נראה כי כולם מתישהו חלמו להיות חלק מסטארט-אפ מצליח שביום מן הימים גם יעשה אקזיט של מיליונים. אלא שהרבה מהחולמים נעצרים בשלבים מוקדמים של התהליך - השלמת מבחני הבגרויות בדרך להתקבל ללימודים גבוהים. אבל מה אם נגיד לכם שהשד לא כזה נורא כמו שעושים ממנו?

אם גם אתם נמצאים בשלב הזה, חוששים לעשות את הצעד אל עבר השלמת הבגרויות ולכן לא מגשימים את החלום המקצועי שלכם, זו הכתבה בשבילכם. אריאל יצחק אלון, מנכ"ל "היי קיו" והסמנכ"ל הפדגוגי, הסביר לנו מהם המעצורים שיש לצעירים, ואיך אפשר להתגבר עליהם. האמת? הופתענו עד כמה עם הכלים הנכונים, הדרך להצלחה קצרה וקלה.

אז מה החסמים שעומדים בפנינו בדרך להצלחה ואיך פותרים אותם?

1. מחסום מנטלי: הרבה צעירים ששוקלים להשלים בגרויות כדי להתפתח ולהצליח בעתידם המקצועי, נעצרים עוד לפני ההרשמה. הסיבה לכך היא מחסום מנטלי שנובע מחוויות עבר שליליות, אפשר אפילו לומר טראומה. הם חושבים שאם בעבר הם לא היו טובים במתמטיקה או אנגלית או כל מקצוע אחר – אז מה יהיה שונה הפעם? החשש העיקרי הוא ליפול שוב.

מה הפתרון? צריך להבין שהפעם הלימודים יתקיימו אחרת. הלמידה ממוקדת יותר, תכליתית יותר ומכוונת להצלחה במקצוע הספציפי הזה. ב"היי קיו" גם ספרי הלימוד תכליתיים לבחינה, כך שקל יותר להיות ממוקדים ולהצליח. בנוסף לכך, חוויית השיעורים היא אחרת, והרבה יותר מהנה מזו שזכורה מהתיכון. כלי נוסף בדרך להצלחה הוא "תפירה אישית" של מסלול לימודים לכל תלמיד. ב"היי קיו" לכל אחד שמגיע מתאימים מסלול לפי הרמה האישית, קצב הלמידה והיעדים.

2. חוסר מוטיבציה לחזור אל שיטות הלימוד הישנות: ואם דיברנו על זיכרון שלילי מהתיכון, אז אותן סטיגמות שפיתחנו על שיטות ההוראה המיושנות והמורים הלא נכונים מרתיעה הרבה צעירים מ"לחזור אחורה" כדי להשלים בגרויות. המחשבה לשוב אל אותה כיתת תיכון עם מורה שלא מבין אותך, לא קשוב לצרכים שלך וחומר קשה להבנה, מרתיעה – ובצדק.

מה הפתרון? ב"היי קיו" המורים מנוסים, והם גם זמינים ונגישים לתלמידים בוואטסאפ ובטלפון. הם מכירים אותם היטב ואת הצרכים שלהם, ויודעים לספק מענה. המורים ב"היי קיו" נבחרו בפינצטה, עם ממוצע של כ-12 שנות הוראה וחדווה אמיתית למקצוע. מעבר לזה, הם נוכחים בישיבות פדגוגיות במשרד החינוך, ולכן מעודכנים על כל השינויים שצפויים בבחינות הבגרות.

3. הקושי להתמיד: אז עשינו את הצעד ונרשמנו. אבל לצערנו, האתגרים לא נגמרים שם. לאורך הלמידה, להרבה צעירים לא קל להתמיד במלאכת שיעורי הבית והמטלות, וגם זה מובן. בסופו של דבר, עם כל הרצון הטוב להצליח, המחשבה על לשבת ולהכין שיעורי בית מחזירה אותנו לתקופות פחות נעימות מהתיכון.

מה הפתרון? ידוע שמי שמתמיד מצליח יותר, ולכן ההתגברות על הקושי הכרחית. מה גם שהרבה תחומים דורשים "זמן עיכול" ואי אפשר ללמוד אותם ביום אחד לפני הבגרות, ולכן שיעורי הבית מסייעים בדרך להצלחה. ב"היי קיו" מגדילים ונותנים מענה לקושי בעזרת מערכות למידה חדשניות שמספקות חוויה נוחה יותר. המבחנים מתקיימים במערכת מקוונת ובסופם התלמיד רואה את הציון. הפידבק בזמן אמת עוזר להישאר מחויבים לתהליך, והרצון להבין איפה עומדים – מספק דרייב לעשייה. בנוסף לזה, שלושה שבועות לפני הבחינה מתקיים "מרתון" שמכין היטב את התלמידים למה שהולך להיות. מדובר בחזרות ובמבחנים ברמה של בחינת הבגרות האמיתית, עם בדיקה מלאה של המורה. המרתון מוריד לחץ וגם עוזר להיות בטוחים בחומר הנלמד, ומכאן הדרך להצלחה קצרה.

מתעניינים בכלים נוספים להשלמת הבגרות? היכנסו>