אווירה של טוסקנה: פסטיבל היין של מטה יהודה יוצא לדרך
הפסטיבל בחבל היין של ישראל מתחיל ב-29.5 ויימשך לאורך חודש יוני. אחרי שריפות הענק שהיו באזור, זה בדיוק הזמן להגיע וליהנות מיין מעולה ואנשים טובים: "דווקא עכשיו, יותר מתמיד, אתם מוזמנים לטעום את הטוב שיש לאזור שלנו להציע". אלה המקומות שלא כדאי לכם לפספס


ביום חמישי בעוד שבועיים (29 במאי), כחודש לאחר שהשריפה כילתה כ-20 אלף דונם, יתקיים ערב הפתיחה של אירוע היין השנתי באזור היין "יהודה" בלטרון. האירוע יפתח חודש שלם של אירועים ביקבי וכרמי האזור, שמתקיימים זו השנה ה-27 במסורת ארוכת שנים של אזור היין יהודה. באירוע הפתיחה יציגו את יינותיהם המיוחדים למעלה מ-30 מיקבי האזור.
לאחר מכן, ולאורך כל חודש יוני, יתקיימו באזור היין סיורים מודרכים ביקבים, הרצאות וסדנאות שיאפשרו להעמיק את ההיכרות עם תרבות היין המקומית, להכיר את האנשים שמאחורי הבקבוקים, ולחוות את האזור דרך הכוס.

"הלב נשבר לנוכח השטחים שנשרפו – חלקם שייכים ליקבים ולחקלאים שנמצאים בחזית ההתיישבות שלנו", אמר ראש המועצה האזורית מטה יהודה, אבישי כהן. "אבל רוחנו לא תישבר, נרים את הראש ונחזור לצמוח. אני מזמין את תושבי המועצה ואת כל תושבי ישראל להגיע לאירוע הפתיחה של אזור היין הראשון בישראל שנמצא בלב המדינה".
"דווקא עכשיו, יותר מתמיד זה הזמן לתמוך ביקבים, לטעום את הטוב שיש לאזור שלנו להציע, ולהרגיש את רוח ההתחדשות והעוצמה של מטה יהודה. אנחנו ממשיכים בעשייה, למען החקלאים, למען התיירות, ולמען כולנו", הוסיף כהן.
המלצות לביקור באזור מטה יהודה
יקב כרם ברק

יקב ברק שוכן במושב בקוע, בבעלותו של יוסי רוזנברג. היקב נקרא על שמו של בנם הבכור, ברק, שנפטר ממחלה. ברק היה אמן צעיר, בוגר מגמת האמנות בתלמה ילין, שצייר קומיקסים – אחד מהם משמש כיום כלוגו של היקב ומופיע גם על תוויות הבקבוקים. יוסי ורעייתו, יעל, התחילו לייצר יין כתחביב כבר בשנת 2003, ובשנת 2011 החליטו להפוך את האהבה ליין לדרך חיים: הם רכשו את המשק, נטעו כרמים והקימו את היקב. כיום ברשותם 20 דונם של גפנים, מהם הם מייצרים כ-20 סוגי יינות בשנה, בהיקף של כ-10,000 בקבוקים. יקב ברק זכה בתואר "יקב הבוטיק הטוב בישראל" בתחרות TerraVino בשנים 2019 ו-2023.
במסגרת פסטיבל היין, יתקיימו בימי שישי ארוחות בוקר עשירות בסגנון 'אכול כפי יכולתך', עם בופה חלבי מגוון, בעלות של 200 שקלים לאדם.
טיולי האלה

סיור של שעתיים במשאית הספארי של חברת טיולי האלה. את הסיור עשינו בפארק בריטניה. המשאית עברה בין הנקודות השונות במהלכן הועברו לנו הסברים על האזורים, הצמחים והחיות שראינו בדרך. באמצע הסיור ירדנו למערת עטלפים.
MushRoom - חוות פטריות

