טארט עגבניות שרי

טארט עגבניות שרי (צילום: מתכוניישן)
טארט עגבניות שרי | צילום: מתכוניישן

מצרכים לתבנית טארט מלבני:

לעגבניות לחות צלויות:
20 עגבניות שרי ב 3 צבעים, חצויות
2 כפות שמן זית
3 ענפי טימין טריים

לבצק פריך:
2 כוסות קמח לבן
חצי כפית מלח
150 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצהֿ
2 כפות שמנת מתוקה יטבתה 15%

לרויאל:
1 מיכל שמנת מתוקה יטבתה (15%)
2 ביצים
כוס פרמזן מגורר (50 גר')
חצי כוס קשקבל/מוצרלה/פרובלונה מגורדות
מלח/פלפל

אופן הכנה:

1. עגבניות לחות צלויות בתנור: מחממים תנור ל150 מעלות. מניחים את העגבניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל את השמן זית וטימין. מתבלים עם מלח גס ואופים בתנור למשך 45 דקות עד שהעגבניות משחימות אך לא מתייבשות.

2. להכנת בצק פריך: מערבבים את הקמח ומלח בקערה, מוסיפים את החמאה הקרה ומפוררים בידיים עד לקבלת מרקם פירורי. מוסיפים את הביצה והשמנת ולשים עד לקבלת בצק במרקם אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך חצי שעה לפחות.

3. לרויאל: מערבבים היטב את כל המרכיביםעד לקבלת תערובת אחידה.

4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו למלבן בעובי ½ ס"מ. מניחים את הבצק בתבנית ומהדקים היטב לדפנות. מניחים מעל הבצק נייר אפייה ומפזרים משקולות אפייה (שעועית, אורז, עדשים וכו'). אופים למשך 20 דקות בחום של 180 מעלות, עד שקצוות הבצק מתחילים להזהיב. מוציאים מהתנור, מעבירים את משקולות האפייה לצנצנת לשימוש עתידי כמשקולות (לא ניתן להשתמש בהם לבישול).

5. מסדרים את הטארט: שופכים את הרויאל לתוך הבצק, ומפזרים מעל את העגבניות הלחות.

6. אופים בתנור למשך 30-35 דקות עד לזהבה. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

פלפלונים ממולאים

פלפלונים ממולאים (צילום: מתכוניישן)
פלפלונים ממולאים | צילום: מתכוניישן

מצרכים ל-4-6 מנות:

כ 30 פלפלונים קטנים או 15 פלפלים מזן שושקה

לתערובת גבינות:
חצי מיכל שמנת יטבתה 15%
1 ביצה
150 גר' גבינה גרוזינית או גבינה קשה אחרת מגורדת (קשקבל, מוצרלה, אמנטל)
חצי חבילת גבינת ריקוטה מלוחה
1 שן שום כתושה
חופן עלי טרגון או בזיליקום קצוצים
1 כוס פרורי לחם עבים (פנקו)

אופן הכנה:

1. מחממים תנור לחום של 200 מעלות. צולים את הפלפלונים בתבנית עד שהם רכים. (מנמיכים את התנור ל180 מעלות ומשאירים דולק).

2. מערבבים את כל חומרי תערובת הגבינות בקערה עד לקבלת מרקם יציב ולא נוזלי. אם צריך מוסיפים עוד קצת פירורי לחם.

3. ממלאים את הפלפלונים בתערבות, ומניחים בתבנית אפייה. מזליפים מעל שמן זית .

4. אופים בתנור למשך 20-25 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר ומגישים.

מאפה פסטה אישי עם לימון וארטישוקים

מאפה פסטה אישי עם לימון וארטישוקים (צילום: מתכוניישן)
מאפה פסטה אישי עם לימון וארטישוקים | צילום: מתכוניישן

מצרכים ל-18-24 מאפים אישיים:
500 גר. פסטה קצרה
לבלילה:
1 מיכל שמנת יטבתה 15%
1 ביצה
100 גר' גבינה קשה מגורדת (פרובלונה, מוצרלה)
100 גר' ריקוטה
1 כף גרידת לימון (בערך לימון אחד)
1 כוס לבבות ארטישוקים כבושים, קצוצים גס
חצי כפית צ'ילי יבש (לא חובה)
3 עלי מרווה טריים
מלח/פלפל
לפיזור:
50 גר' גבינה קשה מגורדת (פרמזן, מוצרלה, פרובלונה)


אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן פחות 2 דקות (אין צורך לבשל אותה לגמרי). מסננים.

2. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל חומרי הבלילה עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הפסטה ומערבבים היטב.

3. מחממים תנור ל180 מעלות.

