mako
פרסומת

אמנות, קניות ואוכל טוב בכל פינה: שוק תלפיות בחיפה הוא המקום הכי אותנטי לבקר בו

הוא לא הכי נוצץ, בטח לא הכי חדשני, אבל שוק תלפיות בחיפה הוא המקום הכי מפתיע שאפשר להגיע ו"ללכת בו לאיבוד" בין הסמטאות הצרות ושלל החנויות והדוכנים. "השוק טרם הגיע למסחור ולפיק הפופולאריות שלו. האורחים עוד לא השתלטו על המסיבה", אומר בעל בית קפה במקום. בקרוב צפויים להתחיל כאן לא מעט שיפוצים ושינויים, אז לא בטוח שהוא יישאר ככה לעוד הרבה זמן

אריאלה אפללו
אריאלה אפללו
mako
פורסם: | עודכן:
קפה טלק
צילום: אריאלה אפללו
הקישור הועתק

"שוק זה מוזיאון של החיים" אמרה לי פעם טלי פרידמן, יו"ר ועד שוק מחנה יהודה, ומאז אני מתסכלת על שווקים כעל מוזיאונים צבעוניים, מרתקים, פועמים ובועטים. ושווקים זו אהבה גדולה, וגם תרבות ואמנות ואוכל וסיפורים ואנשים, ואת אלה אני מוצאת בין הדוכנים הססגוניים במוזיאון של החיים. כך גם בשוק תלפיות החיפאי. לא רק אוכל יש בשוק הוותיק, יש גם אמנות, עיצוב, גלריות, פיות, תאטרון בובות, חנויות יד שנייה, ירידים, וגם הופעות ומסיבות על גג עם הפנורמה הכי עוצרת נשימה.

רחוב סירקין
רחוב סירקין | צילום: אריאלה אפללו
תצפית על הנמל
תצפית על הנמל | צילום: אריאלה אפללו

אלה, וגם בתי הקפה, הברים והמסעדות, הפכו את השוק לתפוח אדמה לוהט, בעיר שכבר שנים אומרים עליה שהיא הדבר הכי חם, וכעת הוא חווה רנסנס מטורף. צאו וראו מה קורה שם בערבים ובימי שישי בבוקר עם המוני האנשים והסיורים הקולינריים, ואם אתם לא מכירים חבר של חבר שישמור לכם מקום באחת מהמסעדות יש מצב שתעמדו שעה בתור בהמתנה לכיסא פנוי. "למרות העניין והתנועה הגדולה שהשוק חווה הוא עדיין בסביבה הטבעית, האותנטית והאמיתית שלו", ממהר לציין טל פרידמן, מקפה טלק, ומוסיף, "השוק טרם הגיע למסחור ולפיק הפופולאריות שלו. בתחושה שלי זו עדיין הכנסת אורחים ולא שהאורחים השתלטו על המסיבה".

אז והיום

בזמן ששוק צפון הצעיר ברמת החייל נושם את נשימותיו האחרונות, שוק תלפיות "הזקן" מתעורר לחיים ומסתער עליהם בכל הכוח. ההשוואה בין השניים היא לא בכדי – ב-2016 שוק צפון המקורה היה סמן ימני לטרנד השווקים המקורים, שפרט לשרונה מרקט לא הוכיחו את עצמם בפועל. תלפיות לעומת זאת, היה השוק המקורה הראשון בארץ, והמקומיים אומרים בגאווה שגם בעולם, והוא שורד מעל 80 שנה ונמצא בימים אלה בשיפוצים ומתיחת פנים שיחזירו לו את ימי תפארתו ויהפכו אותו לשוק יפה וייחודי.

