המצרכים:
חבילת בצק עלים חמאה, "מעדנות"
25 גרם חמאה
2 גבעולי כרישה (החלק הלבן)
400 גרם פילה סלמון ללא עור, חתוך לקוביות, "דגי תנובה"
¼ כוס שמן זית
1 שן שום כתושה
מלח ופלפל שחור
½ כוס יין לבן
½ כוס שמנת מתוקה  
כפית גרידת לימון
1 חלמון מדולל בכפית מים

חגיגת שבועות עם מעדנות (צילום: שרית נובק Misspetel)
צילום: שרית נובק Misspetel

בקרו בעמוד האינסטגרם של misspetel>>

אופן ההכנה:

  1. מחממים במחבת שמן זית וחמאה עד שהחמאה נמסה.
  2. קוצצים את הכרישה ומוסיפים למחבת. מוסיפים שום כתוש ומערבבים תוך כדי בישול עד שהכרישה מתרככת.
  3. מוציאים את הכרישה מהמחבת ומניחים בצד.
  4. באותה מחבת מטגנים את קוביות הסלמון היטב מכל הכיוונים. מחזירים את הכרישה למחבת, מוסיפים שמנת, יין לבן, מלח ופלפל ומבשלים עד שהרוטב מסמיך.
  5. מורידים מהאש ומוסיפים גרידת לימון.
  6. מחממים תנור ל-175 מעלות.
  7. פותחים את הבצק על משטח עבודה וקורצים ממנו 2 עיגולים.
  8. מניחים עיגול אחד על גבי נייר אפייה בתוך תבנית עגולה ומעליו מסדרים את תערובת הסלמון. יש להשאיר 2 ס"מ ריקים בקצוות.
  9. מברישים את שולי הבצק בחלמון.
  10. מניחים את עיגול הבצק השני מעל המילוי, מיישרים מלמעלה ומהדקים לצדדים. חשוב להדק היטב מסביב כדי להדביק את שכבות הבצק (אפשר לדקור במזלג).
  11. מברישים את הבצק מלמעלה בחלמון וחורצים חריצים דקיקים בסכין.
  12. מחוררים חור באמצע הבצק (לשחרור אדים).
  13. מכניסים לתנור ואופים כ-30 דקות, עד שהבצק מזהיב.