אתם עולים חדשים או תושבים חוזרים ותמיד חלמתם לפתוח עסק? כבר מילדות ידעתם שתהיו עצמאיים ואתם יזמים בנשמה? אם עניתם "כן" על כל השאלות, כדאי שתכירו את התכנית שנפתחה ביוזמת משרד העלייה והקליטה והמשרד לירושלים ומורשת. ב"עסקים עולים לירושלים" עולים חדשים או חוזרים מקבלים חבילת הטבות מכובדת, המאפשרת להם להגשים חלומות בלא אחרת מאשר עיר הבירה של ישראל.

יוזמה חדשה של משרד העלייה והקליטה והמשרד לירושלים ומורשת מציעה לעולים חדשים ותושבים חוזרים לישראל חבילת הטבות ייחודיות שתסייע לעולים להקים עסקים בבירת ישראל, מתוך אמונה כי עסקים הם נדבך חשוב בחיזוקה של ירושלים וכי יזמים ויזמיות בתחילת הדרך זקוקים לסיוע ממשלתי שיכול להוות את ההבדל בין הצלחה לכישלון.

"אנחנו מפעילים את המיזם הזה בשילוב הדוק עם משרד העלייה והקליטה מתוך היכרות של ההיצע של משרד העלייה והקליטה והצורך שלנו במינוף והבאת עסקים לירושלים", אומרת מיכל נחמיאס אדר, ראש תחום בכיר ירושלים במשרד לירושלים ומורשת. “שני המשרדים הבינו בשיתוף פעולה מרשים, כי יש פוטנציאל לא ממומש בקרב יהדות התפוצות, וכן הם סובלים מקשיים שונים עם הגעתם לישראל. באמצעות התכנית “עסקים עולים לירושלים” אנחנו מאפשרים להם גמישות רחבה יותר ממה שהיה נהוג לתת עד כה לעולות ועולים חדשים, כאשר כלי הסיוע מותאמים במיוחד עבורם”.

מה המטרות לשמן הוקם המיזם?

"התכנית הזו היא אחת מיני רבות, שתכליתן לקדם את כלכלת העיר. היתרון היחסי של המשרד שלנו הוא עידוד פעילות כלכלית בירושלים בכלל, והמיזם זה מהווה נדבך נוסף המצטרף לעשייה הרבה בעיר שיש לה תוצאות בפיתוח הכלכלה, התעסוקה והיזמות. כך למשל נפתח בעיר בשנה האחרונה האקסלרטור הבינלאומי היוקרתי MassChallenge, קמו חברות חדשות בתחומי ההייטק והביו-טק ונפתח אקסלרטור בתחום העיצוב".

תמריצים כספיים וליווי עסקי

בעבר, עולים חדשים או תושבים חוזרים שרצו לפתוח עסק בירושלים, קיבלו מהמדינה תמיכה - אך כנראה שלא הייתה מספקת, כיוון שלא כל העסקים שרדו. כיום, לאחר מחקר מעמיק והיכרות אישית עם יזמים ויזמיות מתחומים שונים – ומתוך הבנה לחשיבות פתיחת עסקים חזקים וחיזוק העסקים הקיימים, החליטו במשרדים הממשלתיים לשפר את תנאי המענקים ולתמוך משמעותית יותר במי שבוחרים להגשים את חלומם בירושלים.