פרסומת

ראשיתו של תלפיות ב-1937, במבנה באוהאוס שתוכנן על ידי האדריכל משה גרשטל, ועם השנים הפך לאחד מהבניינים האייקונים בעיר הודות למבנה המעוגל, החזיתות הסימטריות, החלונות הרחבים, המוצללים, ותקרת הזכוכית הייחודית שסוככת על החלל הפתוח בגובה ארבע קומות. השוק ממוקם בליבה של שכונת הדר, המתאפיינת באוכלוסייה הטרוגנית שלצד ההתחדשות סובלת מדימוי בעייתי של סמים וזנות, והמשטרה והעירייה יושבים עליהם חזק כדי להעלים ולמגר אותם. אלה היו גם חלק מהתופעות השליליות של השוק אבל ראוי לציין שהן נעלמו כמעט לחלוטין, בשל אכיפה חזקה, וכבר מורגשת התחלה של ג'נטריפיקצייה. "אני אופטימי", אומר צחי טרנו, מנהל אגף ניהול פרויקטים אסטרטגיים ושיתופי פעולה בעירייה, ופורס בפני את התוכניות לפיתוח ותיירות בשוק וסביבתו בשנים הקרובות.

השוק המקורה
השוק המקורה כיום | צילום: אריאלה אפללו

השוק המקורה
השוק המקורה מבפנים | צילום: אריאלה אפללו

שוק תלפיות המקורה
השוק המקורה בעתיד | צילום: אורן אדריכלים
פרסומת

"השוק המקורה הוא נכס אדריכלי, היסטורי ותרבותי חשוב, ועבודות השיקום הן אבן דרך משמעותית בחזרתו לתפקוד ציבורי תוסס לטובת מסחר, קהילה, תרבות וקולינריה. התחלנו בשיפוץ השוק המקורה בעלות של 50 מיליון שקל. סיימנו את העבודות בשתי הקומות התחתונות ועכשיו אנחנו בשלב חידוש החזיתות ותקרת הזכוכית השקופה. העבודות צפויות להמשך עוד כחצי שנה ואז דוכני הפירות והירקות, שפועלים זמנית בקומת הקרקע, ישובו לקומה מינוס 1, שהיא הקומה המקורית-ההיסטורית של השוק. במקביל נפתח גם את קומה מינוס 2, שהייתה קומת מחסנים ותהפוך למתחם הסעדה".

עם חזרת הדוכנים למקומם יחלו השיפוצים הפנימיים בכל הקומות, כשהתוכנית הכוללת היא הפיכתן למרכז תרבות שיציע מגוון פעילויות, אירועים, הופעות וסדנאות. לדברי טרנו תהליך שיקום המבנה המקורה הוא חלק מתוכנית כוללת לפיתוח מתחם השוק במהלכו ישפצו גם את הרחובות לונץ, עקרון, שמש וחלק מרחוב סירקין, שהוא הציר המרכזי שלו. בחודש הבא יתחילו לשפץ את התשתיות, המדרכות, הכבישים והחניות, ויתקינו תאורת רחוב חדשה, בשיתוף משרד התיירות ובעלות 20 מיליון שקל.

מעבר ברוריה
מעבר ברוריה היום | צילום: אב אדריכלות נוף

מעבר ברוריה
מעבר ברוריה בעתיד | צילום: אב אדריכלות נוף
פרסומת

בהמשך ישפצו גם את המעברים ברוריה, גוש חלב, מדרגות דבורה ומדרגות איצקוביץ', שמחברים בין רחוב החלוץ (הראשי) לבין השוק בסירקין, ויהפכו אותם למרחבים אטרקטיביים ומזמינים למנוחה ובילוי עם פינות ישיבה, עצים, הצללה ותאורה, ומעבר ברוריה יהפוך למדרחוב קטן ורומנטי עם גלריות ובתי קפה. בנוסף, קטע מרחוב סירקין יהפוך למדרחוב, וכל זה עוד לפני שדברנו על הבאז של מלונות הבוטיק שעומדים להיפתח שם בקרוב. "אנחנו מעודדים יזמויות תיירותיות אבל מקפידים לשמור על האופי והאותנטיות של השוק", מסכם טרנו.

