החיים שלנו לא מתוקתקים כמו טיול מאורגן. דברים לא צפויים מתעוררים תמיד וחלק מהציפיות שלנו לא מתגשמות. אלה מצבים מדכאים ומתסכלים, ולפעמים אנחנו מגיבים קשה יותר מהרגיל. זה מה שקורה כאשר מפטרים אותנו.

בשלב הראשון נמצא מפלט בקיטורים, האשמות, הדחקה, חיפוש הסברים הגיוניים למצב ושאר מנגנוני הגנה. מכאן ועד לפגיעה בדימוי העצמי שלנו ולמבול שאלות מטרידות כמו "מה זה אומר עלי?" ו"איך אמצא מקום עבודה שיסכים לקבל אותי?", הדרך כבר ממש קצרה. חשוב לשים לב שתהיות כגון אלו לא מקדמות אותנו לשום מקום. במקום זה, כדאי שנתמקד בשתי הפעולות הבאות:

1. תתבאסו, זה טבעי. אבל אל תרשו לתחושות הקשות להימשך לאורך חודשים. הציבו לאבל שלכם נקודת סיום ברורה: שבוע, שבועיים, חודש, שבסופה תיקחו אחריות ותתחילו לקדם את עצמכם מבחינה מעשית.

2. שבו עם עצמכם ותכתבו: מה אהבתם בעבודה הקודמת ומה לא אהבתם, מה רציתם לעשות בה ומה נאלצתם לעשות, מה לא תהיו מוכנים לעשות יותר ומהן הפעולות שתשאפו למלא בהן את ימיכם.

גבר הולך לאיבוד (צילום: getty images)
כל עכבה לטובה. קלישאה, אבל נכונה | צילום: getty images

בפועל, ולזה באמת שלא חסרות הוכחות, פיטורים בדרך כלל מתבררים כהזדמנות להחליף עבודה שבה לא הצלחתם לבוא לידי ביטוי או מקצוע שלא תאם את כישוריכם האמיתיים. רשימות כאלה יעזרו לכם להתכוונן לעבודה הבאה, שככל הנראה תתאים יותר לאופי ולהעדפות שלכם.

לא מזמן יצא לי לצפות בכתבה חדשותית על אנשים שהחליפו קריירה. אחת הנשים, שפוטרה מחברת היי-טק במסגרת קיצוצי כוח אדם, סיפרה שהיא אהבה את האתגרים ואת הקצב האינטנסיבי בהיי-טק ולכן השקיעה בעבודה את מרבית שעות היממה. רק כשפוטרה, עלתה בה המחשבה שאולי יש דרכים נוספות להגשים את עצמה. היא חיפשה תחום חדש שמושך אותה והיום היא קונדיטורית עצמאית ומרוצה.

הנקודה החשובה ביותר שעלתה בסיפור היתה הרגע הזה, רגע של התבוננות פנימה, שבו היא שמה לב לכך שהדרך, היומיום, הפכו למטרה. זה היה הרגע שאפשר לה לעשות את הטוויסט, לקחת צעד אחורה ולשאול: "למה אני עושה את מה שאני עושה?". ובאותו הרגע הדרך (שכירה בהיי טק) הפכה לעוד אחת מבין הרבה דרכים אפשריות, והמטרה האמיתית (הגשמה מקצועית) חזרה למקומה הטבעי במרכז הבמה.

קחו את ההזדמנות הזאת שניתנה לכם עכשיו, גם אם בעל כורחכם, לקחת צעד אחורה ולשאול - מה אתם באמת רוצים לעשות? למה אתם רוצה לעשות את זה? בסופו של דבר, אלו החיים שלכם, ולמרות שאירועים לא צפויים קורים כל הזמן, מה שחשוב הוא היכולת שלכם להגיב להם. לזה קוראים אחריות.

לאימון הקודם: אתה עובד על פול גז בניוטרל?
לכל האימונים בסדנה קואצ'ינג משרדי