עסק חקלאי זוגי של רוני וגל גבאי בשם MushRoom שנמצא במושב צפרירים. גל, נטורופתית בהכשרתה, מעבירה בחווה הרצאות מרתקות על עולם הפטריות, שלבי הגידול ותכונות הריפוי הייחודיות שלהן. החווה מגדלת את הפטריות על בלוקים ייעודיים, וכל תהליך הגידול והייצור נעשה במקום. הפטריות כולן ראויות למאכל ומשווקות לעסקים הן בתוך המועצה והן מחוצה לה. במסגרת פסטיבל היין יתקיימו סיורים מודרכים בחווה, שיארכו כשעה ויכללו ביקור בבתי הגידול, היכרות עם שלבי הגידול של הפטריות והרצאה של גל על יתרונותיהן הבריאותיים.
יקב אנדרדוג

"החיים קצרים מדי בשביל לשתות יינות משעממים", אומר דרור אנגלשטיין, שקרא ליקב שהקים אנדרדוג בגלל האהבה שלו לכלבים. דרור במקור מירושלים בן 42, מאז 2007 הוא עוסק בתחום היין. הוא התחיל מלמטה, שטיפת כלים וסחיבת ארגזים ואחרי כמה שנים של עבודה ביקב ובכרם, ב-2012 נסע לאיטליה ללמוד באוניברסיטת מילאנו תואר משולב במדעי הכרם והיין. הוא עבד ועשה את ההתמחות באיטליה, ולאחר מספר שנים, בסוף 2016, חזר לארץ. ב-2019, במקביל לעבודה כיינן ביקבים, התחיל לייצר את היין שלו. הוא מגדל את הגפנים בכרם באופן בר קיימא. יינות היקב, לבנים, רוזה ואדומים, נמכרים כיום במחיר אחיד של 120 שקלים מתוך רצון לאפשר לקהל לבחור יין לפי טעם אישי ולא לפי תג המחיר.
מבשלת שריגים

המבשלה פועלת כבר 13 שנה והיא הוקמה על ידי עופר רונן, שהגיע מעולם ההייטק, יחד עם חברו אוהד. במהלך השבוע ניתן לרכוש בקבוקים במקום, אבל לא ניתן לשבת. בשישי-שבת לעומת זאת, המקום שוקק חיים ואפשר ליהנות מאוכל טוב ומבחר מרשים של בירות. כיום המבשלה מציעה 12 סוגים שונים של בירה, 2חדשים הצטרפו ממש לאחרונה.
אבן רם ליקרים

איציק אבן, לשעבר סמנכ"ל כספים בחברת בנייה, התחיל להכין ליקרים ביתיים בצנצנות קטנות – עד שהבית כולו התמלא. עם הזמן, ולאחר מעבר לארה"ב עם המשפחה, נחשף גם לשיטות הכנה נוספות ולמד על התחום כתחביב. לפני כעשור החל למכור את הליקרים שלו בפסטיבלי אמנים בירושלים, וב-2019 החליט להפוך את התחביב למקצוע. הוא עזב את עבודתו, הקים עסק עצמאי והחל לשווק את הליקרים שלו בהיקף רחב. כיום הוא מקיים במקום סדנאות וביקורים מודרכים, במהלכם הוא מלמד את שני סוגי ההכנה העיקריים – השרייה ותסיסה.
ארוחת צהרים כורדית אותנטית אצל יערה ג'מו במושב עגור

יערה, בת 33, החליטה מתוך אהבה לבישול לעזוב את עבודתה ולפתוח מסעדה ביתית עם אוכל כורדי אוטנטי כמו שלמדה מסבתא ואמא שלה. תמצאו אצלה מנות כמו קובה אדום, קובה חמוסטה, קציצות אורז, אורז באחש, פרגיות סטייקים ועוד. מחיר: עד 15 משתתפים – 190 שקלים לאדם.