רבותי, מהפך

תלפיות, כאמור, נעור לחיים חדשים בשנים האחרונות אבל בניגוד לאחיו, שוק הכרמל ושוק מחנה יהודה, הוא מצליח להישאר אותנטי עם כל המסעדות, החנויות והגלריות שנפתחות בו. המהפך החל ב-1.1.2015 עם בואו של השף אילן פרון, שפתח את מסעדת תלפיות והיה החלוץ והראשון לזהות את הפוטנציאל מעבר לבסטות של ירקות. הסוחרים והירקנים הסתכלו עליו כעל תימהוני ולא הבינו מה יש "למשוגע הזה" לחפש בשוק הישן עם ההומלסים והנרקומנים, שכל קשר בינו לבין מסעדות שף הוא מכאן ועד לשדרות מוריה ברום הכרמל. מאז פתח גם אתת חמרמורת - בר הקוקטיילים שלו, והשאר היסטוריה מקומית. שנייה אחריו הגיעה ורד פרן ופתחה בר מיצים בקיוסק הקטן. אחריהם החלו טפטופים של בתי קפה, ברים ומסעדות קטנות, כשהגל הגדול גואה בשנתיים-שלוש האחרונות, והיד עוד נטויה. באמצ"ש הווייב בשוק מאוד מקומי וכולם מכירים את כולם, בערבים ובמי שישי הוא יותר תיירותי והומה באורחים חיצוניים.

מסעדת תלפיות
מסעדת תלפיות | צילום: אריאלה אפללו

רחוב סירקין
רחוב סירקין | צילום: אריאלה אפללו
פרסומת

חלק מהמהפך של השוק הוא גם בקטע התרבותי כשהעירייה מפיקה אירועי אומנות, מוזיקה וקולינריה במסגרת אירועי קולי-ארט שמשתלבים בתוך השוק, בהם הופעות מוזיקה, עיצוב תאורה ווידאו ארט, כשכל עסק מציע משהו משלו – סדנה, סיור, קוקטייל או מנה מיוחדת. בנוסף היא מפיקה גם פסטיבלים כשהקרוב יהיה יריד פטריות שיערך ב-27.11. הפטריות שיצוצו לאחר הגשם יהיו הכוכבות העונתיות וישלבו בין עולמות הבריאות, הקולינריה, החדשנות והתרבות. בתוכנית הרצאות על סגולות הפטרייה, דוכני יזמות ירוקה וחדשנות הפוד־טק, תערוכות אמנות, סדנאות יצירה, פעילויות חווייתיות, סדנאות בישול, ליקוט מודרך ביערות הכרמל, ומנות מיוחדות שיוגשו במסעדות. בנוסף, בימי שני-חמישי מ-18:00 מקטע של סירקין הופך למדרחוב.

 

מה לראות ולעשות בתלפיות?

השוק מתפרס ברחובות לונץ וסירקין, וסוטה קצת לצדדים במעברים וברחובות הקטנים, ששווים הצצה ולו בשל האפשרות לראות מהם את הפנורמה המיוחדת של הנמל והמפרץ המרחיק עד לראש הנקרה. סירקין הוא הציר המרכזי של השוק ומטאפורית הוא נחלק לשלושה מקטעים - השוק המקורה ובסמוך לו התמהיל המוכר של חנויות ודוכנים בשווקים; המקטע השני עם המסעדות ובתי הקפה, והשלישי, בתחילת הרחוב, עם מקבץ גלריות, סטודיוס' של אמנים, חנויות יד שנייה, תיאטרון ייחודי ואפילו גינה קהילתית.

מלכת השוק

ורד פרן
צילום: ורד פרן

אפשר לשוטט, לגלות ולהכיר את השוק לבד, מאידך אפשר, ומומלץ, לעשות את זה עם ורד פרן - מלכת השוק שגילתה את קסמו בילדותה והתאהבה. משבגרה זיהתה גם את הפוטנציאל וב-2016 פתחה בר מיצים. את הפירות והירקות הביאה מהדוכנים הסמוכים ותוך כדי הכירה את הסוחרים והסיפורים שלהם. מכאן הדרך להפקה והדרכת סיורים קולינריים בין הדוכנים למסעדות הייתה טבעית. ורד היא גם שפית ויזמית ובהמשך פתחה סטודיו לסדנאות בישול ואט-אט השתלטה על הקולינריה והקולטורה בשוק. היזמות הובילה לפרויקט נוסף וחדשני בתלפיות כשרכשה דירה בבניין מרשים ומיוחד בעיצובו האדריכלי, שנבנה ב-1938 עבור עשיר ערבי. הבניין היום ישן, אפור ומוזנח, אבל מתחת לשכבות האבק אפשר לראות את יופיו, וורד שוב זיהתה את הפוטנציאל והפכה אותו לשלה.

