במטה יהודה, שבהרי ירושלים, לא תמצאו מסעדה מפורסמת, מלון גדול או פארק שעשועים ענק. אבל במרחב שהוכרז כאזור יין יש לא פחות מ-40 יקבים, צימרים רבים, אנשים מכל קשת האוכלוסייה שכולם שמחים לארח, ובעיקר אווירה נינוחה וטבע מדהים בכל פינה. וכמו בנאפה ואלי למשל, האזור ממנו מטה יהודה שואב השראה, מומלץ למצוא מקום לישון ולצאת לטיולי כוכב של יומיים או שלושה.

> לעוד אטרקציות באזור מטה יהודה

> הכירו את המלון הכי מיוחד ומורכב שקיים בארץ

ואם אתם צריכים עוד תירוץ להגיע, כעת, בתקופה הכי יפה של השנה, משיקים במרחב את האירוע השנתי המפורסם של האזור - "אביב של אוכל כפרי במטה יהודה". השנה ה-24 לאירוע האוכל הוותיק תהיה בסימן חיזוק העסקים המקומיים, קידום עסקי מילואימניקים וחיבורים קולינריים מיוחדים עם אנשי קולינריה מהנגב המערבי. בסך הכל 87 עסקי אוכל מקומיים ישתתפו באביב האוכל הכפרי ויציעו מגוון עצום של מנות ממטבחים וסגנונות מכל העולם, כיאה למגוון התושבים השונים שמרכיבים את המקום.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
התמונה היא לא אילוסטרציה. ככה נראה אזור מטה יהודה כרגע | צילום: אילן ארנון

האירועים יתקיימו במשך שלושת סופי השבוע הקרובים, שהתחילו ממש בסוף השבוע הזה (21.3) עד לתאריך 6.4, בימים חמישי, שישי ושבת. בנוסף, בכל אחד מימי שישי, כמיטב המסורת, יתקיימו "סיורים בין הסירים" – חוויה קולינרית אינטימית המפגישה את הקהל עם היוצרים, אנשי הקולינריה של המקום, אשר יכניסו אתכם לעולמם להצצה טעימה במיוחד בין הסירים. הסיורים יתקיימו בימי שישי, 22.3, 29.3, 6.4, בין השעות 9:30-14:00.

לפרטים המלאים על האירועים המיוחדים, הסיורים והחוויות הקולינריות, היכנסו לאתר תיירות מטה יהודה


לנסוע לכיוון ירושלים ולנחות בארץ אחרת

כדי לקבל טעימה ממה שיש לאזור מטה יהודה להציע, ולמה שצפוי להיות ב"אביב של אוכל כפרי", הגענו ליומיים באזור, נפגשנו עם התושבים שיפתחו את ביתם במהלך סופי השבוע הקרובים, שתינו לא מעט יין, טעמנו אוכל מעולה בסגנונות שונים ובעיקר נהנינו מהשלווה והנופים.

את הביקור שלנו באזור, שקיבל כאמור את ההכרה כאזור יין, התחלנו כמתבקש ביקב. במושב עגור נמצא יקב מטלר, אותו מנהלים היינץ ולאה מטלר. מדובר ביקב בוטיק שנמצא בחצר האחורית בביתם של השניים, ונראה בדיוק כמו היקב המשפחתי הקטן שאתם רוצים לבקר בו. לאה והיינץ עברו למושב בשנת 2014, מתוך רצון לגדל ענבים ולייצר יין, וכעבור עשור הם הבעלים הגאים של יקב שמייצר 7,000 בקבוקים בשנה, בו ניתן גם לאכול ארוחות בוקר ומי שרוצה יכול לישון באחד משני הצימרים שבמקום.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

היקב והארחות זמינות בימים בימים ג'-ו' בשעות 9:00-14:00. מומלץ להזמין מקום מראש. לעוד פרטים.


אומרים שאין דרך טובה יותר להכיר מקום מאשר ללכת בו ברגל, אבל כנראה שמי שטוען זאת מעולם לא נסע באיזי ריידר. ביישוב שריגים נמצא איזי ריידר עמק האלה, בו ניתן לצאת לסיורים רכובים באזור עמק האלה בכלל ופארק בריטניה היפהפה בפרט. הסיור אורך כשעה וחצי, במהלכו נוסעים ברחבי הפארק, שבתקופה זו פורח וירוק מתמיד, שומעים הסברים על האזור ועל הגידולים החקלאיים של אוקי, הבעלים. לאוקי יש בסך הכל 100 דונמים של גידולים שונים, ובמהלך הסיור גם זוכים להיכנס לחממה ולטעום ירקות ופירות שתקטפו בעצמכם.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

הסיור מתאים לזוגות ולמשפחות. הנהיגה היא מגיל 16 (ילדים יכולים לשבת על איזי ריידר בו נוהג מבוגר). מחיר: 220 שקלים למבוגר ו-65 שקלים לילד. לעוד פרטים.


באותו המתחם בו נמצא האיזי ריידר, מסתתר לו מקום שמקדש את הקפה - אגרו קפה. למעשה מדובר בחברה שמטמיעה מערכות שנועדו לסייע לגידול קפה במדינות שונות באפריקה ובתמורה היא מקבלת אחוזים מתנובת הקפה במקום. כך, הם מביאים לארץ את פולי הקפה הכי טובים שיש, שהם היו שותפים בגידול שלהם, ומייצרים קפה באיכות שלא הכרנו, ושזכה בציונים בין-לאומיים הכי גבוהים שניתנו אי פעם בארץ.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

ניתן להגיע ולעבור במקום סדנאות קפה, לראות ולהשתתף בהליך קליית הקפה, או סתם לשבת ולשתות קפה באמת מעולה (א'-ו' 8:30-17:00). הסדנאות מתקיימות בימי שישי ואורכות כשעה וחצי. המחיר: 70 שקלים לאדם, בתיאום מראש. לעוד פרטים.


