כמו באירופה: אלה המקומות הקסומים שחוגגים בהם את הכריסמס בארץ
אחרי שנתיים של מלחמה, בלא מעט מקומות בארץ ידליקו השנה את עצי הכריסמס, יפחתו שווקים, יקשטו את הרחובות ויציעו שלל פעילויות לכל מי שיגיע לבקר. ממעיליא בצפון, דרך חיפה ועד ירושלים, אלה המקומות שבהם יהיה ניתן להרגיש כמו באירופה במרחק של נסיעה קצרה


לא רק באירופה, גם בארץ אפשר ליהנות מאווירת חג המולד הקסומה והצבעונית, ובלא מעט ערים יתקיימו פעילויות, יקשטו את הרחובות, יקימו דוכנים ואפילו יאירו עצי כריסמס. ריכזנו את המקומות המרכזיים:
חגיגות כריסמס במעיליא

אחד המקומות המפתיעים והקסומים ליהנות בהם מאווירת חג המולד בארץ, הוא הכפר מעיליא שבגליל העליון. עצי אשוח מעוטרים בכל פינה, דמויות סנטה קלאוס מנופפות לילדים ברחובות, ואלפי נורות צבעוניות מציפות את הלב באור חם.
הדלקת העץ המסורתית
ב־5 בדצמבר, העונה נפתחת רשמית עם טקס הדלקת עץ האשוח המרכזי ברחבת הכנסייה היוונית־אורתודוקסית. זו אחת החוויות הקסומות בגליל: כל הכפר מתכנס, האורות כבים, וההמון סופר לאחור — עד לרגע שבו נדלקים אלפי הנורות, והכפר כולו מתעורר באור זהב.
כריסמס ראן – ריצה של אחווה
ב־19 בדצמבר ייערך ה־Christmas Run המסורתי ממעיליא למצפה הילה – ריצה חגיגית במסלולים של 5 ו־10 ק”מ, בה משתתפים מאות רצים ותושבים מכל הדתות והכפרים בגליל. זו לא רק ריצה, אלא הצהרת לב משותפת: אחווה, רעות ואהבה למקום הזה.
שוק חג המולד – טעם של קסם
בין 20 ל־21 בדצמבר, רחובות הכפר מתמלאים דוכנים צבעוניים עם מאפים מסורתיים, סוכריות, מתנות בעבודת יד וקישוטי חג מרהיבים. ניחוחות של סחלב חם, ערמונים קלויים וקפה ערבי טרי נישאים באוויר. הילדים מצטלמים עם סנטה, המבוגרים לוגמים יין חם, וכולם – פשוט מחייכים.
חגיגות כריסמס בנצרת

אחרי שבשנה שעברה לא היו חגיגות בעיר המקודשת לנצרות, השנה צפויים לחזור מספר אירועים:
שוק כריסמס ברחוב הראשי - מרכז אנטון
3-10.12
שוק כריסמס במלון גולדן קראון
10-13.12, 17-21.12
תהלוכת חג המולד
24.12
יריד הכריסמס בנוף הגליל
מהצד השני של הכביש, גם נוף הגליל לובשת חג: יריד הכריסמס הגדול בישראל, כבר נפתח ב-13.11 בפעם השנייה וצפוי להפוך שוב למוקד תיירות חורפי שימשוך מבקרים מכל רחבי הארץ. על פני שטח של כ־1,000 מ"ר מוקם עולם קסום של חג המולד, עם עצי אשוח מוארים, קישוטים נוצצים, דוכני אוכל מסורתיים, סנטה קלאוס מסתובב, בובות ענק, סדנאות יצירה לילדים, איפור פנים ועוד.
מתחם צים אורבן, שדרות מעלה יצחק 29, נוף הגליל. השוק יפעל מדי יום בין השעות 10:00–22:00 וימשך עד לסוף חודש ינואר.
חגיגות כריסמס בחיפה

"החג של החגים"
כמדי שנה, בחיפה יציינו את "החג של החגים" בשלל אירועים, הופעות, קישוטים ואווירת חג, מרביתם באולם בית הגפן.
11-31.12
חגיגות כריסמס בתל אביב-יפו