פרסומת

מעבר בשער הברזל והטיפוס במדרגות הרחבות משאירים את האפרוריות והמולת השוק בחוץ וחושפים בית מרהיב עם רצפות מצוירות, תקרות גבוהות, קשתות אבן, חלונות מקומרים ומרפסות מסביב, שהיא שיפצה, שחזרה ועיצבה להפליא. הקימה מטבח עצום עם בר ארוך, סלון ואולם אירוח גדול, ליקטה ריהוט עתיק, שנדלירים ואקססוריז מיוחדים בשוק הפשפשים הסמוך, והפכה אותו לסטודיו לבישול ואירוח שאתם חייבים לראות. בסטודיו היא מנחה מגוון סדנאות וקורסים לבישול (בהם אסייתי וים תיכוני) גם לילדים, ועורכת אירועים וערבי יין, קולינריה ואמנות במקביל היא ממשיכה עם ה סיורים, ואם תרצו לטעום ולהכיר את השוק לעומק, היא לגמרי הכתובת.


יואל התימני

שוק תלפיות
צילום: אריאלה אפללו

הראשון שפגשנו הוא יואל קהלני, שכולם קוראים לו התימני. יואל הגיע לשוק לפני 40 שנה, מיד עם השחרור מהצבא, והחליף את אמו שושנה, שתחילה בשוק 30 שנה לפניו, ואומר שהמשפחה כבר 70 שנה באותו הדוכן. יואל מתמחה בכל "הירוקים" והטריים לסלט בהם זעתר, טימין, מרווה, קייל, חמיץ, ריגלת הגינה ולאושטיאן של הרומנים. ויש גם שיבה, לואיזה, נענע וזוטה לבנה לתה, וגם אספרגרוס במחיר שובר שוק - 15 שקלים.


מעבר הפשפשים

מעבר הפשפשים
צילום: אריאלה אפללו
פרסומת

ממוקם בין דוכן הביצים למסעדת קלרה ומחבר בין לונץ לרחוב החלוץ. מדובר בסמטה קטנה, ישנה וקצת מוזנחת, אבל אם אתם חובבי מציאות, פשפשים ושמונצעס, זה המקום לנבור. תמצאו כאן פסלים וכלי חרסינה, פורצלן וזכוכית, מכשירי חשמל שפסו מהעולם, תיקים, חגורות וקוסמטיקה של מותגים עלומים, תכשיטים, בגדים, נעלים משומשות ועוד כאלה בסגנון.


המבשלה בתלפיות

מבשלת בירה ארטיזנלית שמייצרת בירות בוטיק לא מסוננות ולא מפוסטרות. בפס הייצור חמישה סוגי בירות טריות – לאגר, חיטה, IPA, אייל בלגי ואייל אדמוני, ואפשר לטעום את כולן גם במסגרת סדנה בה יספרו על עולם הבירה ומה הופך אותה לטובה, יסבירו על היצור בשיטה מסורתית ויגישו וטעימות. ויש גם כריכים בפרנה – פרנה קון קרנה, פרנה קובנית ונקניקיה בפרנה, שהולכים טוב עם הבירה הצוננת.


כנאפה תלפיות

כנפה תלפיות
צילום: אריאלה אפללו
פרסומת

הכנאפה של זידאן ממוקמת בקיוסק הקטן והצבעוני במרכז השוק, ויש המעידים שהיא מהטובות באזור הצפון. הכנאפה מתבשלת במנות אישיות ובמרכזה גבינה משובחת, שמותכת ונמתחת כמו שצריך אבל היא לא יציקה מכבידה. על הכנאפה הוא מניח גלידה טורקית, מפזר פיסטוק וקדימה, להתחיל להתענג. את המתיקות אפשר למתן עם קפה שחור שהוא מבשל על הגז או עם גזוז בטעמים.


