אוצר מתוק: כך התמרים שומרים על הבריאות שלנו
התמר הוא מתנה אמיתית מהטבע. לרוב אנחנו חושבים עליו בתור נשנוש זריז וטעים, אבל מתחת למעטה המתוק והדביק שלו מסתתר אוצר בריאותי. משמירה על מערכת העיכול, הקניית תחושת שובע ושמירה על משקל בריא, ועד השפעה על בריאות כלי הדם והלב. היתרונות של הפרי הקטן והמרשים הזה מרחיקי לכת הרבה יותר ממה שנדמה לנו. הנה 6 סיבות מעולות להפוך את התמרים לחלק קבוע מהתפריט היומי שלכם

התמר הוא מתנה אמיתית מהטבע. לרוב אנחנו חושבים עליו בתור קינוח טבעי, בוסט טבעי של אנרגיה או נשנוש זריז וטעים, אבל מתחת למעטה המתוק והדביק שלו מסתתר אוצר בריאותי. משמירה על בריאות מערכת העיכול, הקניית תחושת שובע ושמירה על משקל בריא, ועד השפעה אפשרית על בריאות כלי הדם והלב והגנה מפני תהליכי חמצון. היתרונות של הפרי הקטן והמרשים הזה מרחיקי לכת הרבה יותר ממה שנדמה. הנה 6 סיבות מעולות להפוך את התמרים לחלק קבוע מהתפריט היומי שלכם:
מכיל יותר מגנזיום מכל פרי אחר
מסתבר שהתמר המתוק והשובב מכיל כמויות מרשימות של מגנזיום. מינרל זה מסייע בויסות הפעילות החשמלית של תאי השריר בלב, שומר על קצב דופק יציב, מאפשר התכווצות והרפיה תקינה של הלב ומונע התכווצויות שרירים לא רצוניות. כאשר רמות המגנזיום נמוכות, עולה הסיכון להפרעות בקצב הלב, ללחץ דם גבוה ואף למחלות לב וכלי דם.

חשוב לציין שהמגנזיום הוא לא המינרל היחיד שאפשר למצוא בתמרים. מדובר גם באחד הפירות העשירים ביותר באשלגן, מינרל חיוני הידוע כמאזן טבעי של לחץ הדם. במקביל, התמרים גם כמעט שאינם מכילים נתרן, מינרל שמבצע את הפעולה ההפוכה, ושצריכתו המופרזת עלולה להעלות את לחץ הדם. זהו שילוב מצויין לבריאות הלב וכלי הדם: יותר ממה שעוזר להפחית לחץ דם, פחות ממה שעלול להעלותו.
נשנוש קטן עם כוח גדול
התמר עשיר בסיבים תזונתיים החיוניים לפעילות תקינה וסדירה של מערכת העיכול ולמניעת עצירות וכאבי בטן. בנוסף, הסיבים התזונתיים יכולים לסייע בהפחתת הספיגה של הכולסטרול מהמזון ובהאטת הספיגה של הפחמימות הטבעיות לדם. כך רמות האנרגיה שלנו נשמרות יציבות לאורך זמן, במקום זינוק חד ואז נפילת סוכר, מה שעלול לגרום לעייפות ולתחושת כובד. בנוסף, כיוון שהמזון נשאר במערכת העיכול זמן ארוך יותר, תחושת השובע נמשכת זמן רב יותר - מה שיכול לסייע בשמירה על משקל בריא. כשהסיבים מגיעים לבסוף למעי הגס, הם משמשים מזון לחיידקים הידידותיים במעי, ובכך מחזקים את האיזון הטבעי של מערכת העיכול ותורמים לבריאות כללית טובה יותר.

נשנוש מתוק שמכניס לפוקוס
אם יצא לכם פעם לנשנש תמרים לפני או תוך כדי לימודים, מבחן או עבודה שדרשה ריכוז, בטח הרגשתם חידוד קל במחשבה. זה ממש לא במקרה: התמרים עשירים בפחמימות טבעיות, שמסייעות למוח לתפקד ביעילות, להתרכז ולחשוב בבירור. בנוסף, השילוב של פחמימות וסיבים תזונתיים מאפשר ספיגה הדרגתית שלהן לדם, כך שהאנרגיה נשמרת לאורך זמן, מבלי לגרום לזינוק חד ואחריו נפילת סוכר. מה שתורם לריכוז וערנות מתמשכים. ואם לא די בכך, התמרים עשירים גם במגנזיום ובויטמיני B, החשובים כשלעצמם לתפקוד תקין של מערכת העצבים. נשנוש של כמה תמרים באופן קבוע לא רק ממתיק את היום, אלא גם מעניק חיזוק עדין לחדות המחשבה ולתפקוד המוחי.

שומר הראש שלכם מפני טרשת עורקים
עוד אחת מהסכנות הגדולות ביותר ללב ולכלי הדם היא טרשת העורקים – מחלה כרונית שבה שומנים, כולסטרול ותאי דלקת מצטברים על דפנות העורקים ויוצרים רובד שמצר את מעבר הדם. עם הזמן, זרימת הדם התקינה נפגעת, מה שעלול להוביל לאוטם לבבי או לשבץ מוחי.
התמרים יכולים לסייע גם כאן, הפעם בזכות הפוליפנולים שהם מכילים בשפע. נוגדי החמצון רבי העוצמה האלה עשויים לעכב שלב קריטי בהתפתחות הטרשת – חמצון הכולסטרול הרע (LDL). מה שיכול לתרום להאטת קצב היווצרות הרובד המזיק. מחקרים שנערכו בישראל מצביעים על כך שתמרים מזנים מקומיים, כמו דקל נור, מכילים מגוון פוליפנולים כמו חומצה פרולית, חומצה כלורוגנית וקוורצטין, ובחלקם נמצאה גם חומצה סליצילית – קרובת משפחה טבעית של האספירין.

טעם של בריאות
הם אולי נראים קטנים ותמימים, אבל התמרים המתוקים יכולים לסייע בהגנה על הגוף מפני תהליכי חמצון מזיקים שעלולים להאיץ תהליכי הזדקנות ומחלות. קשה לחשוב על עוד פרי קטן שמרכז בתוכו כל כך הרבה יתרונות בריאותיים אפשריים כמו התמר. מהלב וכלי הדם, דרך מערכת העיכול ועד לתחושת שובע ולשמירה על משקל בריא. החטיף הטבעי והטעים הזה יכול להפוך לתוספת משמעותית בתפריט היומי, ולתת לגוף תמיכה טבעית וחיונית. שיהיה בתיאבון.