לקראת חנוכה וחג המולד תקיים עיר עולם ותיירות של עיריית תל אביב יפו מגוון רחב של סיורים ברוח החג. עץ האשוח הענק המסורתי יוצב השנה בנמל יפו . תושבי העיר ומבקריה מוזמנים לצאת ולחוות עיר נוצצת ומרגשת.
הרחובות, המרכזים העירוניים והעסקים יוארו ויקושטו ואף יוצבו בשטח העיר שלל מיצבי אור. בין היתר יתקיים ביפו סיור "יפו באורות" סיור בו אווירת הכריסמס משתלבת בחנוכה, הרחובות מתמלאים בעצי אשוח מנצנצים, כשלצדם מאירות חנוכיות במסגרת הסיור יעברו המבקרים בין כנסיות, בתי כנסת וסמטאות יפו העתיקה. כמו כן יתקיים סיור בבית המכולות בנמל יפו, במסגרת הסיור ייהנו המבקרים מביקור בשוק חג המולד המסורתי של יפו שייערך בתאריכים 6-5.12 ויוכלו ליהנות ממגוון המוצרים שמציע.
הארת עץ האשוח המסורתי ביום ראשון,14 בדצמבר, 20:00, בנמל יפו. לכבוד חגיגות חג המולד, עיריית תל אביב-יפו בשיתוף שבט הצופים האורתודוקסים יפו תציב עץ אשוח בגובה 15 מטר, בנמל יפו. אירוע ההדלקה החגיגי ייערך במעמד בכירי הקהילה וכמרי הכנסיות של העדה הנוצרית ביפו מכל הזרמים. עץ חג המולד יואר בכל לילה עד 21 בינואר 2026.
אם תרצו להתארח בכריסמס, עיר עולם ותיירות מציעה למבקרים בעיר סיור ייחודי במסגרת בית מארח בביתה של דוריס, תושבת יפו. במסגרת הסיור מוזמנים המבקרים לשמוע את סיפורה האישי והמרתק של דוריס, על ילדותה, בתי הספר בהם למדה, וגם הצצה אל חייה כחלק ממשפחה נוצרית מיוחסת ומוכרת ביפו. דוריס תשתף את המבקרים בנקודת מבטה האישית על חיי המגזר הערבי היפואי, לצד טעימות של קפה משובח ובקלאווה בעבודת יד, תוך אירוח בבית מקושט כהלכתו לחג המולד.
סיור בבית המכולות בנמל יפו ושוק חג המולד
מתי: 5 בדצמבר, 10:00
עלות: 65 ש"ח
יפו באורות
מתי: 18 בדצמבר, 18:00
עלות: 95 ש"ח
אירוח ביתי לחג המולד אצל דוריס
מתי: 20 בדצמבר, 18:00
עלות: 60 ₪
פסטיבל אורות - LUMAGICA
החל מה־13 בנובמבר 2025, פארק הירקון בתל אביב יהפוך לממלכה של אור וקסם, כשפסטיבל LUMAGICA ינחת בגן הטרופי ובאמפי תל אביב - גני יהושע לחוויה שתחמם לכם את החורף, תדליק לכם את הדמיון ותשאיר אתכם פעורי פה. מתחם אור עוצר נשימה, בתצוגה קסומה שטרם נראתה בישראל, המצטרפת לשורת פסטיבלי LUMAGICA הבינלאומיים.
במתחם החוויתי והמרהיב של היריד יוצגו עשרות פסלי אור ענקיים, בגובה של עד 5 מטרים, שיוצרו באירופה במיוחד לישראל ונבנו בעבודת יד בטכנולוגיית תלת-ממד מתקדמת. לאורך מסלול הליכה באורך של כקילומטר, המשתרע על פני שטח של כ־20 דונם, יוכלו המבקרים לפגוש מיצגי אור אינטראקטיביים, מופעים אור־קוליים עמדות צילום אינסטגרמיות. בין המוצגים המיוחדים שיחכו למבקרים: כדור פורח עצום ממדים, דב פנדה, רקדנים מוארים, שועל, יוניקורן, עץ מתנות, קשת בענן, דרך אהבה רומנטית, קופים, סנאים, ברבורים, כוכבים – ולראשונה בישראל גם מיצג מים מרהיב שעוצב במיוחד עבור הפסטיבל, לצד חנוכייה מוארת בגובה של 5 מטרים.
חגיגות כריסמס ברמלה

