בחצרות האדמו״רים ובהיכלי הישיבות נערכים לקראת תפילות ראש השנה בצל ההתמודדות עם נגיף הקורונה. כמו בקרב כלל אזרחי ישראל גם במגזר החרדי שורר בלבול ואי הבנה כלפי ההוראות וההנחיות שאינן ברורות דיין, ובכלל מתווה בתי הכנסת הינו סוגיה סבוכה בפני עצמה שהגבאים מתקשים להבין אותה לעומק ולהתנהל על פיה. 

בפועל רבים יתפללו בביתם או במנייני חצרות ומרפסות, אך עדיין לא מעט ינסו כבכל שנה לנסוע לתפילה בצילו של המנהיג הרוחני על אף כל הקושי הרב שבדבר. חלק מהאדמו״רים הודיעו לחסידיהם להישאר השנה בבית, וודאי לאלו המבוגרים והנמצאים בקבוצת סיכון, אולם אחרים יעשו הכל כדי לדבוק במנהג העתיק.

בחצר חסידות קרלין בנו קפסולות מיוחדות עבור אלפי המתפללים כך שיוכלו להגיע לבית הכנסת ללא כל חשש. בחסידות גור מסתמכים על מתווה התפילות שקובע את כמות הנכנסים לפי כמות הפתחים ולכן אלפים יוכלו להגיע שכן בית המדרש הענק מונה 22 כניסות. בנוסף סידרו העסקנים היכל שינה ענק עבור מאות תלמידי הישיבות שיגיעו אף הם לאחר ששהו שבועיים בבידוד בקפסולה יחד. 

חסידות גור בירושלים - היערכות לתפילות ראש השנה
חסידות גור בירושלים
חסידות גור בירושלים - היערכות לתפילות ראש השנה
חסידות גור בירושלים
חסידות גור בירושלים - היערכות לתפילות ראש השנה
חסידות גור בירושלים
חסידות הרב קנייבסקי בבני ברק - היערכות לתפילות ראש
חסידות הרב קנייבסקי בבני ברק

בחצרו של הרב חיים קנייבסקי בבני ברק נערכים לקראת ראש השנה כאשר לראשונה אחרי שבעה חודשים יקבל הרב אלפים לברכה בערב החג. לצורך כך הוקם בחצר הבית מבנה גדול מברזל עם מדרגות חירום לצד מרפסת עליה יותקן שרוול מיוחד ובו יצעדו המוני המתברכים במהלך החג כשהרב הישיש ישהה במרפסת ביתו מאחורי מחיצה שקופה.

מטבע הדברים, צפויות לא מעט הפרות ונראה כי כמעט יהיה בלתי אפשרי לשמור על הכללים עם כמות מתפללים כה גדולה. "אנחנו מנסים להיצמד לכללים הכי שאפשר במידת הניתן אבל צריך להבין את המוגבלויות", אומר גורם באחת החצרות, "מדובר בהערכות מורכבת הרבה יותר. החסידים לא מוותרים על ההשתתפות בתפילה במחיצת רבם, זו חוויה רוחנית מיוחדת במינה ואף אחד לא רוצה לפספס".