קצת עליי
"נשואה לעו"ד שאקר עאזם ואימא ל-3 בנות. אחרי שלמדתי את התחום, פתחתי מרפאה פרטית בתחום הנטורופתיה, העיסויים והרפלקסולוגיה. כיום, בתהליך פתיחת חמאם טורקי ראשון לנשים באזור טייבה. מתוך אמונה בצורך להעמיק את אורח החיים הערבי בישראל".

סיפור ההצלחה שלי
"התחלתי את הפעילות שלי בתור עצמאית החל מ-2008 לאחר שעבדתי במרכז ספורט בתור תזונאית. הלכתי כנגד כול הסיכויים, כי כולם אמרו שעסק כזה לא ישרוד. היחיד שתמך בי היה בן הזוג שלי. 

"אני זוכרת שהמשך כל השנה הראשונה, כמעט ולא נכנסו לקוחות. לאחר כשנה וחצי הגעתי למסקנה שיש לי שתי אפשרויות: לסגור את העסק או להמשיך הלאה. ואם אני רוצה שהעסק ימשיך, אני צריכה לעשות שינויים מהותיים בכיוון המכירות והשיווק. ביקשתי עזרה מיועץ שעזר לי לבנות תכנית שיווק, כאשר לאחריה החלטתי לעשות מאמצי גיוס ישירים. עשיתי את המאמצים הנדרשים ללא לאות. עשיתי סדנאות, למדתי את המוצרים, עשיתי חוגים, דיברתי עם אנשים. לאחר תהליך ממושך ומאמץ שיניתי את הכף: העסק שרד ובשלבים מתקדמים יותר אף הגעתי גם לרווחיות זהה ודומה לפירמות טובות בתחום.

היבא עזאם (צילום: ליאור קסוון)
צילום: ליאור קסוון

"לאחר סיום שלב זה, אני חולמת מזה שנה על הרחבת העסק שלנו. החלטתי להקים עסק של חמאם טורקי, SPA ראשון מסוגו באזור המשולש. ה-SPA  יכלול מספר לא קטן של שירותים במיוחד לנשים מהאזור. SPA בוטיק".

מתי ידעתי מה אני רוצה לעשות בחיי
"אני יודעת מהיום הראשון שאני רוצה להיות עצמאית. התקבלתי ללמידה של תזונאית קלינית, אבל החלטתי שקודם כל אבנה משפחה ואח"כ אתעסק עם הקריירה. לאחר הנישואים התחלתי ללמוד בתור תזונאית קלינית, כי נמשכתי לטרנד הזה".

איך מצליחים בגיל כל כך צעיר?
"אנחנו בסה"כ סכמה של כלל ההחלטות שלנו. להבחין בין עיקר לטפל, להתמקד בתוצאה, ללמוד ולהתקדם, לקיים שיתופי פעולה רבים ככל שאפשר. גם, לדעת לגייס אנשים איכותיים סביבנו, יועצים ואחרים".

מקור ההשראה שלי
"מורה שלימד אותי בפרויקט מיכאל – פרויקט על הצלחה למרות קשיים, פסיכולוגיה וחשיבה חיובית. הייתי בגיל 15 וקבלתי תעודת הצטיינות בפרויקט מבית הנשיא בזמנו".

היבא עזאם (צילום: ליאור קסוון)
היבא עזאם | צילום: ליאור קסוון

מה החלום שלי?
"החזון שלי להיות החברה המובילה במגזר הערבי בתחום זה ולהיכנס למגזר היהודי".

איפה אהיה בעוד חמש שנים מהיום?
"יהיה לי סניף של ה-SPA  בוטיק כבר בשנת 2013. בשנת 2018 יהיו לי עוד 2 כאלה ועוד מספר עובדים שיתנו שירותים לאנשים באזור ואני אנהל את המערך. מקווה לחולל שינוי בתזונה, ברווחה של האנשים באזור".

הטיפ שלי להצלחה
"לא לוותר, להיות חדורי מוטיבציה ולא להתברבר, להתמקד בעשיה כמו שצריך ולהיות סובלניים. התוצאה תגיע".

>> לרשימת ה-30 המלאה