mako
פרסומת

מטורף: ככה עדיין לא ראינו את ים המלח עד היום

לא מעט אנשים מגיעים לחופשות במלונות או רק עוברים לידו בדרכם לדרום, אך הרבה מאוד מפספסים את הצד הלא מוכר והמלהיב של ים המלח - מהאוויר ומהים. הגענו ליום של חוויות אקסטרים וגילינו צדדים מפתיעים במקום הכי נמוך בעולם. אתם חייבים לנסות

אילן ארנון
פורסם:
אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako
הקישור הועתק

ים המלח, עם כל היתרונות והחסרונות שלו, הוא אחד המקומות הכי מפורסמים שיש לארץ שלנו להציע. לא מעט תיירים מגיעים למקום הנמוך בעולם כדי ליהנות מהשמש והבוץ המרפאים ולחוות את תחושת הציפה במים, אך לא הרבה יודעים שלים המלח יש עוד צד מפתיע להציע - פעילויות אקסטרים.

לאחרונה הצטרפנו ליום מלא ריגושים ברחבי המועצה האזורית תמר, וגילינו שממש לא צריכים להיות מומחים גדולים או בעלי ניסיון כלשהו, כדי ליהנות משיט קיאקים מיוחד, קפיצה ממטוס מעל נוף מהפנט או טיול ג'יפים ברחבי המדבר. כל מה שצריך זה קצת אומץ, ואפשר לגלות כאן צדדים שלא ידעתם שקיימים תחת לאף.

את היום שלנו התחלנו בצומת מצפה שלם, שם פגשנו את עופר, שהקים ביחד עם שותף נוסף את קיאק טורס – Dead Sea Kayak Tours, בו יוצאים לשיט קיאקים של כ-3 שעות בים המוות (שהוא למעשה חי מאוד). השיט מתחיל מחוף מבודד בצפון ים המלח. במהלך השיט הנינוח עוברים בין "פיורדים" (מפרצונים), בולענים, עומדים על עמודי מלח באמצע הים, יורדים לחוף לחפש יהלומי מלח וכמובן שומעים על כל מה שקורה במקום הנמוך והנעלם בעולם.

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako
פרסומת

מי שרוצה יכול לרדת מהקיאק ולטבול, כלומר לצוף במים, ולגלות כמה שקט ועוצמה יש במקום המרתק הזה. השיט מומלץ מגיל 8 ועולה 450 שקלים לקיאק של זוג, כולל הדרכה. מי שרוצה, ניתן לתאם דרכם גם ארוחות או פעילויות נוספות.


בדרך לאטרקציית השיא שלנו, אליה נגיע עוד רגע, עצרנו במלון עין לארוחת צהריים. במלון שידרגו לאחרונה את התפריט במסעדה החלבית - באובר. התפריט כולל מנות דגים, פסטות, פיצות, סלטים וקינוחים.

אנחנו אכלנו שווארמה נתחי דג שמוגשת על פרנה, עם בצל סגול, סומק ורוטב יוגורט (79 שקלים), לצד תפוחי אדמה מדורה מעוכים שמוגשים עם שמנת חמוצה כמיטב המסורת (49 שקלים), והיה טעים ובעיקר מאוד ממלא.

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako

שעות פתיחה: ימים א'-ו' 10:00-23:00 | שבת 10:00-23:00 | המטבח פתוח בין השעות 13:00-22:00


השיא של היום שלנו, ואולי אחד מהשיאים שיש לים המלח להציע בכלל - היה הצניחה החופשית במנחת מצדה - המנחת הכי נמוך בעולם. במקום נוחתים לא מעט תיירים ומפורסמים שבאים לבקר בים המלח או במצדה, ובנוסף פועלת בו חברת Go Jump שמפעילה צניחות חופשיות מעל נוף עוצר נשימה של ים ומדבר.

פרסומת

החוויה מתחילה בהגעה לטרמינל של המקום שם עוברים הדרכה, חותמים על כמה טפסים ומוצמדים לצונח מקצועי שמלווה אתכם מרגע ההסברים על הקרקע, דרך העלייה למטוס ועד לקפיצה והנחיתה הבטוחה על הקרקע. היה ניכר שהמדריכים מקצועיים ומקפידים מאוד על בטיחות, ויחד עם זאת מתרגשים ומלהיבים את הקופצים בכל פעם מחדש, כאילו זו הפעם הראשונה שהם עושים את זה.

מרגע העלייה למטוס ועד שנוחתים שוב על הקרקע, לוקח כ-20 דקות. לאחר הקפיצה יש נפילה חופשית של 50 שניות שמספקת ריגוש שיא ואדרנלין שאין שני לו. לאחר 50 שניות נפתח המצנח ואז יורדים בצורה רגועה ומבוקרת, וניתן להתרשם מהנוף המדהים שנפרש לכם מתחת לרגליים.

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako

אקסטרים בים המלח
צילום: Go Jump
פרסומת

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako

אקסטרים בים המלח
צילום: Go Jump

אקסטרים בים המלח
צילום: אילן ארנון, mako

החוויה עולה החל מ-890 שקלים לקפיצה בגובה נמוך (9,000 רגל), דרך 1,090 שקלים לקפיצה מגובה 11 אלף רגל (כ-3.5 ק"מ) ועד 1,490 שקלים לקפיצת אקסטרים מגובה 15,000 רגל. ניתן לצרף צילומי וידאו וסטילס בתשלום נוסף. יש לא מעט הנחות דרך מועדוני לקוחות שונים. החוויה מומלצת מאוד!


עוד פעילויות אקסטרים שניתן לעשות בים המלח

אקסטרים בים המלח
צילום: לימור סבן
פרסומת
ברק הורוביץ, מורה דרך מוסמך ותושב המדבר, מזמין לחוות את נופי ים המלח והערבה בטיולי ג'יפים מודרכים. החברה ממוקמת במושב נאות הכיכר ומציעה מגוון חוויות שטח, סיורי טבע, תצפיות, טיולים חקלאיים והיכרות עם קסם המדבר מזווית ייחודית.