אין הרבה אנשים שיודעים איך בדיוק הם רוצים להזדקן. השף שאול בן אדרת דווקא ידע כבר מזמן: הוא רצה מסעדה קטנה, עם אוכל חלומי, שבה יעבוד יחד עם אשתו, אורית. ממש כמו המסעדה של מר וגברת לי הזקנים, שפגש עם אורית בעת ביקורם בטוקיו, לפני כמה שנים.

בן אדרת עוד רחוק מזקנה מרחק רב, אבל המסעדה הקטנטנה ההיא ברובע שינג'וקו בטוקיו, עם האוכל הנפלא, האווירה החמימה והמזמינה, ובני הזוג הקשישים ומסבירי הפנים, שבתה את ליבו. הוא הוקסם מהצניעות ומהשלווה שמצא שם, והחליט לקרוא למסעדה הבאה שלו על שמם של מר וגברת לי.

מר וגב' לי_02 (צילום: ירון ברנר)
צילום: ירון ברנר
אמר והגשים: למסעדה האסיאתית החדשה, שפתח לא מכבר במתחם G בתל אביב קוראים Mr. & Mrs. Lee. זאת אולי לא מסעדה קטנה כל כך, אבל החמימות ניכרת בה בכל פינה. החל מעיטורי הפרחים העדינים בכניסה, דרך פסלי הבודהה השמנמנים והסימפטיים הפזורים שם, ועד למרפסת היפה, המשקיפה על הנוף הכי אורבני של תל אביב. במרפסת ניצב בר מעוגל, שבו משקשקים לאורחים קוקטיילים מגניבים, ומסביב פזורים שולחנות ופינות ישיבה תחת גזיבו. הפינות האלה מאפשרות בילוי אינטימי ושקט, והקומבינציה הכללית כייפית במיוחד.

על המטבח של Mr. & Mrs. Lee מנצח השף הצעיר אלכס ניקולסקי. סיפורו של ניקולסקי מזכיר סיפור סינדרלה. בגיל 12 הוא עלה מרוסיה, עבד יחד עם אביו במסעדה רוסית, ובתפקידו האחרון בישל בסניף קפה קפה באשקלון. אלא שהשף הצעיר לא הסתפק בכך, ובזמנו הפנוי צפה בעשרות סרטוני יוטיוב, חקר ולמד, על מנת להתמחות בהכנת סושי, להשתכלל, להתמקצע ולהביא את הרולים שלו לדרגה של אמנות. את המנות שיצר צילם והעלה לאינסטגרם.

השף שאול בן אדרת, שעקב אחרי התמונות המרהיבות של ניקולסקי והשתאה אל מול כישרונו המתפרץ, החליט לנסוע לאשקלון ולחזות בפלא מקרוב. הוא פגש בשף האלמוני, טעם את המנות שהכין, והבין שמדובר בבינגו. בו במקום ידע, שזה יהיה השף החדש של המסעדה האסיאתית החדשה שלו.   

ואכן, גולת הכותרת של התפריט בMr. & Mrs. Lee הם הסושי והסשימי. יש מעט מאוד  מקומות בארץ שבהם אפשר למצוא סושי כה מוקפד, מהוקצע ואסתטי, כמו הסושי שמוציא ניקולסקי תחת ידיו. יש פה, לדוגמה, רול צלופח בטריאקי, עם אבוקדו, מלפפון ואספרגוס, בציפוי סלמון צרוב וסלסלת צ'ילי ויוזו. או רול ריינבאו – סלמון טמפורה, שיטאקה, אבוקדו ומלפפון, במעטפת טונה, סלמון, אבוקדו וטמאגו. ויש גם רול ספייסי טונה קצוצה, עם איולי, שמן צ'ילי, מלפפון, בצלים ואספרגוס, בציפוי טוביקו ירוק, ועוד ועוד.  כשהדייגים מעלים בחכתם דגים מיוחדים מהים – לוקוס, פלמידה, שרימפס טרי - ניקולסקי מרכיב מהם ספיישלים מעודנים של סושי, בשילובים מבריקים של צבעים, טעמים וטקסטורות.