בכל שישי ושבת, החל מה-4.12 ועד 3.1 יתקיים שוק חגיגי ומואר, עם דוכנים צבעוניים, ממתקים, שוקולדים, משקאות חורפיים, עצי חג, קישוטים ועוד, ממש כמו בשווקים האירופאים. הדוכנים ימוקמו בסמטה שבמסדר הפרנציסקני.
בנוסף, הדלקת עץ חג מולד תתקיים בכנסייה הפרנציסקנית בתאריך 5.12, שוק חג מולד נוסף ייפתח ברחבת הצופים האורתודוקסים, עם הדלקת עץ חג רשמית ב־19.12, קרנבל ותהלוכת חג המולד המסורתית של הצופים האורתודוקסים תתקיים ב־2.1 או 3.1 (תלוי מזג אויר).
חגיגות כריסמס בירושלים

גם עיר הבירה מתקשטת ותקיים שלל אירועים נוצצים:
Winter Dreams ll
האורות, הטבע, הצלילים והטעמים של אירופה יעטפו את הגן הבוטני בירושלים בחורף הקרוב. במשך חודשיים יתקיים בגן הבוטני גבעת רם פסטיבל Winter Dreams ll, האירוע המרשים והחוויתי ביותר של עונת החורף, שמגיע השנה בהפקה גדולה, עשירה ומגוונת יותר מאי פעם.
מסוף נובמבר ועד 31 בינואר 2026.
Sweet JLM - שוק חורף מתוק בטיילת ארמון הנציב
מופעי תאורה מרהיבים, דוכני מתוקים מכל הסוגים, חנוכיית ענק מוארת ואווירה קסומה לכל המשפחה! אירוע SWEET JLM הוא הזדמנות מיוחדת לצאת לבילוי באווירה חגיגית שמאחדת בין אור, טעמים ומסורת, עם מיטב המתוק שיש לירושלים להציע.
14-21.12, 17:00-22:00, א׳-ה׳
Winter market - שוק חורף בשער החדש
השוק הירושלמי האהוב חוזר לרחובות העיר העתיקה עם למעלה מעשרים דוכנים שיעשו חם בל, בשוק מסורתי המציע דוכנים צבעוניים עם מתנות, מזכרות ומאכלים ברוח חג המולד. לאורך הרחוב תמצאו גם כדורי שלג גדולים ואטרקציות נוספות למשפחות.
15-24.12, 17:00-22:00
סיור חג המולד של מגדל דוד מוזיאון ירושלים
מגדל דוד מוזיאון ירושלים מזמין את הקהל להצטרף לסיור חג מולד חווייתי בסמטאות הרובע הנוצרי. במהלך הסיור המשתתפים ייחשפו לסיפורו של חג המולד, למקורותיו ולהקשרו לחגי אור בתרבויות שונות. לאורך הדרך יתחקו אחר מנהגי החג, עצי האשוח, המאכלים והאורות המאפיינים את התקופה.
המסלול כולל מעבר ליד ביתו של "סנטה קלאוס הירושלמי", ביקור בשוק חג המולד שבאזור השער החדש, וחתימה בתצפית מרהיבה מגג אכסניית נוטרדם. הסיור כולל טעימות (לא כשר): שוט ערק, שוקולד, עוגת חג מולד מסורתית (שטולן), יין חם או סחלב. מחיר הסיור כולל גם את התצפית בנוטרדם.
משך הסיור: כשעתיים, נקודת מפגש - שער יפו, נקודת סיום - כיכר צה"ל, מחיר: 90 ₪ למבוגר, 80 ₪ לאזרח ותיק.