משבר הקורונה הביא לכך שישראלים וישראליות רבים נמצאים היום בחל"ת, או גרוע מכך - נמצאים מחוסרי עבודה וללא אופק במקצוע שלהם. בעקבות כך, הסבת מקצוע, בדגש על התמקצעות באחד מתחומי ההייטק, הפכה להיות רלוונטית יותר מתמיד.

לא בכדי נחשב ההייטק לענף נחשק, בעיקר משום שהוא הענף המוביל במשכורות בשוק. המספרים מדברים על בין 25 ועד 40 אלף ש"ח בחודש כבר בשנים הראשונות בתחום. ועוד לא דיברנו על ההטבות שנלוות לתפקיד, כמו אחזקת רכב, קרנות השתלמות, נופשי חברה, ארוחות, אירועים לכל המשפחה, תנאים סוציאליים וכו'- שאם ננסה לכמת אותן נגיע ללא מעט כסף, נוסף על המשכורת.

אולי תופתעו לשמוע, אבל לא חייבים תואר אקדמי כדי להשתלב בהייטק בשכר גבוה. למעשה, מספיק לעבור קורס הכשרה מקיף ייעודי - אך חשוב לעשות זאת בתבונה ולאחר מחקר מעמיק בתחום. איך עושים את זה? נסו לבחור מקצוע שיש לו ביקוש גבוה ופוטנציאל לאורך זמן. מומלץ אף לקבל הכוונה מדויקת ככל האפשר, שגם מתאימה לנתונים האישיים שלכם. כמו כן, חשוב לוודא שהקורס יהיה ברמה הפרקטית ולא רק התיאורטית, כדי שיכין אתכם בצורה אופטימלית לשוק העבודה.

המציאו את עצמם מחדש

בין המכללות המציעות קורסים בתחום ההייטק, בולטת בישראל החברה הוותיקה - ג'ון ברייס הדרכה. מדובר בזרוע ההדרכה של matrix, שהינה מהמובילות בתחומה בישראל ומהמובילות באירופה בתחום ההייטק. החברה, שקיימת למעלה מ- 20 שנה, מכשירה מידי שנה למעלה מ- 10,000 אנשי הייטק, במסגרת למעלה מ- 500 קורסים מקצועיים באוריינטציה פרקטית ובהתאמה לדרישות השוק. הקשרים שהיא מקיימת עם כל הגופים הגדולים במשק וכל חברות ההייטק, מאפשרים לה לסייע במציאת עבודה לבוגריה. איך זה עובד? מחלקת ההשמה של החברה מאפשרת לבוגרים להיחשף ישירות בפני מעסיקים פוטנציאליים, שהינם שותפים עסקיים של ג’ון ברייס הדרכה, המחפשים בין בוגרי הקורסים מועמדים לתפקידים מקצועיים ומגוונים בחברות המובילות בענף ההייטק. תהליך זה מתבצע ללא עלות וניתן לכל הבוגרים של המכללה.

לימודים בג'ון ברייס (צילום: דודי מוסקוביץ)
לימודי הייטק בג'ון ברייס | צילום: דודי מוסקוביץ

בשל פעילותה הנרחבת, חברת ג'ון ברייס מעודכנת באופן מתמיד במקצועות המבוקשים ביותר בהייטק, ומכוונת (הייעוץ ניתן בחינם, בשילוב מבדק חיצוני המסייע בהכוונה לקריירה, שמוצע גם כן ללא עלות) את המתעניינים למקצועות שיש להם את הדרישה הגבוהה ביותר, עכשיו ובעתיד. על פי מומחי ג'ון ברייס, אלה מקצועות ההייטק שכדאי לכם ללמוד דווקא עכשיו: פיתוח תוכנה, UX, עיצוב גרפי, בדיקות תוכנה, ניהול רשתות תקשורת ,JAVA; עולם הדאטה – דאטה אנליסט ודאטה סיינס, BI (בינה עסקית), סייבר ואבטחת מידע.

אגב, למרות השמות ה"מפחידים" של המקצועות לא הכול קשה ומסובך כמו שאתם סבורים. שוחחנו עם כמה בוגרי ג'ון ברייס מהתחומים השונים, שסיפרו לנו כיצד הקורסים שלמדו עזרו להם להגיע לעבודה הנחשקת:

דוד מנטו, בן 23, עבד בעבודה זמנית לאחר השחרור מהצבא כדייל קרקע בנתב"ג. לדבריו, תמיד היה מכוון לתחום ההייטק. "למדתי מדעי המחשב בתיכון ורציתי כבר מאז להיות מפתח. חשבתי על JAVA ובדקתי איפה אני יכול ללמוד. חבר המליץ לי על ג'ון ברייס, ולאחר ששמעתי שהם גם מסייעים לסטודנטים שלהם להשתלב במקומות עבודה, שזה פלוס רציני, פניתי אליהם", הוא אומר. "הלימודים היו מאוד פרקטיים ומכוונים לקליטה מיידית בשוק העבודה. בסוף הקורס שלחו אותי לראיון במוסד פיננסי גדול וקיבלו אותי מיד כמפתח. זו הגשמת חלום. אני רוצה להדגיש בפני אחרים – כשיש הכוונה והנגשה של תחום הלימודים לשוק עצמו, של מה הכי רלוונטי בימים אלה, זה שיקול ענק בבחירה של איפה תלמדו".