4. בתבנית קאפקייקס מניחים מאנג'טים (עדיף כאלה שעשויים מנייר עבה יותר, כמו בתמונה). בעזרת תרסיס שמן זית או מברשת משמנים מעט את הכוסיות. ניתן להשתמש בתבנית סיליקון ללא מאנג'טים.
ממלאים עד למעלה, מפזרים מעט גבינה מגורדת ומכניסים לתנור למשך 30 דקות.
מגישים חם או בטמפ' החדר.

קראמבל טופי תפוחים ותמרים

קראמבל טופי תפוחים ותמרים (צילום: מתכוניישן)
קראמבל טופי תפוחים ותמרים | צילום: מתכוניישן

מצרכים למחבת בגודל 26 ס"מ:

2 כפות גדושות סוכר לבן
מקל וניל אחד
חצי כוס שמנת מתוקה יטבתה 38%, חמה
1תפוח ירוק מסוג גרני סמית מגורד עם הקליפה
2 תפוחים ירוקים חתוכים לקוביות
5 תמרים מיובשים חתוכים לקוביות
1 כף גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון

לקראמבל:
חצי כוס סוכר דמררה
1 כוס קמח
100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים
חצי כפית קינמון

להגשה:
1 מיכל שמנת מתוקה יטבתה 38%
חצי כפית קינמון
1 כף אבקת סוכר

אופן הכנה:

1. להכנת טופי תפוחים: על להבה בינונית מחממים את הסוכר, והגריגרים ממקל וניל . חשוב מאוד לא לערבב עם כף את הסוכר כי פעולה זו יוצרת גושים ואז הטופי יוצא לא אחיד. כשהסוכר נמס בצדדים ניתן לנענע קצת את המחבת כדי שגם הסוכר שבאמצע יתקרמל.

2. כשכל הסוכר נמס וקיבל גוון חום בהיר מוסיפים את השמנת החמה תוך כדי ערבוב עם מטרפה. לאחר שנוצר טופי ללא גושים מוסיפים את התפוחים המגורדים.

3. לאחר שהטופי עוטף את התפוחים והם כמעט נמסים מוסיפים את התפוחים החתוכים והתמרים ומערבבים היטב. מכניסים פנימה את הגרידת לימון ומיץ לימון (לא מערבבים). מכבים את האש ובינתיים מכינים את הפירורים לקראמבל.

4. מחממים תנור ל 200 מעלות.

5. מערבבים את הסוכר והקמח, מוסיפים את החמאה ובעזרת הידיים (או מיקסר) מפוררים את החמאה עם הקמח עד שנוצרים פירורים עדינים. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ומערבבים. מעבירים למקפיא למספר דקות לפני הפיזור על התפוחים. מפזרים את הפירורים ומעבירים לתנור.

6. אופים 12-14 דקות עד לזהבה. מגישים עם גלידה או קצפת קינמון.

7. להכנת קצפת קינמון- מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה יטבתה 38%, לאחר 2 דקות מוסיפים ½ כפית קינמון וכף אבקת סוכר. ממשיכים להקציף עד שמתקבלת קצפת יציבה.

Eton mess

קינוח Eton mess (צילום: מתכוניישן)
קינוח Eton mess | צילום: מתכוניישן

מצרכים:
לגנאש:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה יטבתה 38%
200 גר' שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות
1 מקל וניל או 1 כפית תמצית וניל איכותית
לעוגיות חמאה:
125 גרם חמאה רכה
חצי כוס אבקת סוכר
2 כוסות (280 גרם) קמח, מנופה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל משובחת
1-2 כפות מים קרים
1 ביצה טרופה
להרכבת המנה:
200 גר' פטל טרי

אופן ההכנה:
1. להכנת גנאש: מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה ומוסיפים את השוקולד הלבן. מערבבים עד שנוצרת תערובת אחידה ללא גושים. מניחים להתקרר מעט וכשהתערובת מגיעה לטמפ' החדר מכסים ומעבירים למקרר למשך הלילה.

2. מוציאים מהמקרר ומעבירים למיקסר. מקציפים את התערובת עד לקבלת קרם שוקולד לבן. מעבירים לכלי ומקררים.

3. להכנת העוגיות: שמים בקערה את החמאה, אבקת הסוכר, הקמח, אבקת האפייה ותמצית הוניל ומפוררים עד לקבלת פירורים עדינים. מוסיפים מים וביצה טרופה ומאחדים לכדור בצק. יוצרים 2 צינורות בקוטר 2 ס"מ ,עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה.

4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מוציאים את צינורת הבצק מהמקרר, פורסים לפרוסות בעובי ½ ס"מ, מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 12-15 דקות עד שהם זהובות.

5. להרכבת המנה: בכוס זכוכית מניחים כף מהגנאש, שוברים 2 עוגיות מעל הקרם, מפזרים פטל טרי וחוזרים על הפעולה.