את הביקור שלנו בשריגים סיימנו במבשלת שריגים, כי מסתבר שבאזור לא עושים רק יין טוב, אלא גם בירה נהדרת. במבשלה, שחוגגת ממש בקרוב 12 שנים להיווסדה, מכינים 8 סוגי בירה, שכל אחד מיוחד ושונה ממה שאתם מכירים.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

ניתן להגיע לטעימות שאורכות כשעה, במחיר של 45 שקלים לאדם. בנוסף, הבירגארדן של המבשלה פתוח בימי שישי-שבת בשעות 9:30-16:00. במקום יש גם הופעות ואוכל. ביום עם מזג אוויר נעים, אין דבר יותר מושלם מ"סתם" לשבת ולשתות בירה טובה. לעוד פרטים.


רגע לפני שסיימנו את היום הראשון שלנו, עצרנו בסטודיו לפיסול בפלדה של משה כץ במושב גבעת ישעיהו. מי שמגיע לביתו של משה, זוכה לראות את שלל יצירות האומנות שלו שפזורות בבית ומסביב לו, שומע הסברים על תהליך העבודה ועל עולם הפיסול במתכת, ואף צופה במשה בפעולה (וזה מרשים ביותר).

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

המפגש עולה 25 שקלים לאדם, במינימום של 12 אנשים. יש לתאם הגעה מראש. לעוד פרטים.


את הלילה שלנו העברנו בבקתות לשקיעה בכפר אוריה. מדובר בשתי יחידות פשוטות עם שלושה טוויסטים מצוינים: 1. שיכשוכית מקסימה שנמצאת בחצר. 2. המקום מארח זוגות בלבד. 3. השם אכן נאמן למציאות, והשקיעות שרואים מהצימרים, שנמצאים בקצה הכפר, הן מרהיבות ורומנטיות במיוחד. במקום יש גם מנגל ומעשנה בחצר וג'קוזי בכל יחידה. מחיר: 850-1,000 שקלים ללילה. לעוד פרטים

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

אופירה, בעלי הצימרים, מארחת ביחד עם חמותה, אסתר אליהו, סעודה קוצ'יניות בביתה. האירוח כולל שולחן פתוח עם מטעמים קוצ'ינים, המגיעים מדרום הודו, ומזכירים את האוכל ההודי, אך עם ניואנסים ייחודיים. בין האוכל המוגש תמצאו מסאלה דוסה, בונדה, אפום, פונגלום ודגים מתובלים בצורה מעולה. ואם כל הדברים הללו לא מוכרים לכם - זו בדיוק הסיבה להגיע וליהנות ממטבח טעים במיוחד שלא הכרתם. הכל היה מעולה. חלק מחומרי הגלם נקטפים היישר מהמשק המשפחתי, ובמהלך "אביב של אוכל כפרי" הן יארחו בתוך החממות, במחיר של 250 שקלים לזוג. לעוד פרטים: 0523-000995.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון


את בוקר היום השני במטה יהודה פתחו עם קפה ומאפה במאפיית אישלחם בתעוז. גם במקרה הזה, כמו כל שאר המקומות באווירה הביתית שהיינו בהם, אלה היו קפה ומאפה פשוט מעולים. איש הלחם הוא אייל, שפתח את המקום ב-2018, ומאז לא הפסיק לגדול, והכל רק מפה לאוזן. במקום תוכלו ליהנות ממאפים מלוחים ומתוקים, אל תפספסו את הפוקצ'ות עם התוספות השונות, את מאפה הפיסטוק ואת מאפה הקולי פטל. ואל תפספסו גם את הנוף המדהים במקום, שהופך את כל החוויה למושלמת וטעימה יותר. במקום ניתן לראות את תהליך ההכנה מבעד לחלון שקוף שנמצא בחנות המאפייה ונעשה בשילוב חומרי גלם מקומיים.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון
מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

המקום פתוח בימים ב'-ו' בשעות 08:00-14:00. לעוד פרטים.


את הביקור שלנו במטה יהודה התחלנו כמו שסיימנו - ביקב. הפעם נחתנו ביקב כרם ברק בבקוע. גם יקב הבוטיק הזה, שנפתח בשנת 2011 ומייצר היום 4,000 בקבוקים בשנה, מספק את חוויית היין המושלמת: ספסלי עץ בין הגפנים, אזורי ישיבה מוצלים, יין מעולה ואוכל טוב כדי להשלים את כל החבילה. היקב נקרא על שם בנו של יוסי, בעלי הכרם, שנפטר ממחלה קשה בגיל 18 בלבד. ומלבד לשם היקב, את בקבוקי היין מעטרים גם ציורים של ברק.

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

מטה יהודה (צילום: אילן ארנון)
צילום: אילן ארנון

היקב פתוח בכל יום בין השעות 10:00-15:00 לטעימות ולאוכל מהתפריט. בסופי השבוע הקרובים יקיימו בופה יין חופשי במחיר של 180 שקלים לאדם. יש להזמין מקום מראש. לעוד פרטים

לפרטים המלאים על האירועים המיוחדים, הסיורים והחוויות הקולינריות, היכנסו לאתר תיירות מטה יהודה