אין תמונה
סופי שבוע קולינריים. לאונרדו פריוויליג'
ריבוי המלונות באילת מאלץ את בתי המלון להיאבק על כיסו של התייר הישראלי, ואלה שאינם מתהדרים באיכות יוצאת דופן או ששמם הולך לפניהם – מוצאים דרכים מקוריות לגרום לאורחים לעשות צ'ק אין. במלון ליאונרדו פריוויליג' – שהיה גולדן טוליפ פריוויליג', עד שגם הוא נקנה על ידי דוד פתאל ונכנס תחת מצבת מלונות "ליאונרדו" – מציעים כעת, בשיתוף עם ארקיע, "סוף שבוע קונספט": מונח יחצני שנועד לתת ערך מוסף לנופש שאינו מסתפק בהתחרדנות בבריכה ואכילה אינטנסיבית. על הפרק: סופי שבוע קולינריים (מחמישי עד מוצ"ש), המבוססים על סדנאות בישול ואפייה לאורך הסופ"ש, ומיועדים לצרכן הישראלי שלא מפספס אף פרק של "מאסטר שף".

המקום: כבר בכניסה ברור שליאונרדו פריוויליג' אינו מלון הדגל של הרשת. העיצוב מיושן, השטיח בלובי בלוי ומלוכלך והאווירה אינה יוקרתית. המלון לא גדול (שתי קומות), והוא בנוי סביב בריכה שעל דק העץ שלה מצטופפים כסאות נוח ומיטות, ובר מיצים ומשקאות (שלא פעיל בשבת). המלון מציע חדר טיפולי ספא וחדר כושר בתשלום (שניהם לא מאוד מזמינים), וחוץ מזה אין פה אטרקציות מיוחדות, אפילו לא אינטרנט אלחוטי. הטיקט של המקום הוא "הכל כלול" – נוסחת הפלא שבמסגרתה דואגים להאביסכם עד כלות, הידועה גם בתור פסגת השאיפות של התייר הישראלי.

אין תמונה
חדר רחב ידיים, נקי ונעים
החדר: קיבלנו חדר רחב ידיים, נקי ונעים. לא משהו יוצא דופן בשום צורה – אבל בהחלט נוח. יש בו טלוויזיה לא מרובת ערוצים, מקרר קטן, ואת פנינו קיבלו צלחת פירות, חצי בקבוק יין, עוגיות ובקבוק מים. ערכת קפה וקומקום – אין, כנראה מאחר שהלובי מגיש שתייה לאורך כל שעות היום. בשבת בבוקר לא יכולנו שלא להבחין בניחוח קל של עובש שהתפשט בחלל, והתנדף כשפתחנו את הדלתות למרפסת הקטנה שמשקיפה לבריכה.

מה עושים: אוכלים, יושבים ליד הבריכה ומשתתפים בסדנאות הבישול (המיועדות רק לאורחים שנרשמו למסלול הספציפי הזה). בין השפים שבאו להראות להדיוטות מה זה גורמה היו שאול בן אדרת, שלימד הכנה של שמונה מנות, דודו אוטומזגין שהעביר סדנת אפייה ואבי לוי – שהראה איך מכינים מנה עם פרגית. אנחנו ביקרנו בסדנת השוקולד, שגם היא הייתה סדנת הדגמה, ולא השתתפות. נכחו בה כ-50 אנשים, וניכר שהם נהנים, אבל האמת היא שכשזה מגיע לשוקולד, צריך לטבול את הידיים, ולא רק להסתכל – אחרת הסיכוי להצליח בבית נמוך מאוד. בליל שישי הייתה סדנת יין, ובשבת בצהריים – סדנת חיתוך ירקות, שהתבררה בכלל כתחרות חיתוך ירקות נושאת פרסים, תוך כדי שיווק מאסיבי וממכר סכיני ארכוס.  

