השותפים פרק 6- השריפה33235 (תמונת AVI: ארץ נהדרת 5)
אם הייתה ביניכם מחלוקת- זכרו שכולם שמחים יותר לדבר על בטן מלאה אז תזמינו פיצה טובה | תמונת AVI: ארץ נהדרת 5
אחרי "אודישנים" רבים בהם ציינתם לשותף הפוטנציאלי את שמכם, הגיל והדגשתם כמה אתם שקטים בתקופת המבחנים, וכמעט לא בבית,  אתם קרובים להתייאש אבל אז מגיע הצלצול המיוחל שמודיע לכם שהתקבלתם לאחת מהדירות שרציתם בטירוף. השמחה גדולה אבל גם החשש: עם מי אני בעצם עובר לגור, איך יהיה, האם תהיה לי מספיק פרטיות, איך אוביל את כל החפצים מהבית של ההורים או הדירה הקודמת ועוד ועוד.  אל דאגה. אספנו לכם כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם להיערך בחוכמה למעבר הגדול ולצמצם עד כמה שאפשר את האופציות להפתעות.

היערכות למעבר

הקדימו תרופה למכה: על מנת שלא ליצור חיכוכים מיותרים עם בני הדירה החדשה, אחרי החתימה על החוזה מומלץ להכין רשימה של דברים העלולים להטריד את מנוחתכם, החל מעישון בדירה, אירוח חברים עד שעות מאוחרות וכלה בתורנויות סדר וניקיון. פתחו את הלב בשיחה כיפית ולא מחנכת עם השותפים החדשים ואולי תמצאו חבר חדש הכי טוב.

ישבו חילוקי דעות על ארוחה טובה: אם המעבר נעשה בצורה רחוקה מחלקה, רצוי שתיישבו את המחלוקות שביניכם לבין הדיירים האחרים כדי ליצור אוירה טובה לכולכם. המלצה: כולם שמחים יותר לדבר על בטן מלאה אז תזמינו פיצה טובה ואם בכלל בא לכם לפנק, בשלו פסטה טעימה לכולם ושבו לשיחה.  

חכם בכסף: השותפים משלמים לכם ולא לבעל הבית? אל תשכחו לקחת מהם את הצ'קים מראש ואף להוסיף לכך ערבויות במידת הצורך (בנקאיות וכדומה).

רק טיפת מזל: בחירת מוביל, לעיתים בפעם הראשונה בחייכם, עלולה להיות משימה לא פשוטה. אל תסמכו על המזל או על המספר הראשון שמצאתם בספר הטלפונים. בדקו המלצות אצל חברים שכבר חוו הובלה או שתיים בחייהם וחפשו באתרי אינטרנט ייעודיים חוות דעת, המלצות ודירוגים. בזמן השיחה עם נותני השירות ודאו כי יש בידיהם פוליסות ביטוח המותאמת לרכב ההובלה במקרים כמו תאונה או גניבה.  

כמה זה עולה?  סטודנט העובר דירה מעביר בדרך כלל תכולה של חדר עד שלושה חדרים, ובחישוב גס המחירים מסתכמים בכ- 600-900 ש"ח לחדר, 800-1200 ש"ח לחדר וחצי עד שניים, 1300-2500 ש"ח לשלושה חדרים.  מומלץ "לבטח" את עצמכם בחוזה מול המוביל בסעיף שתכליתו לקבוע מה גובה הפיצוי במידה ונגרם נזק לרכוש בשעת ההובלה וכן פיצוי בגובה של עד 50 אחוז מהעסקה במקרה של איחור מהותי או אי הגעה. שימו לב: מובילים מהימנים יסכימו לתנאים מסוג זה.

אל תחכו לדקה ה-90: רגע לפני תחילת שנת הלימודים זהו הזמן העמוס ביותר מבחינת מובילים ולכן רצוי שתקבעו כמה שיותר זמן מראש עם המוביל. כך תבטיחו לעצמכם מובילים איכותיים יותר וגם תוזילו עלויות, כיוון שהובלה הנקבעת בהתראה קצרה יקרה יותר. ההמלצה הרווחת היא לנסות ולכוון את תאריך ההובלה לאמצע החודש כיוון שבתחילת החודש ובסופו המובילים מאוד עסוקים כי אז מסתיימים ומתחילים רוב חוזי הדירות.