סירקין 21

בניין סירקין 2
צילום: אריאלה אפללו

הבניין הצבעוני, אם תרצו דימוי, הוא הבית רומנו של חיפה והלוקיישן הכי היפסטרי בעיר, שמרכז בין חלליו בתי קפה, בר יין (זירו זירו שמגיש יינות טבעיים), מסעדות קטנות (פו 26 התאילנדית וטאקו טיה המקסיקנית), חנות יד שנייה, יער פיות, אמנים, קעקועים, תיאטרון, ומשתלה על הגג, שחייבים לעלות אליו לכשהוא פתוח ולזכות בנוף מהפנט החולש על המפרץ, הנמל והעיר התחתית ומנגד לשוק ולמורדות הכרמל. על הגג יש גם בר, עמדת די, ג'י ונערכות הופעות ומסיבות, כשבשישי (14:00-21:00) יחגגו שם את ההלאווין.


טלק קפה

קפה טלק
צילום: אריאלה אפללו
פרסומת

בית קליה לקפה של טל פרידמן, שמתמחה בסוגי קפה בעבודת יד, בהם קפה חמוץ, מר, וויט גלורי ועוד. במרפסת הצמודה מתכנסים אוהבי קפה אמיתיים, שמבינים עניין בקפה טוב ואיכותי שנטחן במקום ומוגש הכי טרי וריחני. לצד הקפה הם מציעים גם כריכים, עוגות ומאפים, וכן תערובות קפה לרכוש הביתה.


מזח

בראשית היה קולקטיב האמנים "סירה" ובהמשך נפרדו הדרכים וחלק מהאמנים פתחו את "מזח" – חנות-גלריה קטנה שמייצגת 80 אמנים שרובם חיפאים. על הקירות והמדפים חגיגה צבעונית של פרינטים והדפסים, תמונות, תכשיטים, חולצות, ספרים, ועודמידי פעם הם עורכים ערבי סקצ' בהנחיית האמנים וסדנאות ציור ללא תשלום.


פרלה נינה

ניצן שוחט אוהבת בגדים, אבל בדגש על וינטג' ויד שנייה. היא התחילה ביריד בשכונת בת גלים, שם מכרה את כל הבגדים שלה והבינה שיש עניין בבגדי יד שנייה. היא המשיכה מתוך מניעים של מחזור ואקולוגיה ואספה בגדים מסטוקים ומחנויות תרומה, והביא מידי פעם גם מאטליה. לפני 4 שנים פתחה חנות בקומה השנייה והשתלטה גם על המסדרונות. המבחר גדול ומגוון ותוכלו למצוא בגדים, כובעים, נעליים, תיקים, אביזרים, חפצי נוי, וגם קצת מותגים.

פרסומת

מתי: שני-שישי,10:00-17:00, לפעמים גם בשבתות.


יער הפיות

אורן לוי התאהב בקונספט של להקים יער לכשאשתו הביאה מחו"ל אוסף פיות ואחיה בנה להן תיבת אחסון יפה. הוא נדלק, התאהב בפנטזיה ולפני 25 שנה הקים יער פיות מקסים בדיזנגוף סנטר. לפני כחודשים נטע יער נוסף שלדבריו "מזכיר לאנשים מקומות מהחלומות, מהאגדות ומעידן התמימות. אני מדמה את המקום למערת פיות, אוצרות וכישופים". בין העצים מוצגות מאות פיות מתוקות, ויש גם מכשפות, נרות, תמציות ריח, מחברות, תכשיטים, וגם קלפי מודעות וטארוט. בכל יום שישי אורן עושה לקונים פתיחת קלפי מסר ובנוסף עורך קורסי טארוט.

מתי: שני-חמישי 10:00-17:30, ראשון ושישי עד 14:00.


