סלט ירוק ברוטב שמנת ועירית

סלט ירוק ברוטב שמנת ועירית (צילום: בן יוסטור, T5)
סלט ירוק ברוטב שמנת ועירית | צילום: בן יוסטור, T5

מצרכים:
1 חסה גדולה
חופן עלי בייבי
1 תפוח חצוי וחתוך לפרוסות דקות
חופן אגוזי מלך קלויים

לרוטב:
2 כפות שמנת חמוצה
חצי כפית דבש
1 כפית חרדל דיז'ון
קורט מלח
קורט פלפל שחור
1 כף חומץ בן יין או חומץ תפוחים
כף עירית קצוצה

אופן ההכנה:

1. קוצצים את החסה ואת עלי הבייבי ושמים בקערה גדולה.

2. בקערה קטנה טורפים היטב את השמנת, הדבש, החרדל, המלח והפלפל. מוסיפים את החומץ וטורפים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את העירית. שופכים מעל הירקות ומערבבים.

3. מפזרים מעל את פרוסות התפוח ואגוזי המלך ומגישים.

מאפה מק אנד צי'ז ממכר עם פטריות ופירורי שום קריספיים

מק אנד צ'יז עם פטריות (צילום: בן יוסטור, T5)
מק אנד צ'יז עם פטריות | צילום: בן יוסטור, T5

מצרכים:
500 גרם פסטה קצרה כמו פנה למשל
2 כפות שמן זית
3 שיני שום כתושות
2 מיכלים רוטב שמנת פטריות
2 ענפי טימין
מלח
חצי כוס פירורי לחם פנקו
150 גרם פרמזן מגורדת

אופן הכנה:

1. מבשלים את הפסטה במים רותחים 2 דקות פחות מהוראות ההכנה. מסננים ומחזירים לסיר.

2. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים במחבת כף שמן זית ומטגנים כדקה שן שום כתושה אחת.

3. מוסיפים למחבת את 2 מיכלי רוטב הפטריות, 100 גרם מהפרמזן, עלים מ-2 ענפי טימין ומלח לפי הטעם. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.

4. מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מוסיפים את הרוטב המוכן לסיר הפסטה ומערבבים. שופכים את הפסטה והרוטב לתבנית אפייה מלבנית ומיישרים.

6. בקערה קטנה מערבבים את פירורי הלחם, 2 שיני השום הכתושות הנותרות, הפרמזן שנותרה וכף שמן הזית שנותרה. מפזרים את התערובת מעל הפסטה ואופים כ-15 עד 20 דקות, עד שפירורי הלחם שחומים והגבינה מעט מבעבעת.

פסטה ברוטב שמנת חריף עם קוביות בטטה

פסטה ברוטב שמנת חריף עם קוביות בטטה (צילום: בן יוסטור, T5)
פסטה ברוטב שמנת חריף עם קוביות בטטה | צילום: בן יוסטור, T5

מצרכים (4 מנות):
1 חבילת פסטה שאוהבים
1 מיכל רוטב שמנת חריף
2 בטטות
1 ענף רוזמרין
מלח
פלפל

אופן הכנה:
1. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות. מבשלים במים רותחים כ-15-20 דקות, עד שקוביות הבטטה רכות כמעט לגמרי.

2. מבשלים את הפסטה במים רותחים על פי ההוראות על גבי האריזה.

3. בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים במחבת את רוטב השמנת. מוסיפים את קוביות הבטטה, עלים מענף הרוזמרין ומתבלים במעט מלח ופלפל.

4. כשהפסטה מוכנה מסננים אותה ומערבבים עם הרוטב.

סלמון צלוי ברוטב תרד קרמי

סלמון צלוי ברוטב תרד קרמי (צילום: בן יוסטור, T5)
סלמון צלוי ברוטב תרד קרמי | צילום: בן יוסטור, T5

מצרכים (2 מנות):
2 כפות שמן זית
שני נתחי סלמון במשקל 200 גרם כל אחד
1 מיכל רוטב שמנת תרד
1 חבילת שעועית ירוקה טריה

אופן הכנה:

1. מחממים במחבת כף שמן זית אחת ומקפיצים 4-5 דקות את השעועית הירוקה. מוציאים מהמחבת.

2. מחממים את כף השמן השניה ומטגנים את נתחי הדג עם הצד של העור כלפי המחבת, כ-4 דקות. הופכים ומטגנים עוד כ-2 דקות. מוציאים מהמחבת.

3. מוסיפים למחבת את רוטב התרד ומבשלים עד לרתיחה.

4. מגישים את המנה: בצלחת מסדרים את האפונה, את הדג ליד ושופכים מהרוטב מעל הכל.

קינוח מילקי ביתי בכוסות שמכינים בקלי קלות

קינוח מילקי ביתי בכוסות (צילום: בן יוסטור, T5)
קינוח מילקי ביתי בכוסות | צילום: בן יוסטור, T5

מצרכים (4 מנות):
2 מיכלים שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר
כוס חלב
1 כף קורנפלור
2 כפות סוכר (אפשר יותר אם רוצים)
1 מיכל שמנת מתוקה

אופן ההכנה:

1. מחממים בסיר מיכל אחד של שמנת מתוקה יחד עם כף סוכר. ומוסיפים את השוקולד. מערבבים עד שכל השוקולד נמס.

2. בכוס גדולה מערבבים את החלב והקורנפלור עד שכל הקורנפלור נמס ואין גושים. מוסיפים את החלב ולסיר ומערבבים. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. טועמים ואם רוצים מוסיפים עוד סוכר. מעבירים לכוסות הגשה ומקררים במקרר.

3. מקציפים את המיכל הנותר של השמנת עם כף סוכר לקצפת יציבה. מוסיפים לקרם הקר שבכוסות (אפשר לזלף יפה) ומגישים.