תיק ספייר:  כמו אישה הריונית שיודעת שהיא הולכת ללון בבית חולים בקרוב ומכינה תיק מוכן מראש עם בגדים להחלפה, נעליים, כלי רחצה, תרופות, מטענים וכו', כך כדאי גם לכם לעשות. כי בינינו, למי יש כוח לפרוק את כל המזוודות אחרי יום ארוך של מעבר? כמו כן, ודאו שחפציכם יקרי הערך, חפצים עדינים או שבירים ואפילו בקבוקים נוזליים העלולים להישפך לא יהיו ללא השגחה והכינו להם ארגז מיוחד שיהיה באחריותיכם הבלעדית.

מצוד אחר הארגז המושלם: כשלא צריכים ארגזים, נראה שכל הרחוב מלא בהם אבל בעת הצורך היכן מוצאים ארגזים ההולמים אריזה בטיחותית? משכימים קום. אבל ממש. רגע לפני שהסופרים נפתחים אפשר למצוא בכניסות האחוריות שלהם ארגזים פזורים המחפשים בית חם (כמעט כמוכם).  

ארזתם לבד? על מנת להקל על עצמכם, על החברים שסונג'רו ועל המוביל, רצוי שתרשמו על הארגזים באותיות של קידוש לבנה איזה ארגז הולך לאן (מטבח/סלון/חדר שינה) ומה הוא מכיל. למשקיעים מביניכם מומלץ להכין גם טבלה מודפסת המפרטת את תכולת הארגזים. כך או כך, בעזרת הסימונים תוכלו לנווט בקלות את המובילים, לא תבזבזו זמן בסחיבה מיותרת מחדר לחדר ותוכלו לסמן "וי" על כל ארגז שנכנס ולמנוע עוגמת נפש לאחר מכן.

ביום המעבר

פיית החניה: בין אם אתם מתגוררים באזור בו החניה בעייתית ובין אם לא (יש כאלה עוד בעולם?), תפסו מקום חניה למשאית המובילים בקרבת הבית. במידה ויש ברשותכם רכב ניתן כמובן "לתפוס" באמצעותו חניה ערב קודם לכן. אגב, באם החניה באזור המגורים החדש עמוסה גם היא מומלץ לשלוח מישהו לפני הגעת המובילים לבצע פעולה דומה.

פרגנו למובילים בשתייה קרה: הצבא צועד על קיבתו וכך גם המובילים אז אל תשכחו להציע שתייה קרה ואפילו נשנוש וכך תעלו את הסיכויים לתשומת לב יתרה של הסבלים לחפצים שלכם.

חפצי ערך עליכם: יום ההובלה הוא יום עמוס רגשית וקשה להתפקס בו במיוחד. לכן, הימנעו ממצבים לא נעימים ושמרו היטב על הנייד, המפתחות והארנק כמה שיותר קרובים אליכם כדי שלא תצטרכו לעשות התחלה חדשה לחלוטין בדירה החדשה.

טיפ תמיד מעלה חיוך: הציוד הגיע בשלום ליעדו? הסבלים סחבו כמו שצריך? אם כן, העניקו להם טיפ הנע בין 50-100 ש"ח לראש.

עיצוב הדירה החדשה:

עכשיו שנכנסתם למחוז חפציכם, ראשית נשמו עמוקות. איזה כיף! כעת, אם עוד נותרה עבודת ריהוט ועיצוב, תוכלו לעצב בזול את הדירה בעזרת האתרים הבאים: אם אתם מחפשים פריטי חשמל, ריהוט ואפילו עיצוב "יד שנייה" במצב טוב ובמחירים אטרקטיביים תוכלו לנסות באתרים: www.citywall.co.il, http://www.yad2.co.il/ .
 אופציה נוספת היא להנות משירות חינם של חפצים למסירה באתר http://www.agora.co.il/ .

שופינג בסטייל אבל בתקציב: בארץ לא חסרות חנויות בסגנון "הכל בדולר" שם תוכלו לקנות במחירי רצפה כלי בית, פריטי עיצוב ועזרי ניקיון. ואם בא לכם על סטייל קצת יותר מפונפן, לכו על "איקאה".

הטיפים באדיבות: "אפרת דנן, סמנכ"לית השירות של חברת 'המקצוענים' לבעלי מקצוע לבית"

>> מתלבטים היכן ללמוד? היכנסו לייעוץ לימודים חינם תוך 3 שעות