תאטרון בית 9

תיאטרון בית 9
צילום: אריאלה אפללו

מהתיאטראות המיוחדים בארץ שהשחקנים שלו הן בובות. מדובר בפרויקט ייחודי שמתרכז באמנות הבובות ובתיאטרון החזותי, עם רפרטואר הצגות מגוון שמזמין לחוויה תיאטרלית חדשנית ומעניינת המתבססת על תקשורת עם הצופים. בנוסף נערכים בגלפייה שבמרכז קורסים וסדנאות בהם לומדים לגלף ולפסל בעץ.

פרסומת

הסלון

יוצאים לשינוי
צילום: אריאלה אפללו

מקום אירוח נעים ומזמין עם פינות ישיבה וחללי למידה ועבודה, המהווה בית תומך, מחבק ורגיש לחבר'ה שיצאו מהקהילה החרדית. הסלון פועל במסגרת ארגון "יוצאים לשינוי המלווה אותם בייעוץ והכוונה במגוון תחומים. בסלון נערכים סדנאות, קורסים ואירועים חברתיים, ויש גם מטבח פתוח עם כיבוד ושתייה חופשית, כשכל הפעילות והאירוח הם ללא תשלום.

מתי: ראשון-חמישי, 22:00-10:00.


דרך הבשמים

דרך הבשמים
צילום: אריאלה אפללו

גם בשמים יש בשוק והריח העדין שלהם, שנישא באוויר, הוביל לסטודיו של מיה רזיאלי - ארומתרפיסטית שעוסקת בארומתרפיה ורוקחות טבעית. על השולחן בכניסה מסודרים סבונים שנראים כמו עוגות בפטיסרי אופנתי, שעושים חשק לתקוע בהם ביס. מיה רוקחת מייצרת קוסמטיקה טבעית ומוצרים טיפוליים לגוף ולפנים בשילוב שמנים צמחיים טהורים. גם את הסבונים היפים היא מייצרת במקום ומשלבת בהם צמחים ותבלינים מתוצרת השוק. וכשרצינו גם ספרה על הסדנאות במהלכן יוצרים סבון אישי ורוקחים בושם טבעי.

פרסומת

מתי: שני-חמישי 10:00-17:00, שישי עד 14:00.


גלריה פלא

גלריה פלא
צילום: אריאלה אפללו

לירון פוטרה מההייטק כשביום בהיר החברה החליטה לסגור ולשלוח את כולם הביתה. "לא יכולתי להמשיך ככותבת תוכן, הייתי צריכה משהו לנפש" היא מספרת. והנפש שלה, שהיא מאוד נוסטלגית, הובילה אותה לעולמות היד שנייה. "חשוב לי להיות ביושרה עם אג'נדה של קיימות וצרכנות מחושבת ואחראית יותר", ואלה התחברו לה ביחד והיא החלה ללקט בגדים, נעליים, תיקים, תכשיטים, אביזרים, ספרים וחפצי אמנות, ברחבי הארץ. בחנות-גלריה היא מציגה קולקציה מגוונת, גם לגברים, בהם גם של מותגים על - מכנסוני קטיפה של בלמיין, ג'ינס של ויויאן ווסטווד, שמלת מעטפת של דיאן פון פירסטנברג וחולצות של ראלף לורן.

 

מה אוכלים בשוק תלפיות?

הבדיחה השחוקה על יהודי, רוסי, יווני, הודי, תאילנדי, וייטנאמי, מקסיקני וכמובן גם ערבי, נפגשו ברחוב, היא כאן לגמרי אמיתית רק שהם נפגשו בשוק. מעבר לבדיחה מדובר במסעדות שבעליהם אכן נפגשים בין הדוכנים וחולקים חוויות, בישולים סרוויסים ועובדים וסועדים מעצבנים. וכן, המטבחים בשוק הם רבים ומגוונים ורשימת המסעדות רק מתארכת. לצד הכוכבות הוותיקות והטבות – תלפיות הים-תיכונית, ערבסקה, הערבית האותנטית של אכרם ואמו, התאילנדית, בון צ'ה ופו 26 הווייטנאמיות, המאפיה הקווקזית, מעדנייה הרוסית, ובקרוב תצטרף גם איטלקית, נציין הפעם שתיים שהן חדשות, יחסית.

