סוג המתכון: פרווה

זמן הכנה: 60 דקות

רמת מיומנות: קל

המרכיבים:

לבצק:

½ חבילת בצק עלים מופשר "מעדנות"
2 כפות שמן זית
כף שומשום

למלית:

¾ מיכל סויה בסגנון גבינה לבנה בטעם שום שמיר "תנובה"
2 קישואים חתוכים לעיגולים עבים
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות עבות
2 בצלים קטנים חתוכים לשמיניות
חציל קטן פרוס
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור לחום של 180º.
  2. חוצים את גליל הבצק ומניחים חצי מהבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  3. מיישרים את קצוות הבצק לקבלת ריבוע סימטרי. חורצים בתוך הבצק ריבוע מעט קטן יותר- בערך ס"מ פנימה מכל צלע, חורצים עם סכין קו ישר. נזהרים לא לחתוך לחלוטין את הצלעות.
  4. את הדפנות שנוצרו מברישים במעט שמן זית ומפזרים עליהן שומשום. בעזרת מזלג דוקרים את הריבוע הפנימי הבצק.
  5. אופים כ-30-40 דקות, עד שהבצק מזהיב לחלוטין. מצננים את הבצק לטמפ' החדר.
  6. להכנת הירקות, מניחים את הירקות בתבנית, מפזרים מלח, פלפל שחור ושמן זית. אופים במשך ארבעים דקות, או עד שהירקות אפויים (שימו לב, בהתאם לגודל ועובי הירקות, ייתכן שחלק מהירקות יהיו מוכנים מוקדם יותר מירקות אחרים).
  7. מצננים את הירקות.
  8. מורחים על הבצק את הסויה ומסדרים מעליה את הירקות.