פרשת "בראשית": העולם נברא וגם האדם
מתחילים מבראשית. פרשה חדשה, בשנה חדשה, ובתקווה לעוד בשורות טובות. התורה מתחילה מהתחלה, העולם נברא וגם האדם, ואתם מוזמנים להצטרף לשיעור השבועי ולהתחיל מחדש
סיון רהב-מאיר
makoפורסם:
- אז איך עברו עליכם החגים? תנסו לשחזר את המסע היהודי שעברנו, מחודש אלול, דרך ראש השנה, יום כיפור, סוכות ושמחת תורה, יחד עם שחרור החטופים כמובן. מה היה הכי מרגש עבורכם? מה תיקחו איתכם הלאה, לשנה החדשה?
- והשבוע - אחרי החגים - אנחנו מתחילים מההתחלה, מפרשת בראשית. מעגל הלימוד הבסיסי ביותר ביהדות מתחיל שוב. זו שבת חגיגית, שקוראים לה "שבת בראשית", ואתם מוזמנים להצטרף ולהתחיל לקרוא באופן קבוע את הפרשה. קוראים אותה בכל שבת בבוקר בבתי הכנסת, וגם לומדים אותה בכל רחבי העולם.
- גם אם כולנו יודעים בעל פה את ההתחלה של התורה, אנחנו מכריזים שוב וקוראים את המילים העתיקות והקדושות: בראשית ברא אלוקים את השמיים ואת הארץ... זוהי תזכורת חשובה: העולם הזה נברא על ידי אלוקים, יש לעולם תכלית, הכאוס לא שולט בו, והאור ינצח לבסוף את החושך. הפרשה מתארת את הגירוש מגן עדן, את הרצח הראשון, וההמשך יבוא בשבוע הבא, בפרשת נח עם סיפור המבול.
- אחד הדברים החשובים בפרשה הוא בריאת האדם, זכר ונקבה. הם נבראים "בצלם אלוקים", והם שונים מכל החיות, הצמחים והכוכבים. זו זכות גדולה וגם אחריות גדולה, להיברא בצלם אלוקים, וזה מאפיין כל אחד ואחת מאיתנו.
- בפרשה מופיעה מצווה אחת בלבד: "פרו ורבו". זו מצווה להביא לעולם ילדים ולהמשיך את האנושות.
שבת שלום.
מצאתם טעות לשון?