כולנו היינו רוצים לראות מספרים גבוהים בהרבה בתלוש המשכורת שלנו, אבל חלומות לחוד ומציאות לחוד. וכמו בכל דבר בחיים, כדי שנוכל לאמוד בצורה נכונה את מה שמגיע לנו, אנו צריכים לערוך השוואה ולהבין איפה אנחנו ביחס לשאר. האם השכר שאנו מקבלים הולם את הנתונים שלנו ביחס לשוק?

כשרוצים להתקבל למשרה במקום עבודה חדש, או כשחושבים שיש מקום לדרוש העלאה במשכורת במקום העבודה שלנו, מעבר לבדיקה ההשוואתית, כדאי להיות מעוגנים במספרים הקיימים במציאות, ולא להסתמך רק על תחושת הבטן.

במילים אחרות: רצוי להגיע למו"מ מוכנים מראש גם עם הציפיות האישיות - בהתאם לוותק, לניסיון שלכם וליכולות האישיות שלכם - אבל גם בהתאם לנתונים אובייקטיביים של השכר הריאלי בתחום. לא בכל תחום יש ביקוש גבוה מצד מעסיקים, ולכן במצב כזה אתם עלולים להיות בעמדת נחיתות. חשוב מאוד להתכונן ולהפגין ביטחון עצמי, תשובה מגומגמת יכולה לשחק לטובת המעסיק או מנהל משאבי האנוש שניצב מולכם, שיחשוב שיש לו כאן עסק עם מישהו שרוצה את העבודה בכל מחיר.

בואו למו"מ כשאתם יודעים מה היא המשכורת הריאלית איתה אתם מוכנים "לחיות", שאותה רוב הסיכויים שגם תקבלו; אתם צריכים לדעת את רמת המשכורות המקובלות בתחום בכלל ובתפקיד הספציפי, את מצב החברה, את מצב השוק בגיוס עובדים בתחום וכמובן - הציפיות האישיות שלכם. זכרו - אם תתפשרו על שכר נמוך מזה שחשבתם עליו, זה יהווה טריגר לתסכול מתמשך בכל תקופת העבודה בחברה ויציב אתכם בפוזיציה מתמדת של מחשבות על עזיבה.  

נקודה חשובה נוספת, שאנו נוטים לפעמים להתבלבל בה, היא שהשכר עליו מדברים במו"מ הוא ברוטו - הנטו נמוך בעשרות אחוזים. עם זאת, יש הטבות נוספות שמקום העבודה יכול להציע לכם, שפעמים רבות שוות לא מעט כסף. לכן, בבואכם לדון בשכר, הקפידו לשאול גם על התנאים הנוספים ואל תהססו להשתמש גם בהם ככלי מיקוח.

הכינו שיעורי בית באמצעות טבלאות השכר 

אחד העזרים החשובים ביותר בשיעורי הבית לקראת מו"מ על שכר, אם לא החשוב בהם, הוא טבלאות שכר מעודכנות בהתאם לתחום ולמקצוע. אלו מאפשרות לכם להיעזר בנתונים עדכניים בשביל להתכונן לראיון עבודה, כדי לבקש העלאה במשכורת או אפילו רק על מנת להעריך את מצב השוק בתחום מסוים. טבלאות שכר הן כלי שימושי שיעזור לכם להעריך את מצבכם ביחס לכלל המשק.  

מבדיקה שביצענו, מצאנו בעיקר טבלאות שכר בתחומי ההייטק של קבוצות בתחום או אתרי משרות בעולם התוכן הספציפי; יש מספר מצומצם של אתרים שמפרסמים טבלאות שכר רחבות שמקיפות את כל המקצועות במשק (ככל האפשר), מצאנו שבפורטל "דרושים" יש טבלאות שכר שאף מציעות משרות בתחום. בפורטל מציינים שהנתונים שלהם מבוססים על השמות בפועל לפי אתר theworker ועל חברות השמה מובילות - כדי לייצר תמונה רחבה ואותנטית. הטבלאות מתעדכנות מדי תקופה והנתונים בהן מובאים עם פירוט של מקצועות רבים בכל התחומים, עם חלוקה לפי רמת ותק במקצוע וכן מידע נפרד אודות השכר המקובל בקרב סטודנטים בתחום.

היתרון של טבלאות השכר בפורטל "דרושים" הוא האפשרות להקליק על המקצוע המבוקש ולהגיע ממנו לרשימת מודעות דרושים מעודכנות בתחום. כלומר – יש לכם תחום בו אתם מתעניינים ורמת השכר נראית לכם? תוכלו באופן מידי גם להתעדכן במשרות פנויות בתחום.

כך למשל, אם אתם עוסקים בתחום השיווק והמכירות, תוכלו לקבל את כל מגוון המקצועות בתחום ואת השכר המקובל בכל מקצוע, בהתאם לוותק ולניסיון. רציתם לדעת על השכר המקובל בשוק במקצוע מנהל תיקי לקוחות? תוכלו לראות את רמת השכר בוותק של 1עד 3 שנים (בין 8 ל-10אלף ₪), 3 עד 5 שנים (בין 10 ל-14 אלף ₪); מעל 5 שנים (בין 13 ל-18 אלף ₪) ומנהל מחלקת תיקי לקוחות יכול לקבל שכר של בין 18 ל-20 אלף ₪. שימו לב - המספרים אינם מוחלטים, הם מציגים מנעד בין לבין, ולכן חשבו מה ריאלי עבורכם.

כאשר אתם מגיעים למו"מ מומלץ להציג מסמך - גם במחשב או בסמארטפון זה מקובל - ולומר למראיין כי לפי מחקרים של חברות השמה, זה השכר המקובל בשוק בהתאם לוותק שלכם. זו נקודת פתיחה מעולה. אל תפחדו שזה יציג אתכם באור שלילי, להיפך כך אתם מעבירים שלושה מסרים חשובים:

א. זה מעיד עליכם כאנשים רציניים שעורכים תחקיר מקדים ויודעים להיערך מראש לכל תרחיש.
ב. "לא תוכלו לעבוד עליי" –כאשר אתם מציגים בקיאות במצב בשוק, מי שעומד מולכם מגיב אחרת למו"מ ומבין שיש לו עסק עם אדם שיודע את הנתונים.
ג. זה מאפשר לכם להציב מספר "מינימום" ריאלי, שממנו אתם לא מתקפלים.

כאן תוכלו לבדוק את טבלאות השכר>>

מחפשים עבודה? אספנו לכם את המשרות הפופולריות של "פורטל דרושים" במקום אחד>>