קלרה

מסעדת קלרה
צילום: אריאלה אפללו
פרסומת

טברנה שנקראת על שם האמא של חגי שפר והסבתא של האחיין שחר שפר, ש-40 שנה היה לה מספרה וסלון כלות בבית הקרונות בשכונה. השניים, שהם מסעדנים והיו הבעלים של פונדק הדב ושפר גארדן ברמת ישי, הביאו לשוק את האוכל, המוזיקה והאווירה היוונית. ולמה יוונית אם אתם בולגרים? "יהיה לי עתיד יווני. אני מתכנן את הפנסיה שלי בחלקה קטנה על אי בודד", אומר שחר, וכבר מתכונן. כאן הם מגישים את המוסקה של קלרה, מאפה 12 האלים, תמנון על פחמים, פאבה, איקרה וסוקרדליה, וגם עטיני הדובה - מנה מיתולוגית מהפונדק של בצק עלים במילוי גבינת עיזים. ואם תגיעו בימי שלישי יש סיכוי שתזכו גם בהופעה.


קיסר

מסעדת קיסר
צילום: אריאלה אפללו

המסעדה של פז, הודית שעלתה ממובאיי והביא לשוק את האוכל ההודי האמיתי, המקורי, החריף והלא מתחנף לחיך הישראלי. פז גדלה ליד השוק ואהבה את האווירה, את ההמולה, והריח, הירקות, התבלינים והאנשים, והם אלה שהביאו אותה לפתוח את המסעדה הקטנה שלה בשוק. האותנטיות שלה מתבטאת גם בשני תנורי הטנדורי מברזל שמונחים על בולי עץ בוערים והריח שלהם מתפשט בכל הרחוב. כאן היא מגישה נאן, סמוסה, פאניר, טאלי, צ'יקן טיקה, קארי דגים ועוד.

 

איפה ישנים בשוק תלפיות?

בסמוך לשוק יש שני מלונות – מגדל חיפה, ששמונת הקומות העליונות שלו משמשות כמלון, וסטורי – מלון בוטיק שהתמקם במבנה באוהאוס והקונספט שלו הוא אמנות ובילוי. שני המלונות לא מדורגים גבו וזה, כך נראה, הולך להשתנות בעקבות ההתבססות וההתמקמות של השוק על מפה התיירותית המקומית, שהביאו יזמים ומלונאים לפתוח בקרוב שני מלונות. מלון אחד יפתח בניין ערבי לשימור ברחוב החלוץ, מול מלון מגדל, והעבודות עליו בעיצומן. המלון השני צפוי להיפתח ברחוב סירקין, בצמוד למעדניית רוסמן ומול השוק המקורה, המתחדש. השמועה מספרת שמי שיפתחו אותו הם הבעלים של אחד ממלונות הבוטיק המיוחדים והיוקרתיים ברמת הגולן, כך שיש לה לצפות.

פרסומת
לואי ונקסון
צילום: אילן פרון

עד שישיקו אותם מתפתחת בשוק סצנה ערה של חדרים ודירות Airbnb ויש שספרו 30 כאלה, ברמות משתנות. מי שיחידות האירוח שלהם הן מהיפות, המעוצבות, המושקעות והמדוברות, הם של השף אילן פורן, ממסעדת תלפיות, ושל האדריכל החיפאי יוסי קורי. לאילן יש את לואי וניקסון - שתי דירות ברחוב השומר, להן קרא על שם כלביו האהובים. אילן פתח אותן לפני שלוש שנים ורב האורחים שלו הם סועדים במסעדה שמגיעים מחוץ לעיר, רוצים להמשיך את הבילוי ומשלבים גם לינה. הוא עיצב את הדירות באקלקטיות ייחודית המשלבת בין עתיק למודרני. יחידה אחת גדולה ומשתרעת על חלל אחד, והשנייה כוללת סלון, שני חדרי שינה ומטבח מאובזר.