לאונרדו פריוויליג'
"חוויה קולינרית עשירה ומפנקת"? לא בטוח
מה אוכלים: מאחר שהמלון לא מציע אף אטרקציה ייחודית (נניח, מלון ספא, בידור או ספורט), הוא בחר לשווק את עצמו בתור עילוי קולינרי. "כשמחפשים מלון באילת לחופשת 'הכל כלול' עם דגש על ארוחות משובחות – בוחרים במלון לאונרדו פריוילג’ אילת", כך נכתב באתר הרשמי. "המלון מציע חוויה קולינרית עשירה ומפנקת במיוחד, כולל 5 ארוחות ביום".

הרשו לנו להיות עוכרי שמחות לרגע, כי ל"חוויה קולינרית עשירה ומפנקת" לא זכינו. למעשה, הקשר בין גורמה למזון שהוגש לנו מקרי. מדובר בארוחות בית מלון סטנדרטיות ומטה, וכשאנחנו אומרים מטה, אנחנו מתכוונים לזה שהמרק בארוחת הערב היה קר, ובארוחת הבוקר הוגש תה רגיל בלבד. בשבת הוגש קפה שחור או נס של עלית, ואף מקום שמצמיד לשמו את המילה "קולינריה" לא יכול להרשות לעצמו להגיש קפה גרוע, אפילו אם מכונת הקפה לא עובדת בשבת.

שאול בן אדרת סופש קולינרי מלון לאונרדו פריויל
סדנה קולירנית במלון עם השף שאול בן אדרת
גם באתר הרשמי של המלון הביקורות לא חוסכות: "האוכל היה לא טעים, תפל. למרות שהיה מדובר באוכל פשוט וביתי הטעם היה נורא... אפשר להיה לגוון את הסלטים ולא בכל סלט להוסיף פטרוזיליה, כוסברה ושמיר. נראה כאילו לשף הראשי אין מעוף". אמרה אחת הביקורות, ואילו אחרת טענה כי "למרות השפע בארוחת הבוקר (היה הכל מהכל), רוב הדברים היו מאוד יבשים – לחמים, מאפים ופנקייקים. כאילו ישבו מספר ימים. ביום ראשון הכינו פנקייקים חדשים, שהיו מאוד טעימים, אבל כל השאר נשאר יבש". אחת ההבלחות היחידות שבלטו על רקע הבינוניות הקולינרית היה קינוח של מרק שוקולד עם קצפת (צמחית), וגרגירי כוסברה ופיצוחים שהשתלבו במפתיע.

בשורה התחתונה: נראה כי האורחים במלון לאונרדו פריוויליג' נהנו למדי. וגם אנחנו נחנו, ישנו טוב והרגשנו בחופש. אבל זאת בהחלט לא הייתה חוויה קולינרית, וזה בהחלט גרע מההנאה שלנו. הדגש במלון הוא על כמות ולא על איכות, ועל מחירים נמוכים ושווים לכל נפש, ואם לא היו מספרים לנו מראש שצפויה לנו חוויה של אוכל משובח – סביר להניח שהיינו מתאכזבים פחות, מבינים לאן הגענו ושוקלים אם זה מתאים לנו להבא. אבל מאחר שהמרחק בין ההבטחה לסטנדרטים כל כך גדול – אין מנוס מאכזבה. הרעיון של הסדנאות הקולינריות נחמד ומעשיר עבור מי שרוצה לעשות משהו מעבר לאכילה – אבל הוא לא מחפה על הבינוניות.

לאונרדו פריווליג אילת
מגש קינוחים - בין ההצלחות היחידות

מחירים:
מחיר לזוג ללילה באמצע השבוע - הכל כלול - 720 שקל.
מחיר לזוג ללילה בסוף השבוע - הכל כלול - 820 שקל.

מלון ליאונרדו פריוויליג', החוף הצפוני אילת, טלפון: 08-6300666, טלפון להזמנות: 03-511005.

* הכותבת הייתה אורחת המלון

>> מה עושים בסופ"ש? כל ההמלצות