר לא. אבל הרגע הבשיל, וכל התנאים הנכונים התקיימו, או בקיצור, שלב הריוני שלא מאפשר ביקור בנמל התעופה שלא על מנת לקדם את פני הנכנסים ולקחת אותם חזרה הביתה. אז נסענו.

יעדנו היה ספא כפרי בשם "קסם המגע" הממוקם בנבכי בית לחם הגלילית, מקום מוריק להפליא ושופע בתי אבן טמפלריים משגעים, ובו מציעים מייסדיו, יורם ונחמה מדן, ארבעה חדרים זוגיים וגם טיפולים וסדנאות מגע ואינטימיות.

קסם המגע, הכניסה
כאן קורה הקסם | צילום: קליה מור

קסם קסם, אבל מה עם הכיור

חנינו מול חוטמה של אחת הפרות ברפת, הנהנו לשלום ונכנסנו בשביל המתפתל בין הצמחייה הענפה. אחרי שבלענו פרוסה מעוגת הקינמון והאגוזים המקבלת בחום את פני הבאים, הובלנו לצימר שלנו, אחד מתוך ארבעה שכולם נושאים בגאון שמות קסומים – "קסם כחול", "רגעי קסם", "קסם לוהט" ו"קסם מלכות", שלא נפספס חלילה שמדובר בקסם של מקום.

"רגעי הקסם" שלנו אכן היה מתוק, וקידם אותנו בצלחת פירות, בקבוק יין, ועלי כותרת הפזורים על המיטה (מנהג קצת מוזר בעיני, כי נאלצתי לבלות דקות ארוכות בליקוטם והשלכתם מהמיטה, אבל מילא). החלק הנאה ביותר היה המרפסת הגדולה הצמודה שבה ג'קוזי מפואר המשקיף על כל הירוק שבחוץ, והייתי שמחה לפרט יותר על מעלותיו אם מצבי הבריאותי היה מאפשר לי גם לטבול בו ולא רק להביט בו בכמיהה ובעצבות.

פרסומת

בין המתיקויות מנינו גם כמה חסרונות: הכיור היחיד נמצא במטבחון, כך שצריך לצחצח שיניים בין הקפה השחור לקפסולות האספרסו, והשירותים נטולי החלון או הוונטה בעלי דלת שקופה (חוץ מפס של זכוכית אטומה במרכז) ופתוחים אל החדר מלמעלה ומלמטה. ועם כל הכבוד לאינטימיות הזוגית, לא ממש נעים לי להעכיר את האווירה ואת האוויר של בעלי הטרי והנאה.

בכל מקרה שכחנו מהתלונות אחרי שקיבלנו מסאז' זוגי מעולה ביותר – אני מבעלת המקום נחמה, שמומחית גם במסאז' היריון, והוא ממעסה מצוין שהתברר גם כמכר נשכח מהעבר, במתחם הטיפולים הצמוד שלבד מחדרי מסאז'ים מאכלס עוד ג'קוזי גדול במיוחד וגם סאונה לשימוש המתארחים.

צימר רגעי קסם - קסם המגע בית לחם הגלילית
צימר רגעי קסם | צילום: אפרת כפרי
פרסומת

קסם המגע בית לחם הגלילית
צילום: אפרת כפרי

ויש גם מתכון

למחרת בבוקר, אחרי עוד פיסת עוגה, תפסנו לשיחה את הבעלים יורם מדן. הוא סיפר לנו על נישואיו בגיל צעיר (הוא ונחמה יחד מגיל 15), על המשברים שחוו שהובילו אותם להתנסות במגוון טיפולים, מה שעורר את החשק להפוך את זה למקצוע. על ההיסטוריה החקלאית של משפחתו ואיך בשנת 2000 החליט לזנוח את כל החקלאות הזאת, להקים את המקום ולהתמקצע בתחום, וגם על הילדים המוצלחים שלהם. "הצימרים שלנו אמנם פשוטים יחסית, אבל העניין במקום הוא האווירה, הטיפולים, האנרגיה המיוחדת שלנו", אמר. "והניסיון שלנו גם כמטופלים, וגם כמטפלים וגם כהורים מסייע לנו לעזור לזוגות אחרים".