מר וגב' לי_03 (צילום: ירון ברנר)
צילום: ירון ברנר
לצד הסושי והסשימי תמצאו בתפריט קטגוריות נוספות, ממיטב להיטי מטבחי הרחוב של תאילנד, וייטנאם וסין. למשל סלט פפאיה רענן, עם פפאיה ירוקה, לוביה, עגבניות שרי, בוטנים, נענע, שום וצ'ילי. אגב, אם אתם אוהבים חריף, בקשו מהמטבח לא להתבייש עם השימוש בצ'ילי. אחרת - יחוסו עליכם עם החריפות. יש גם מרק טום יאם תאילנדי נהדר במיוחד, עם ציר פירות ים, קרם קוקוס, שרימפס וקלמרי, עלי קפיר ליים ולמון גראס. את האגרול הפריך ממלאים פה בירקות ואטריות שעועית, ומגישים עם רוטב צ'ילי, ליים וכוסברה.

במטבח נמצא גם מומחה סיני לאטריות ולבצקים, כך שתוכלו למצוא בתפריט מנות שונות של נודלס, דים סאם בקיפולים שונים ולחמניות באן מאודות. באגף הזה מומלץ מאוד לנסות את הדמפלינג עגל, עם בצל מקורמל, נענע, שום, למון גראס ורוטב פונזו, ולצמחונים – את באן הפטריות, עם פטריות השיטאקה, פורטובלו, שמפיניון ושימאג'י, יחד עם בצל ירוק ברוטב סויה, שום וקינמון.

ומה לעיקריות? פה תוכלו למצוא מנות כמו נתחי פילה בקר מוקפצים עם שום, ג'ינג'ר, בצלים, חצילים פריכים ובזיליקום תאילנדי; עוף פריך בטריאקי, סויה וג'ינג'ר, עם סלט מלפפונים, נענע ושומשום; ספריבס טלה עם סלט דייקון ונענע, עם אורז שום; ומנה מצטיינת של דג קוד שחור מאודה, עם שום, ג'ינג'ר ולמון גראס, על פאק בונג מוקפץ, עם בצלים בסויה ושמן שומשום.

במהלך השבוע מגישים בצהריים עסקיות משתלמות במיוחד, של מנה ראשונה ועיקרית ב-66 או ב-88 שקלים. בסופי שבוע – שישי ושבת מ-12:00 עד 17:30 – יש עסקיות סופשבוע, המאפשרות לכם לטעום שפע של מנות במחיר שווה: למרכז השולחן מוגשות 5 מנות ראשונות, מנה עיקרית אחת לבחירה, קינוח וסאקה, ב-119 שקל לאדם.  

מר וגב' לי_04 (צילום: ירון ברנר)
צילום: ירון ברנר
בכלל, שאול ואורית בן אדרת ידועים בנדיבותם, ואין זה נדיר לראות אותם מרעיפים פינוקים על אורחיהם. הם מאמינים, שאנשים יוצאים למסעדה לא רק לאכול, אלא בעיקר כדי לבלות, והפינוקים הללו הם חלק מחוויית הבילוי הכייפית של האורחים.

סביר להניח שמר וגברת לי הקשישים מטוקיו לא היו מעלים בדעתם, שבמרחק אלפי קילומטרים מהם, במרפסת מרהיבה התלויה בין בנייני יוקרה בלב תל אביב, נמצאת מסעדה מיוחדת, הקרויה על שמם. אבל ההשראה, מסתבר, חוצה יבשות וארצות, ובחיים - המציאות הרי תמיד עולה על כל דמיון.  

Mr. & Mrs. Lee. נסים אלוני 10, G צמרת תל אביב. 03-7444345. פתוח: כל השבוע 18:30-02:00.