שיעור יוגה מסתיים תמיד ב'שאוואסאנה', שבה שוכב המתרגל על הגב בעיניים עצומות ומודרך על ידי המורה כיצד להרגיע את הגוף, את הנשימה ואת התודעה. הסיום הנינוח והמנתק מביא את התלמיד לתחושה של רוגע, גם אם התרגול היה בעוצמה גבוהה.

למה זה טוב: 

הרפייה בסיומו של תרגול יוגה מאפשרת לגוף לנוח ולהתאזן. מעבר לכך, ההרפיה גם מעצימה את האפקט של תרגילי היוגה שבוצעו. התנוחה מרגיעה את כל מערכות הגוף ואת הנפש ומעלה את רמת המודעות והרגישות לאיברי הגוף השונים ולמצבים מנטליים העולים בתודעה.

התנוחה מלמדת שחרור והתבוננות ומהווה שלב ראשון בתרגול מדיטציה. ניתן לתרגל אותה גם בהזדמנויות אחרות, כתרגול בפני עצמו.

מעבר לזה, כשאנחנו נמצאים במצב הרפיה אחרי אימון יוגה, או באימון יוגה עדין, גופנו מבין שזהו זמן טוב לשחרר תאי שומן מיותרים. מאחר ובשיעור יוגה יש תשומת רבה לנשימה עמוקה - יותר חמצן מגיע לתאים. תהליך חילוף החומרים המטבוליזם, שהוא תהליך עתיר חמצן, מתבצע ביעילות רבה יותר.

צעד צעד:

1. שכבו על הגב עם כרית מתחת לראש. שימו לב שהסנטר והמצח באותו הגובה והידיים פרושות לצידי הגוף. פשטו את הזרועות לצדדים כשכפות הידיים פונות כלפי מעלה ותנו לרגליים ולכפות הרגליים להישמט בטבעיות כלפי חוץ. עצמו את העיניים והרפו את הגוף.

2. קחו שאיפה עמוקה ונשפו נשיפה ארוכה, עמוקה ומשחררת, כמו אנחה (הבחינו כיצד הגוף והמוח משתחררים ונרפים בעזרת הנשיפה). בצעו שלב זה שלוש פעמים.

3. גלגלו את השכמות לכיוון הגב התחתון ופרשו את בית החזה האחורי על הקרקע.

4. הרחיקו את הרגליים כמטר אחת מהשנייה ומתחו את הרגליים רחוק מהאגן.

5. חזרו לנשימות טבעיות ורכות ,שחררו והרפו את הפנים. אפשר להיעזר בנשיפה על מנת להרפות נקודות מתח בפנים, אבל חזרו תמיד לנשימה הרכה והטבעית.

6. הרגיעו את הגוף אל הקרקע תוך כדי נשימות עמוקות, כאילו אתם שוכבים על שפת הים ונותנים לגוף לשקוע לתוך החול הרך. מקדו את תשומת הלב בנשימה הטבעית המתרחשת ללא הרף בגוף ובבטן התחתונה, והבחינו בתנועתה בזמן הנשימה - בטן עולה בשאיפה, בטן שוקעת בנשיפה.

7. נוחו כמה דקות בתנוחה זו.

קבלו את התנוחה שתכניס אתכם לאיזון ותשמור לכם על שיווי המשקל

והנה כל מה שרציתם לדעת על שאמניזם - הטיפול המסתורי והעתיק שיחבר אתכם לאמא אדמה