אחר כך נלקחנו לסיור במתחם הסדנאות הנרחב ועטוי הפרקט, המקום שבו מתרחשות סדנאות המגע והאינטימיות – סדנאות לשניים או לקבוצות – שם קורים, לטענתו, פלאים כאשר אנשים נפתחים ונפטרים מהעכבות שלהם. דרך בלתי סטנדרטית, חייבים להודות, להעביר ימי כיף בעבודה. כשעזבנו את כל הקסם הזה קיבלנו לדרך את המתכון לעוגת הקינמון אגוזים, והנה הוא לפניכם, כי כאלה אנחנו, זוג מקסים ומשתף.

פרסומת

מה צריך: 2 כוסות קמח, 1/2 1 כוסות סוכר, 3 ביצים, 1 שמנת חמוצה, 1 כוס שמן, 1 כפית סודה לשתייה, 1 כפית אבקת אפייה, 2 כפיות תמצית וניל. מה עושים: מערבבים הכל ביחד ושופכים חצי מהעיסה לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ, מפזרים סוכר חום, קינמון ואגוזים. מוסיפים את החצי השני ושום מפזרים למעלה סוכר חום, קינמון ואגוזים. אופים בטמפרטורה של 170 במשך כ-40-45 דקות. טעים.

קסם המגע בית לחם הגלילית מתחם הג'קוזי סגור עבור הקבוצה
מתחם הג'קוזי המשותף | צילום: אפרת כפרי

קסם המגע בית לחם הגלילית- פינוק בשניים
המסאז' הזוגי. ההיילייט של היום | צילום: שי צ'אודר
פרסומת

נקודות על הדרך

יישובי הסביבה – אלוני אבא, טבעון, אלונים, יקנעם – כולם ירוקים באופן מרהיב עכשיו. אכלנו פיצות ופסטות וסלטים בפיאנו פיאנו, האיטלקית החמודה בקניון G בדרך; וקפצנו לחוות התבלינים הנפלאה בבית לחם הגלילית, שם הצטיידנו בשלל תערובות לאורז ולסלט, בחליטות תה וגם בממרחים.

מסעדת פיאנו פיאנו יוקנעם
מסעדת פיאנו פיאנו ביוקנעם | צילום: אגמדיה

בערב התלבשנו יפה לכבוד מסעדת שלו בטבע שבטבעון, של רוני וכפיר גליקו, החבויה לה במבנה עתיק בעל היסטוריה ציונית שמשקיפה מכל עבר מקירות המקום. במרכז החלל בוערת לה אח רומנטית, ואנחנו ישבנו לצדה והזמנו מנות בעלות שמות רומנטיים לא פחות, כמו בורקס סרטנים עם קרם יוגורט, גרניום לימוני, חמוצים וצלפים וכבד עוף עטוף שוקולד לבן על ריבת פירות ויער.

פרסומת
מסעדת שלו ביער
מסעדת שלו ביער. רומנטית | צילום: אגמדיה

למחרת עברנו במסעדת ללה האיטלקית בתחנת הדלק, של מורן קורן והשף איתי קורנט, שהפתיעה לטובה באופן מוחלט - רביולי בטטה מושלם, לזניה בולונז וגם פיצה ירוקה על בסיס שמנת תרד וגבינת ריקוטה.

איתי ומורן ל-פיצה 2
ל-פיצה. הפתיעה לטובה | צילום: אגמדיה

ומכיוון שהנוף מכל עבר ממש מזכיר את סיציליה, קינחנו בגלידרייה Aglida (ה-גלידה) הנודעת של הסביבה ברמת ישי, שעושה שימוש בחומרי גלם איטלקיים למהדרין, שם דגמנו מיליון טעמים כיפיים (הקרמל המלוח והעוגת גבינה לוטוס היו הפייבוריטים שלי) וגם מוס קרמבו נימוח לימי החורף ואפוגטו משמח עד מאוד. ויאללה נוסעים הביתה לתל אביב, כל הקסם הזה עשה לי חשק לפלאפל ב"קוסם".

פרסומת
הגלידה רמת ישי
ה-גלידה ברמת ישי. כמו בסיצליה | צילום: דניאל פסיקוב

מחירים

חבילות עיסוי, לינה וארוחה: החל מ-1,100 שקלים לזוג ללילה.

קסם המגע, בית לחם הגלילית, 04-9531159.

* הכתבת היתה אורחת הצימר והמסעדות.