גם עמי ותמי ואפילו כיפה אדומה בחרו ללכת לטייל ביער, כי זה פשוט הרבה יותר נחמד. העצים הגבוהים שנותנים צל, הפרחים שאפשר לפגוש בדרך וגם תגליות משמחות כמו מעיין קטן שמתחבא. בארץ הקטנה שלנו אין באמת יערות כמו בסיפורי האחים גרים אבל בהחלט יש פארקים ושמורות עם עצים צפופים וגבוהים וביניהם מסלולי הליכה מסודרים לכל גיל וגם שבילי אופניים וכמובן חנייה צמודה. הנה כמה טיולי יער שחייבים להכניס לאלבום המשפחתי.

מערת העמוד בחורבת בורגין (צילום: יעקב שקולניק, קק"ל)
מערת העמוד בחורבת בורגין | צילום: יעקב שקולניק, קק"ל
מערת קבורה בחורבת בורגין (צילום: יעקב שקולניק, קק"ל)
מערת קבורה בחורבת בורגין | צילום: יעקב שקולניק, קק"ל

קרקורי פעמונים | מסלול בפארק עדולם

מאחורי השם פארק עדולם שסמוך לעמק האלה יש 50 אלף דונם של עצים ופרחים, אתרים ארכאולוגיים ומסלולי אופניים לרכיבה בשטח, כל זה מוביל אל מסלול טיול משפחתי בחורבת בורגין שמתחיל במערות קבורה ומסתיים בעץ חרוב ענק. בדרך פוגשים בשרידים של יישוב ביזנטי, מערות קבורה עתיקות וגם בור של ציפורי קאק, מין של עורב קטן שחור ומקרקר. בהמשך יש מערות פעמון, ווילה רומית עם פסיפס ולסיום עוד מחילות ומערות סודיות והרבה חרובים שאפשר לנשנש בדרך.

איך מגיעים? רושמים באפליקציית הניווט "חורבת בורגין", חונים ויוצאים לטיול רגלי במסלול העפר המסומן.

חורבת דנעילה (צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל)
חורבת דנעילה | צילום: ארכיון הצילומים של קק"ל

העיר הנעלמת | מסלול ביער הילד היהודי

היער כולו ניטע על ידי ילדים לזכר ילדים שנספו בשואה ומדובר באחד המקומות היפים בגליל ובכלל, בסמוך לנחל שרך ופארק גורן. כאן המסלול הקצר מתמקד בחורבת דנעילה, עיר קדומה שנעלמה במשך מאות שנים מתחת לעצים ובה בתי בד לייצור שמן זית ובורות מים. אחרי כ-400 מטר של הליכה בשביל המסומן אפשר לראות את שרידי הבתים וגם בתי בד בצורת בורג בהם סחטו את הזיתים, כל הדרך לכד של שמן הזית וכנראה גם לסלט של המשפחות שחיו במקום בתקופה הממלוכית.

איך מגיעים? רושמים באפליקציית הניווט "חניון נחל שרך". מהחניון המוביל גם למסלול בנחל שרך, יש שילוט לעבר חורבת דנעילה.

פארק גורן מצפור מונפור (צילום: יעקב שקולניק, קק"ל)
פארק גורן מצפור מונפור | צילום: יעקב שקולניק, קק"ל

המבצר הגרמני | מסלול בפארק גורן

בתוך פארק גורן שמשקיף על נחל כזיב לצד הנופים של הגליל מסביב יש כמה מסלולי הליכה מומלצים למשפחות. אפשר לבחור במסלול של כקילומטר וחצי שחוצה את הפארק וגם במסלול שמסומן באדום מהמצפור ועד לשרידים של מבצר מונפור. במאה ה-13 שימש המבצר כמטה הראשי של האבירים הטבטונים הגרמנים עד שנהרס וננטש. במרחק של כשלושה קילומטר משם יש מסלול יפה וקצת מאתגר מחניון הזיתים עד למעיין קטן בעין טמיר.

איך מגיעים? רושמים באפליקציית הניווט "פארק גורן". מהחניון המרכזי יש כביש פנימי הנגיש לכלי רכב ומוביל למקומות המרכזיים בפארק.

דרך הפסלים | מסלול ביער צרעה

הכבישים בתוך יער צרעה בשפלה הם מספיק רחבים כדי שתוכלו גם לטייל וגם לשבת באוטו בו זמנית. באזור הזה על פי ספר שופטים שבתנ"ך נולד וחי שמשון הגיבור. הדרך משובצת בפסלים ומומלץ לעצור מדי פעם וליהנות מנוף ירוק ויפה עד האופק, לגלות פרחים צבעוניים שמסתתרים ולדמיין את שמשון ודלילה רצים עם מסרק בשדות. מהדרך אפשר לצאת למסלולים רגליים קצרים אל נקודות תצפית ומקומות נחמדים לפיקניק.

איך מגיעים? רושמים באפליקציית הניווט "יער צרעה דרך הפסלים" ונוסעים לאורך המסלול.

דרך הפסלים צרעה אשתאול (צילום: אבי חיון, קק"ל)
דרך הפסלים ביער צרעה | צילום: אבי חיון, קק"ל

אל בורות המים | מסלול ביער חניתה

עצי האורן של יער חניתה שבגליל המערבי מקיפים אתר משוחזר של מבצע חומה ומגדל. ממנו יוצאים למסלול מעגלי שמתחיל בסלע בו חרוטים שמות החלוצים שנפלו בקרבות על היישוב וממשיך אל באר המים הראשונה שנקדחה באדמה כדי שלחלוצים יהיה מה לשתות. בדרך אפשר לפגוש את צמח הקטלב האדום וגם את פרי העצבונית שנחשב למאכל גורמה של ציפורים. לאחר המסלול אפשר לבקר גם במוזיאון חניתה בו יש כלי אבן מתקופת האדם הקדמון ומטבעות שהתגלו באזור.

איך מגיעים? רושמים באפליקציית הניווט "מוזיאון חומה ומגדל חניתה". מהחניון המרכזי יוצא שביל למסלול הרגלי.

היכנסו לעמוד הטיולים של קק"ל – אי ירוק

>>הירשמו למועדון ידידי קק"ל והצטרפו לפעילות לשיקום יערות ישראל
>> לפרטים על אירועי ט"ו בשבט של קק"ל