שירות לקוחות (צילום: אימג'בנק / Gettyimages)
יש גם ליווי עסקי במוקד סטארט-אפ | צילום: אימג'בנק / Gettyimages
ההטבות הניתנות כוללות תמריץ כספי בגובה 43,000 ש"ח, הניתן לכל עסק שפועל ורשום בירושלים החל מתחילת 2016. הסכום המכובד יכול לסייע לפרסום, מיתוג, שיווק, השכרת מבנה, שיפוצו והתאמתו וכל מה שיאפשר לעסק להתפתח מבחינה עסקית וניהולית. זה הזמן לבדוק אם מגיע לכם המענק השווה הזה. בנוסף, תוכלו לקבל ליווי וייעוץ עסקי בנושאים שכל בעל או בעלת עסק חייבים להכיר מקרוב. כמו כן תקבלו10 שעות אקסטרא מהשעות הסטנדרטיות הניתנות כיום לליווי וייעוץ עסקי, מה שיאפשר לכם לקבל בסה”כ 30 שעות ליווי וייעוץ עסקי על מיסוי. הייעוץ ניתן במרכז מעלו"ת ירושלים – המעניק סיוע עסקי לעולים חדשים ולתושבים חוזרים.

אם פתחתם עסק בתחום ההייטק החל מהראשון לינואר 2016, תקבלו 80 שעות של ליווי עסקי במוקד הסטארט-אפ ל משרד העלייה והקליטה, הכולל ליווי מול משקיעות ומשקיעים פוטנציאליים לעסק שלכם, מה שיכול לאפשר לכם את הפריצה המבורכת קדימה. אלו הן בעצם 40 שעות נוספות שניתנות לכל העולים החדשים והתושבים החוזרים. עסקים בתחום המדעים יזכו ל-40 שעות ליווי, בנוסף לעשר השעות הניתנות לכל העולים והתושבים החוזרים. כלומר, תקבלו 30 שעות ליווי נוספות.

חלל עבודה משותף 

אחד הדברים הכי מגניבים ויעילים שאתם יכולים לעשות עבור העסק שלכם, במיוחד אם הוא צעיר, זה למקם אותו ב-HUB, חלל עבודה משותף ומגניב, המכיל עשרות עסקים קטנים שיכולים להפרות זה את זה. הקהילה היזמית שנוצרת בהאבים יכולה לתרום לרעיונות ולשיתופי הפעולה שתרצו לקיים, ותכנית "עסקים עולים לירושלים" מממנת לכם 80% מהעלות החודשית עבור שכירת מקום עבודה בהאב!

ואם כבר בנטוורקינג עסקינן, הטבה משמעותית נוספת היא השתתפות בכנסים, אירועים ומועדונים עסקיים, שיאפשרו לכם לקדם את העסק שלכם מבחינה כלכלית ועסקית, שמוקד משרד העלייה והקליטה יעדכן אתכם עליהם. בכנסים תוכלו לחשוף את הרעיונות שלכם בפני קולגות או משקיעים, וללמוד דברים חדשים מעסקים אחרים, שיעשירו אתכם ללא ספק. לנו זה נשמע כמו אחלה עסקה.

"המיזם פעיל מזה כשנה", מסבירה נחמיאס אדר, "ובזכות השותפות הטובה עם משרד הקליטה והעלייה, ניכרות כבר תוצאות בשטח. כבר היום ניתן למנות עשרות יזמיות ויזמים שקיבלו ייעוץ ותמריצים. שיתוף הפעולה הממשלתי מוכיח את עצמו. מיזם זה יחד עם תכניות נוספות שמפעיל המשרד, בשיתוף עם גורמים שונים, שם את ירושלים על המפה במגוון תחומים כשעיר הבירה שלנו הופכת לנגד עיננו למרכזית בתחומי האקדמיה, התיירות החדשנות ועוד תחומים רבים".

לנו כל העסק הזה נשמע כמו הצעה שקשה לסרב לה, והאמת? חבל שאנחנו לא עולים חדשים. דמיינו את זה – אתם מגיעים בבוקר לחלל העבודה המגניב שלכם, רואים מהחלון את הנוף של העיר הכי יפה בעולם, מקבלים רשת תמיכה וגב אדיר ממשרדי ממשלה, מעשירים את עצמכם ברעיונות חדשים ומעניינים, ומממשים את החלום שתמיד רציתם. למה שלא תתחילו להגשים?