אין תמונה
בקרוב בפריים טיים: מועצה חורגת

להיות נבחר ציבור, אין ספק, זה עסק מאוד מלחיץ. התעסקות יומיומית בלתי פוסקת בחוקים, תקנות, פרוייקטים יזומים, תקלות מטרידות, רווחת התושבים ושאר טענות ומענות זה לא פיקניק ולא נעליים, לא משנה כמה משלמים לך בסופו של יום. איך אפשר להתמודד עם כל זה? לא לבד, מסתבר. ראשי רשויות ובכירים נוספים במועצות מקומיות צפויים בקרוב לזכות, עם כניסתם לתפקידם החדש, בקאוצ'ר אישי וצמוד, שיתלווה אליהם בפעילותם השוטפת - כך החליט שר הפנים, מאיר שיטרית.


לדברי אילן מרסיאנו, יועץ התקשורת של השר שטרית, שיעורי הקואוצ'ינג נועדו לאפשר לבעלי התפקידים לשכלל את סגנונם המנהיגותי והניהולי וליישם כלים ניהוליים חדשים, תוך היכרות טובה יותר עם הסביבה הארגונית בה הם עתידים לפעול. "שר הפנים זיהה יותר מדי בעיות שקשורות לכך שחברי מועצה חדשים לא מבינים את סביבת העבודה שלהם ולא מתמודדים איתה נכון, וזה פוגע בתושבים", אומר מרסיאנו.


ולכן - לכל בכיר ברשות המקומית יוצמד מלווה אישי שיתלווה אליו במסגרת מילוי תפקידו לאורך תקופה מסוימת. הוא יסייע לנבחר להיכנס לתפקיד, לפתח יכולת מנהיגות ויכולת הבנה של סביבת העבודה שלו". עוד לפני התחלת האימון האישי ייאלצו בעלי התפקידים לעבור שלושה ימים של הכשרה אינטנסיבית, בכנס מיוחד שארגן להם השר. בכנס הם צפויים ללמוד דרכים נכונות לניהול כספי, תקציב ומימון, נהלי תכנון ובנייה, דרכי עבודה מול משרד הפנים וגם ניהול רשות בתנאי משבר.


יוזמת הקואוצ'ינג לראשי הרשויות מתבססת על מודל דומה שמיושם בהצלחה רבה בארה"ב ובאירופה, כשהמאמנים המיועדים הם בעצם יועצים ארגוניים או קואוצ'רים מיומנים בשוק. איך מגיבים ברשויות המקומיות ליוזמה הטרנדית החדשה? מרסיאנו טוען שנרשמת דווקא התלהבות מרעיון המלווה הצמוד. "זה לא נתפס כמשהו מעיק", הוא אומר. "להפך. היו לנו פניות רבות מיישובים בדואיים, דרוזים וגם מהערים הגדולות. רבים מכירים את השיטה ויודעים שהיא מוצלחת".