גם תו הרצליך, בן 24, בחר בתחום הפיתוח (JAVA) לאחר הכוונה סופית בג'ון ברייס. הרצליך עבד כנציג מכירות בחברת רכבים, אך התעניין מאז ומתמיד בפיתוח משחקי מחשב. "יצא לי להתנסות בפיתוח משחקי מחשב, וזה בער בי", הוא מספר, "בג'ון ברייס המליצו לי על קורס JAVA ואחרי חודש של לימודים השתכנעתי שזה בדיוק מה שאני רוצה. לקראת סוף הלימודים סידרו לי ראיון עבודה בחברה פיננסית מובילה. חודש לאחר מכן התחלתי לעבוד כמפתח של תת שרת באפליקציית BIT. היום אני יותר ממרוצה. עד עכשיו אני לא מאמין שזה הלך כל כך חלק".

חברת ג'ון ברייס (צילום: דודי מוסקוביץ)
חברת ג'ון ברייס | צילום: דודי מוסקוביץ

בוגר נוסף של ג'ון ברייס, אשר הצליח להתברג לתחום ההייטק, הוא ולדימיר אנטוניוק (30). אנטוניוק עבד כאחראי מחסן ברשת אופנה גדולה. בעקבות פיטוריו מרשת האופנה, הופנה על ידי הביטוח הלאומי לקורס בחברת ג'ון ברייס בתחום התחזוקה והתמיכה במחשבים אישיים (MCSA). "כיום אני עובד כתומך טכני בחברת תקשורת מצליחה ומאוד מרוצה. כיוונו אותי לתחום שהוא תחום נהדר למתחילים בענף ההייטק. יש לו גם ביקוש בשוק ולכן ואני מקווה להתקדם גם לדברים נוספים, בהתאם למה שהחיים יכוונו אותי", מספר אנטוניוק.

רבים מחליטים לפנות לעולמות ההייטק, גם לאחר שביססו את עצמם בתחום מסוים. ולדי חצביץ (39) עבד במשך 10 שנים כאיש ביטחון במסוע המזוודות ברשות שדות התעופה. במהלך עבודתו עשה תואר ראשון בכלכלה ומנהל עסקים, אך התקשה למצוא עבודה בתחום. "מצאתי בסוף עבודה בחברת סטארט אפ כאנליסט. החשיפה לעולמות הנתונים גרמה לי לרצות להתפתח עוד יותר בנושא ואף לבחון כיוונים נוספים", הוא מספר, "התחלתי לקרוא באינטרנט על כל מיני תחומים, ומצאתי שג'ון ברייס מציעים את הדברים הרציניים ביותר. פניתי אליהם, והם כיוונו אותי ל-BI (בינה עסקית). לאחר הקורס, התקבלתי לעבוד בחברה מוכרת כמפתח BI, והתרגשתי מאוד. למרבה הצער, בעקבות המצב, הוציאו אותי לחל"ת. אך תהליך העבודה המחודש הלך טוב מאוד – ראיתי שמחפשים בבית החולים אסותא אשדוד מישהו בתחום והתקבלתי. אני יכול להגיד בלב שלם שאני מאוד מרוצה מהשינוי שעשיתי בחיים בעקבות ההסבה המקצועית. אגב, אני גם משמש כמתרגל בג'ון ברייס עד היום – סגירת מעגל מעניינת, לא?"

אין ספק כי הקורונה שינתה את כל מה שאנחנו מכירים עד היום. עם זאת, אי אפשר להתעלם מהעובדה שהיא פתחה שלל הזדמנויות עבורנו, בעולם המקצועי בכלל ובעולם ההייטק בפרט, שאולי לא היינו מגיעים אליהן לולא ההשלכות שלה. ולכן, נסו לנצל את התקופה הזו כדי לעשות חושבים עם עצמכם מה מעניין אתכם ולאן אתם באמת שואפים להגיע.

בג'ון ברייס ישמחו לייעץ ולכוון אתכם ללא עלות בדרך להצלחה בענף הנחשק בישראל. לחצו כאן לפרטים נוספים.