ברלין (צילום: Sean Gallup, GettyImages IL)
גם גרמנים יוכלו לעבוד בארץ | צילום: Sean Gallup, GettyImages IL

ישראלים יוכלו לעבוד בגרמניה למשך חצי שנה, גם אם הגיעו למדינה זו כתיירים - כך קובע הסכם שנחתם בין ממשלת ישראל לבין ממשלת גרמניה לקראת הגעתה היום (ב') של קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, לביקור בישראל בראש משלחת הכוללת כמעט את כל שרי ממשלתה.

ההסכם הופך לרשמי מצב הקיים כיום בפועל, לפיו תייר ישראלי המבקר בגרמניה יכול להישאר בה אוטומטית כדי לעבוד. לפי הערכות, אלפי ישראלים עובדים כיום בגרמניה,רובם בברלין. הם עוסקים במגוון מלאכות, החל ממלצרות ובעלות על מסעדות, דרך סוכני נסיעות ועד לעיסוק במקצועות חופשיים כגון מעצבים ומהנדסים.

ההסכם יאפשר גם לגרמנים המבקרים בישראל לעבוד בה. מדובר בעיקר במתנדבים המגיעים לארץ כדי להכיר אותה מקרוב, שיוכלו כעת גם להיקלט בעבודה למשך חצי שנה.

הסכם נוסף שנחתם בין שתי הממשלות קשור להנפקת ויזות וכל מסמך אחר. הוא קובע כי ישראלים השוהים במדינה שאין בה נציגות דיפלומטית ישראלית או שאין לה יחסים דיפלומטיים עם ישראל, יוכל לפנות לנציגות הדיפלומטית של גרמניה באותה מדינה כדי לקבל ממנה שירותים קונסולריים. מדובר בעיקר באנשי עסקים ישראלים הפועלים במדינות כמו אינדונזיה, מלזיה (שם גברה באחרונה הפעילות העסקית של ישראלים) וכן קטר ואיחוד האמירויות הערביות, להן אין קשרים דיפלומטיים עם ישראל אך אנשי עסקים ישראלים פוקדים אותן.

הכתבה פורסמה באתר TheMarker

לכתבות נוספות:

"בברלין אין זהב על הרצפה, אבל מי שעובד או לומד - המדינה דואגת לו"

העיר שמייצרת סטארט־אפ חדש בכל 20 שעות