השנה 2050. רגע לפני שאתם משגרים את עצמכם למיטה, אתם מוצאים זמן להכין לכם ארוחת ערב - אבל איך היא תראה? מה תאכלו? האם תהיה צלחת בכלל? וכמה זמן תימשך ארוחה? 2050 נראית כמו עתיד רחוק, אבל השינויים הדרמטיים בדרך בה אנו צורכים מזון, החומרים מהם הוא מורכב ואיך בדיוק נאכל אותו כבר נמצאים מעבר לפינה.

שטראוס, שמובילה בשנים האחרונות את תחום קהילת הפוד-טק בארץ באמצעות אלפא-שטראוס וחממת The Kitchen, ערכה השבוע את הכנס הבינלאומי ה-6 בתחום הפודטק.

הסטארטפים שישנו את תעשיית המזון

בכנס שנערך בתל אביב השתתפו כ- 800 אנשים מכל העולם ודיברו בו בכירים בתעשיית המזון בארץ ובעולם. לצד הכנס נערכה תערוכה של 70 סטארטאפים מתחום הפודטק שגייסו כ-300 מיליון דולר בשנים האחרונות והציגו את החידושים האחרונים בתחום.

בין הסטארטאפים שלקחו חלק באירוע- yofix המייצרת מוצרים מחלב צמחי חברת Nutrino שפתחה טכנולוגיה לבניית תפריט מזון מותאמים לפי מאפיינים אישיים חברת Foodos המייצרת מפות טרנדים בתחום המזון והמסעדנות לפי תמונות אינסטגרם, חברת wasteless הפועלת לתמחור דינמי של מוצרי מזון על המדף, חברת Aleph המייצרת "בשר נקי" ללא צורך בהמתת בקר.

בין המשתתפים בכנס: יו"ר קבוצת שטראוס עופרה שטראוס, סגנית נשיא ביוניליוור איזבל אסר, מרגרט בת מכנל"ת EIT FOOD מנכ"ל הרשות לחדשנות אהרון אהרון.