על הקיר שליד דלת הכניסה ליקב בן חיים ברמת השרון, תלויים בגאון פרסים וציונים לשבח בהם זכה היקב לאורך השנים. בין המדליות והעיטורים ניצב מעל כולם פרס ״קברנה סוביניון הטוב ביותר באירופה לשנת 2000״. יקב בן חיים שם אותנו על המפה של טעמי היין האיכותיים ביותר באירופה - ושם עשו יין כבר לפני 8,000 שנים.
יקב בן חיים הוא יקב בוטיק משפחתי אמיתי, שמביא איתו ניסיון של שישה דורות בעשיית יין. היקב מתמחה בסגנון נוסטלגי של יין, עם יישון ארוך בחביות ובבקבוקים. היינות הצעירים ביותר של היקב הם משנת 2013, עשויים מבצירים שהספיקו להתבגר ולצבור עוד טעם על הדרך (או בחבית).
הקטע של הטרואר
הכרמים של יקב בן חיים נמצאים במרום הגליל, על הר מירון, בגובה 750 מטרים מעל פני הים. שם הם מגדלים זנים של קברנה סוביניון, פטיט סירה, קברנה פרנק ושרדונה. כיאה ליקב בוטיק, אנשי היקב מגדלים כמות קטנה יותר של גפנים (כ-400 שתילים לדונם), כך שכל שתיל מקבל ריכוז מינרלים גבוה יותר, שמעניק אותה יכולת ליישון ארוך.
יין טוב הוא שילוב של כל כך הרבה גורמים. התהליך דורש תשומת לב אינסופית לכל פרט, רכיבים איכותיים והמון ידע וניסיון. אבל יותר מהכל, הוא דורש המון רגש. מערכת היחסים בין היקב, היינן והיין היא כזאת שמלאה באהבה, התמדה ומסירות. את התוצאות רואים בגוון האדמדם של היין, מריחים בניחוח שעולה מהכוס וטועמים בחגיגה של בלוטות הטעם שממלאת את הפה באושר.
החגיגה מתחילה עם צליל החליצה
יש המון קלישאות על יין. יש משהו בטקס הזה של מזיגת היין, הסיבוב של הכוס וההמתנה למבע של הטועם הראשון שנשחק מכל הכיוונים. יותר מסעדות מתגאות בסומלייה, עוד שדות תעופה מציעים בקבוקים למזכרת ואינסוף סרטים מנסה לשבור קרח בין דמויות עם כוס מוכתמת באודם. יש משהו בטעם המובהק והמסורתי של יקב בן חיים שמשכיח את כל הקלישאות האלה, ומזכיר למה אנחנו באמת אוהבים יין בחושים שנפגשים עם החוויה. בלגימה קטנה שמספרת את כל המסע הזה של התירוש עד היין.