איך מכשירים כלים לפסח? תתפלאו, זה יותר פשוט ממה שחשבתם.
כמובן שהכי טוב לייחד מערכת כלים נפרדת לפסח - לשים אותה בארון נפרד ולהוציא אותה פעם בשנה. אבל לא כל אחד יכול להרשות לעצמו מערכת נפרדת, וגם אם כן - לפעמים יש כלי ספציפי שרוצים להשתמש בו גם בפסח.

הכלל המנחה בהכשרת כלים הוא "כבולעו - כך פולטו". כלומר, באותה צורה שהכלי בלע את החמץ, כך הוא גם פולט אותו. סיר, למשל, "בולע" את החמץ בבישול עם מים רותחים. כדי להכשיר אותו, יש להרתיח את הסיר במים, בתוך סיר גדול יותר. ברוב הרבנויות בארץ יש דוודים גדולים שבהם ניתן להכשיר כלים.

איך מגעילים כלי זכוכית וצלחות? איך מנקים את המקרר ואת השיש? ומה עושים במקרים שבהם אי אפשר להגיע לחמץ? צפו בסרטון וקבלו את כל התשובות.

באתר הידברות תוכלו לצפות בסרטים נוספים בנושאי הלכה שונים
רוצים לצפות בהרצאות נוספות בנושאי יהדות? כנסו לערוץ הידברות ב-MAKO VOD.

בואו לעשות איתנו חג: הצטרפו לשולחן הפסח של mako באתר "לתת"

>> מה המקור של הלכות פסח?