איתי בן חיים מסדר את המקום לקראת אירוע שתכף מתחיל. בצד, מונח הסקסופון שהפך לסימן ההיכר של האירוח של יינן היקב. היו בטוחים שסקסופון שמופיע במערכה הראשונה ינגן במערכה השלישית.
בן חיים הוא בנם של הבעלים של יקב בן חיים, רות ואלי, נצר לשישה דורות של יצרני יין. הוא מסדר את מה שייצור את האווירה באירוע טעימת היין ביקב, בין חביות האלון שהפכו לשולחנות, עם פקקי שעם ועיגולי זכוכית. שאר העובדים מגיעים אחריו ומצטרפים להכנות.
"יין הופך ארוחה לסעודה ומסיבה לנשף", פותח בן חיים. הוא שולף בקבוק של שרדונה, אנחנו לוגמים יחד את הטעימה הראשונה ונהנים מיין מיושן, עדין ומדויק. מרגישים את הניחוח המיוחד של החביות מעץ האלון שמייחדות את היקב המשפחתי. "אנחנו מתמחים בעולם ישן", הוא מדגיש. והטעם המיוחד של השרדונה הזה מוכיח שהם עושים את זה טוב, מהכרם, דרך החביות ועד הבקבוק.

יקב בן חיים (צילום: יקב בן חיים)
מרגישים את הניחוח המיוחד של החביות מעץ האלון שמייחדות את היקב המשפחתי | צילום: יקב בן חיים


מחוץ ליקב חונה הארלי דייוידסון צהוב איתו מגיע בן חיים ליקב מדי יום. בגיל 43, אחרי שלמד במכוני יין וערך השתלמויות בבורדו וביקבים מובילים בצרפת, בן חיים הוא יינן מוביל בנוף היקבים הישראלי. ג'ינג'י עם תשוקה בוערת לחיים הטובים שהפך ליינן הראשי לאחר שהיקב זכה בפרס הבינלאומי לקברנה סוביניון הטוב ביותר באירופה בשנת 2000.
הטלפון של בן חיים מצלצל. אורחים מתקשרים אליו כדי לבקש להוסיף עוד חברים לשולחנות המוזמנים מראש. הוא הלב, הראש והידיים העובדות של היקב הזה, והוא עובר במהירות מתובנות על יין לסידור שולחנות ודקדוק בפרטים של אירוע הטעימות.

בית הגידול

"אנחנו לא רק יקב, אנחנו בית גידול ליין", אומר בן חיים אחרי שסיים לסדר את ההזמנות. "יין נולד בתור תירוש ומת בתור חומץ, והתפקיד שלי כיינן הוא להגיש יין שכבר עבר את גיל ההתבגרות". מאחורי בן חיים תלויות תמונות של המשפחה מכינה חביות ברומניה ויין בישראל. היין הזה זורם לו בעורקים. הוא חלק מהמשפחה, וה־DNA הייחודי הזה מייצר יין ברמה בינלאומית לא רחוק מהכניסה לרמת השרון.
עברנו לקברנה סוביניון רזרב, שצבע את הכוס בשמנוניות מושלמת ומילא את הפה בטעם עשיר ופירותי. בן חיים מוציא את הסקסופון מהמנשא ומתחיל לנגן. הוא מתהלך בין החביות ובקבוקי היין, בין השולחנות ועיטורי הזכיות, וצלילי הסקסופון שלו מלטפים את החלל. "יין שמקבל אהבה, מחזיר אהבה", הוא מסביר בקריצה.

איתי בן חיים (צילום: יקב בן חיים)
"יין שמקבל אהבה, מחזיר אהבה", בן חיים | צילום: יקב בן חיים

היין שאנחנו שותים הוא בציר של שנת 2012. יין בן 6. בקבוק אחד מסדרה של 8500 בקבוקים, שקיבל הרבה תשומת לב, יישון ואהבה. זו המשמעות של יקב בוטיק, ומרגישים את זה בכל שלוק. בן חיים קורא ליין הזה "האציל מבורדו". "אני מאמין שהיין הזה מספר את הסיפור של היקב", אומר בן חיים. "הגליצרנים עשו אהבה עם התירוש, וזה מעניק את השמנוניות שצובעת את הכוס".
בחגים, בשבתות ובאירועים שבין לבין, יין מקבל משנה חשיבות. יין טוב הוא שילוב של אדמה ורוח, ואיתי בן חיים הוא יינן שיודע לאזן בין השניים. ובכלל, יש משהו ביין משפחתי, עם סגנון של עולם ישן וטעם שכולו חגיגת ניצחון.