טיול משפחתי (צילום: Arne Trautmann, Istock)
אם לא עוצרים אני מוציאה את היד מהחלון! | צילום: Arne Trautmann, Istock

הקטנה סוף סוף נרדמה מאחור, אבל כשתגיעו למלון תהיו חייבים להעיר אותה – אין שום סכוי שהיא נכנסת למיטה כמו שהיא, מרוחה כולה ברוטב עגבניות עם שניצי ספגטי תלויים בשיער. הגדול השתתק, אבל אתם חושדים שזה לא מעיד על שביעות רצון יתרה אלא דווקא על "שביתה איטלקית", כזו שמביעים בה מחאה דוממת. גם מהכיוון של ילד הסנדוויץ' יש שקט עכשיו, ובקרוב תגלו שזה בגלל שהוא מאד מרוכז - הוא מעטר את המושב של הרכב השכור בעזרת הטושים החדשים שקניתם לו כי קיוויתם שזה יגרום לו להפסיק לנג'ס.

בדרך היו נופים מרהיבים, מזג האוויר היום היה משגע וכל המקומיים שפגשתם האירו לכם פנים. אופס, יכול להיות שלא שמתם לב לכל זה? כדי שחלילה זה לא יקרה, אספנו לכם כמה טיפים יעילים שיעזרו לכם להעביר טיול משפחתי בחו"ל בשלום.

• הגודל כן קובע: שימו לב מראש שהאוטו שאתם שוכרים גדול מספיק למשפחה שלכם. נסיעה צפופה היא מתכון לסיוט.

מוציאים מהתיק תיק-תק: הכינו "תיק נסיעה". בכל בוקר ארזו תיק אחד (מוטב שיהיה שקית רב פעמית פתוחה ולא מסורבלת) שתהיה איתכם ברכב ולא בבגאז', כדי שלא תצטרכו להתחנן לאבא שיעצור באמצע הכביש המהיר כדי להוציא את המצלמה מהתיק הגדול. בתיק הנסיעות כדאי לשים את כל מה שאתם עשויים להזדקק לו במהלך הנסיעה: חטיפים, משקפי שמש, כובעים, מצלמות, מים קרים, מטליות לחות ונייר טואלט.

• תמיד איתכם: דברים שחשוב שיהיו זמינים תמיד: בגד עליון לכל ילד (ברכב וגם במסעדות או במבנים סגורים הרבה פעמים קר בגלל המזגן), מסטיקים ללחץ באזניים שיכול להיגרם בנסיעות עם שינויי גבהים והמון המון חטיפים, ממתקים, פירות יבשים ופיצוחים לדרך, להרגיע כשמישהו רעב לפני השאר.

• תיק לכל ילד: כדאי לארוז בבית לכל ילד "תיק נסיעה" משלו, ובו הפתעות שהוא יבחר לקחת איתו לנסיעה כמו חוברות צביעה אהובות, משחק שלא מתפרק עם המון חלקים, ספר או בובה.

• העבירו את הנסיעה בנעימים: הראו לילדים במפה איפה אתם נמצאים כל הזמן, ואתגרו אותם לנווט בעצמם חלקים בדרך. שחקו משחקי דרך, שירו או בצעו שירים יחד עם דיסק אהוב.

משפחה ברכב בדרך לחופשה (צילום: Peo Quick, GettyImages IL)
אמא, היה כיף אתמול במזנון של דוד בתחנת הדלק. אפשר שוב? | צילום: Peo Quick, GettyImages IL
• אל תתנו לילדים להישאר בערפל: הסבירו להם כל הזמן איפה אתם נמצאים ומה התכניות בלו"ז להמשך היום.

• עצרו מספיק, אבל לא כל שניה: מצד אחד אם הילדים מתלוננים על רעב או רצון לחילוץ עצמות לא כדאי למתוח אותם על קצה גבול היכולת, אלא למצוא כמה שיותר מהר מקום לעצירה. מנגד, כדאי לתכנן מראש עצירות ארוכות שיענו על כל הצרכים (פיפי, אוכל, מנוחה והוצאת אנרגיה) ולא כדאי להגיע למצב בו עוצרים יותר משנוסעים.

• היה מוצלח? חיזרו שוב: ילדים אוהבים לחזור למקומות שנהנו בהם, ולכן אם אתם מעבירים לילה שני באותו ישוב והילד אהב מאד את המנה שאכל אתמול בערב, חיזרו לאותה מסעדה שוב ואל תתעקשו "להכיר כמה שיותר מקומות".

* בהכנת הכתבה סייעו מומחי חברת השכרת הרכב Hertz

עוד במדריך החגים של ערוץ החופש:

>> האם שווה לקנות בדיוטי פרי?

>> מדריכי יעדים לכל העולם

>> הנחות והטבות לעשרות אטרקציות ברחבי הארץ