אין תמונה
יחפה? גם אנחנו. נינט

איפה הרגליים שלכם עכשיו? כלומר, ממש עכשיו? האם הן חנוטות בזוג גרביים? איזה נעליים אתם נועלים? מה מצב כפות הרגליים שלכם כרגע, נחות בבטחה על הרצפה או מוצלבות זו בזו?

בציוויליזציות קדומות כמו מצרים הפרעונית וסין העתיקה היטיבו להכיר בערכן של כפות הרגליים. המצרים פיתחו את הרפלקסולוגיה, שיטה שמאבחנת ומטפלת בבעיות בריאות שונות דרך התבוננות בכף הרגל כמפה של הגוף כולו; הסינים זיהו נקודות דיקור רבות בכפות הרגליים שערכן התרפויטי רב. בכלל, כל מי שקיבל פעם פוט-מסאז' יכול להעיד על ההשפעה הכללית המיידית ומכאן להבין איזה מנגנון חשוב שוכן בכפות הרגליים שלנו.

אז למה אצלנו הן נוטות להיות קפואות, מוזנחות, אסתטיות באופן מלאכותי או נטושות לחלוטין? הרי כפות הרגליים לא נועדו לישיבה ממושכת, ובוודאי שלא לעמידה ממושכת. כפות הרגליים נועדו להליכה. הרשו לי להזכיר לכם שאנחנו סוג של בעל חיים, ואם באמת היה לנו צורך מקורי בנעליים - היינו מן הסתם נולדים אתן (העור של כפות הרגליים מסוגל לשמש כסוליה). במקום זה, אנחנו נוטים לחנוק את כפות הרגליים שלנו בנעליים אטומות וסוליות גומי. יתכן שהמעמד דורש, העבודה מחייבת וצו האופנה מחזיק אתכם קצר, אבל זיכרו שלכפות הרגליים שלכם מגיע לנשום אויר מדי פעם, שהן נוצרו כדי ללכת הרבה, ורצוי כשהן עירומות. 

אז פשוט שחררו אותן לחופשי, מתי שרק אפשר. בין אם זה מדי ערב, כל סופשבוע ואולי אפילו באמצע היום, במשרד, מתחת לשולחן כשאף אחד לא רואה. גם עיסוי כפות הרגליים - באופן עצמי, כמשחק בין בני זוג או אצל מטפל מקצועי - יכול לתרום משמעותית לזרימת הדם. ותודו שזה גם די נעים וסקסי.

אורי אלישר הוא מטפל ומורה לרפואה סינית ושיאצו, המנהל המקצועי שלמרכז נועה לרפואה משלימה