בחורה בלבן שוכבת על המיטה ומחייכת (צילום: David Locke, Istock)
איך יודעים אם זה חלום או פנטזיה? | צילום: David Locke, Istock

לכל אחד מאיתנו יש חלומות. לא, אנחנו לא מדברים על אלה שקורים תוך כדי שינה. היום נעסוק במשאלות לב, יעדים ומטרות שאנחנו מתאמצים להשיג, מתאכזבים כשאנחנו נכשלים ומאושרים עד הגג כשאנחנו מגשימים.

הבעיה, לפי המאמנת העסקית והאישית דיתי קליין ליאור, היא ש"אחד הדברים המשמעותיים שלא מלמדים אותנו הוא איך להשיג מטרות ולהגשים חלומות. התפיסה האימונית, שבאה מהעולם של ניהול, נותנת לאנשים את הכלים ואת צורת החשיבה להפוך חלום למציאות. אנחנו לוקחים שיטה שבאה מעולם ניהול העסקים, ומתאימים אותה לחזון, לחלום או למטרות בעולם האישי".

אז איך עושים את זה?

הפרידו בין חלום לבין פנטזיה
פנטזיה היא לא דבר שבהכרח אתם רוצים לממש, אבל חלום זו מטרה שניתן לממש אותה, שאתם רוצים להשיג אותה, שחשוב לכם להשיג אותה, ושאתם מוכנים להתאמץ בדרך אליה.

הפרידו בין התוצאה לבין הדרך
איך יודעים אם זה חלום או פנטזיה? הרבה פעמים אנשים מרגישים את זה מהבטן. אם התשובה לא ברורה, צריך להבחין בין התוצאה לבין הדרך. אפשר לחשוב על חלומות או מטרות במובנים של "איך אני אגיע לשם", "מה הסיכוי שלי להצליח". אבל כדי להכניס בהירות צריך להתבונן בתוצאה עצמה - מה אנחנו רוצים שיקרה בסוף התהליך. שאלו את עצמכם "מה החלום שלי" או "איפה אני רוצה להיות בעתיד", ונסו לפרט את התשובה במונחים של תוצאות קונקרטיות, כאילו קפצתם עשור קדימה ואתם מתארים את ההווה שלכם, את מה שהשגתם בשיא ההצלחה.

בדקו מה אתם מרוויחים
אחרי שפירטתם את החלום במונחים של תוצאות קונקרטיות, אתם יכולים לשאול "אם זו המציאות שאליה אני שואף, מה יצא לי מזה?". בדקו אילו דברים עולים, אילו צרכים החלום הזה נועד לממש. אם אני חי את החלום, זה נותן לי בטחון? שייכות? אפשרות להטביע חותם? סטטוס?

בדקו אם זו מטרה ראויה
בשלב הבא צריך להסתכל על התשובות ולשאול "האם אלה הדברים שאני באמת צריך? האם אני באמת צריך סטטוס? האם אני באמת צריך עצמאות?". אם התשובה שלילית, מדובר בפנטזיה. אם התשובה חיובית, זה אומר שהמטרה או החלום הם בהחלט דבר שכדאי להתאמץ כדי להשיג אותו.

בדקו איך מגיעים למטרה
אתם יודעים איפה אתם נמצאים היום, הבנתם איפה אתם רוצים להיות בעתיד, ועכשיו אפשר להתחיל לחשוב איך לסגור את הפער. קודם כל, עליכם להבין מה יש ברשותכם שיכול לעזור לכם להתקרב למטרה, מה חסר לכם, מה יכול לקדם אתכם, מה יכול לעכב אתכם, איזה מחירים אתם צריכים לשלם בדרך והאם אתם מוכנים לשלם אותם. לדוגמא, יש אנשים שהחלום יצריך מהם ללמוד שבע שנים רפואה והם לא מוכנים לשלם את המחיר, ויש כאלה שכן.

אל תמהרו לשתף
כשאתם עושים את הבירור לגבי החלום, התוצאה והדרך, בשלב הראשון אל תשתפו את הסביבה הקרובה. חשוב שתראו קודם את נקודת המבט האישית על הדברים, לפני שהיא מתחילה להתערבב עם זו של אחרים, שלא תמיד יכולים לראות דברים מהעיניים שלכם.

הסתכלו שנה קדימה
השאלה המהותית בשלב זה היא איזה יעד ביניים יקרב אתכם בצורה משמעותית לעתיד המיוחל. מדובר ביעד שאפשר לממש בטווח זמן של שנה, ולא של עשר שנים.

בנו תכנית פעולה
השלב הבא הוא לתכנן את הפעולות כדי להשיג את אותו יעד - אילו משימות נדרשות ומה לוח הזמנים של כל משימה. מהמשימות האלה תבנו תוכנית פעולה כוללת: מה לעשות בכל יום, בכל שבוע או בכל חודש כדי להגיע ליעד בפרק הזמן שהוגדר.

הגעתם אל היעד?
עכשיו תכננו את היעד הבא, שיביא אתכם בהדרגה להגשמה המלאה של החלום.

>> עוד קואוצ'ינג: האמונות שהורסות לנו את הזוגיות