כולנו רוצים לדעת איך ליצור זוגיות מוצלחת - כזו שנהנה ממנה גם לאחר שנים, זוגיות שיהיה בה מין טוב, התרגשות ומסע משותף גם אחרי שההתאהבות דועכת. אבל אין ספק שמדובר באתגר שמעטים יודעים איך להתמודד איתו, חלום שמעטים מצליחים להגשים.

זוג מאוהב בים (צילום: Jacob Wackerhausen, Istock)
איך יוצרים זוגיות מתחדשת לאורך שנים? | צילום: Jacob Wackerhausen, Istock

אוהד אזרחי ובת זוגו דון (Dawn) הפכו את המחקר הפרטי שלהם בנושא לבית ספר של ממש. לפני מספר שנים הם הקימו ביישוב בית אורן את "הגן, בית ספר לאהבה וקבלה". "זה מקום בו אנחנו חוקרים את תורת הזיווג הקדוש של הקבלה, מה היא אומרת על חיי האהבה של אנשים בשר ודם, ואיך זה יכול לעזור לנו".

בקבלה הקלאסית, מסביר אוהד, מתייחסים בדרך כלל לעולמות העליונים, אלה שאנו לא ממש פוגשים בחיי היומיום. הם, לעומת זאת, בוחרים להתייחס לחיים הממשיים ולאופן בו אפשר ליישם עקרונות של זוגיות אלוהית בחיים אנושיים. לצד הקבלה - ובעיקר תורות קבליות חסידיות דוגמת זו של הבעל שם טוב - הם שואבים השראה וידע מהטנטרה, הבודהיזם ותורות שמאניות נוספות.

מתוך המחקר והמסע המשותף הגדירו השניים ארבעה תחומים בהם צריך להתמקד כדי ליצור מערכת יחסים אינטימית, מאריכת ימים, שמחה, מלאת חיים ומתחדשת. התחומים בנויים על בסיס מבנה העולמות של הקבלה.

ארבעת הכללים

כאשר אנו מדברים על אהבה, מיניות וזוגיות, רובנו מתמודדים על מה שאוהד מגדיר כ"פלונטר" - תערובת של פחדים, תקוות, אכזבות, פצעים ועונג. "מה שאין בפלונטר זו בהירות". הכללים עוזרים לנו להביא בהירות למציאות הזוגית המורכבת, ולחולל בה את השינויים הדרושים. בסופו של דבר, מוסיפה דון, הלימוד מתרכז באופן בו אפשר לחיות עם לב פתוח, דבר שיועיל לא רק לזוגיות, אלא בכל תחומי החיים שלנו. אז הנה זה בא:

תקשורת טובה ומקרבת
"אנשים מתקשרים מאוד קשה אחד עם השני, משתמשים בשפה לא מזמינה, לפעמים פוגענית, מאשימה. גם ההקשבה שלנו מאוד לוקה בחסר, אנו נוטים להתפרץ באמצע. צריך ללמוד להקשיב למה שבן הזוג אומר, להרגיש מעבר למילים. לא להצטדק, לא להתנצל". לצורך כך הם משתמשים בשיטות המלמדות הקשבה עמוקה יותר, כגון שיטת אימאגו או שיטת קאונסיל. "המון צרכים נענים והמון אינטימיות נפלאה נוצרת כשבני זוג יכולים לדבר על אהבה, רגשות ומיניות, תשוקה וגעגועים".

קיטוב בריא מחולל תשוקה
תשוקה היא אנרגיה הזורמת בין שני קטבים, מסביר אוהד, כמו חשמל. "תשוקה מינית זורמת בין אנרגיה נקבית לזכרית, ואין לזה קשר הכרחי לגבר ואישה, זה נכון גם לזוג הומואים או לסביות. כששתי האנרגיות נמצאות יש תשוקה מינית, וזה לא קשור לאהבה", הוא אומר במפתיע. "אתה הולך ברחוב ואתה נדלק, יש תשוקה למישהי שעוברת. אתה לא יודע מי היא ולא אוהב אותה, ואולי אפילו לא מעוניין לדעת עליה כלום, אבל אם היא מבטאת אנרגיה הפוכה לשלך, באופן בו היא הולכת או אומרת שלום, זה קורה. זה קורה לכולנו כל הזמן, אבל בזוגיות אנחנו לעיתים מאבדים את הקיטוב ואת התשוקה". לכן הלימוד צריך להתמקד בשמירה על הקיטוב כדי לטפח את התשוקה בתוך זוגיות.

זוג בים - מקומות לדייטים (צילום: istockphoto)
תשוקה היא אנרגיה הזורמת כמו חשמל | צילום: istockphoto
גיוון, יצירתיות ומשחקיות
לא, לא מדובר בחזרה לגן הילדים, אם כי נראה שזה רק יכול להועיל. הכוונה, מסביר אוהד, היא "לא להיתקע בתבנית אחת, בשיטה אחת, אלא ללמוד תמיד, לחדש ולהתחדש". הוא מתכוון לחקירה משותפת של אהבה ומיניות, "חשיפה למרחבים חדשים, ספונטניות ויצירתיות. הנפש שלנו זקוקה להתחדשות, זה הכרחי כדי לקיים מערכת יחסים לאורך זמן. ככל שהקשר עמוק וחברי יותר, תומך יותר, ככה יש בנו כזוג את היכולת לחקור מרחבים חדשים, שמעניינים את שנינו או רק אחד מאיתנו, עם הרבה פאן". אוהד לא מתכוון רק לחקירה של פנטזיות מיניות, אלא גם "איך אפשר לתמוך אחד בשני כדי להעשיר ולגדול, להעניק בטחון לעודד מחדש את היצירתיות".

הקדשה והתקדשות
כאן הכוונה היא ל"הרחבת המיניות על ידי מדיטציה, תפילה וטקסים משותפים, פעילויות המביאות להתרוממות הרוח". לא ברור? הוא מסביר: "בהתחלה בן או בת הזוג נראה מלאך, האדם הכי מדהים בעולם. אחר כך מגלים שהוא כן מהעולם הזה. זה כמובן נכון, אבל כל אחד נוצר בצלם האלוהים, ועם הזמן אנו מאבדים את העיניים המאפשרות לראות את זה". המטרה אם כך היא להחזיר לאדם את העיניים הרוחניות, "התחושה המאפשרת לראות את בן או בת הזוג לא רק כבשר ודם, ישות פסיכולוגית מלאת תסביכים חביבים יותר או פחות שעושה איתי אהבה, אלא כהתגלמות אלוהים". כאן נכנסים לתמונה כלים דוגמת מדיטציות וטקסים שמטרתם לעורר את הראיה האבודה ולחדש את הקשר המסתורי.

ביום שישי ה-25.2 בגבעתיים מעבירים אוהד ודון סדנה שתאפשר העמקה בארבעת התחומים. להרשמה שלחו מייל עם פרטים ל-kabalove@gmail.com

>> קואוצ'ינג: על האמונות שהורסות לנו את הזוגיות
גרפולוגיה: איך אתם במיטה?